Zastávky električiek 3 a 4 oproti sebe
Mám na mysli to že prichádzam električkou 4 z tej radiály zlaté piesky, a potrebujem prestúpiť na 3 aby som sa dostal na radiálu rača. Na mape jak som kukal tak sa kolajnice stretávaju na Americkom námestí, ale tam treba prejsť cez rušnú cestu. Ale potom idú zastávky Mariánska a Centrum kde už je spoločná trasa ale podľa mapy sú zastávky na opačný smer ďalej. Niesu oproti seba. Ale mapa môže skreslovať. Tak niekto kto tadial reálne chodí, kde je taká zastávka na úseku kde idú spoločne 3 aj 4 a sú oproti sebe? Chápete že vystúpim zo 4, prejdem na druhú stranu kolajníc a tam nastúpim na 3. Kde je to miesto?
4 - vystupus na Americkom namesti , prejdes ceťz cestu ( je to fakt len kusok) a nastupus na 3 smer raca ( tiez je to zastavka Americke namestie)
51 - pozor, kedy ideš, medzi 8.00-14.00 jazdí len raz za 1/2h, ale ak na ňu natrafíš (a nečakáš na vlak na závorách), tak je to fajn skratka
Na Americkom je to naozaj blízko, nemusíš sa báť, ani Centrum zastávky nie sú od seba veľmi ďaleko,
Mariánska áno
@unbeholfen na zlatych pieskoch nastup na 65 autobus a dovezie ťa do Rače
@unbeholfen Na zastavke Centrum su tie zastavky dost blizko seba.
najblizsie su zastavky na Centrum, ale najjednoduchsie mas na Americkom namesti, vystupis, mas tam semafor s prechodom a prejdes 80m a si na stavke 3, nemusis ist az do Centrum.
Mozno by pomohlo, keby si napisal ake zastavky potrebujes prepojit, resp. odkiaľ kam sa presne potrebuješ dostať. Môžu existovať aj iné alternatívy spojenia.
@unbeholfen ak ti ide len o to, aby boli zastávky oproti sebe tak to je na Šafárikovom námestí
zastávka Mariánska, nestojí tam náhodou aj 3 aj 4 ?
zastávka Mariánska, nestojí tam náhodou aj 3 aj 4 ?
@alexxandraa nie nestojí
Marianska su zastavky riadne daleko od seba
Presne to sa mi stalo. Vystúpil som na Marianskej a tam bola zastávka na opačný smer tak ďaleko že mi ušla 3-ka. Keďze som si to šiel fyzicky pozrieť tak na Americkom mi chýba zastávka na opačný smer. Ak prichádzam 4-kou a odchádzam 3-kou vtedy sú cez cestu ale ak idem opačne tak už nie. Ja potrebujem električky 3 a 4 v oboch smeroch. Takže centrum? Tam som nebol lebo to je už ďalej ako Mariánska. A to Šafárikovo je oproti sebe tie zastávky? Myslím tak zrkadlovo že hneď oproti sebe nie 200m ďalej. A aby sa tak dalo vystúpiť z 3 a nastúpiť na 4 a naopak.
@unbeholfen ak ti ide len o to, aby boli zastávky oproti sebe tak to je na Šafárikovom námestí
@done a dá sa tam prestupovat zo 4 na 3 a naposk?
Mozno by pomohlo, keby si napisal ake zastavky potrebujes prepojit, resp. odkiaľ kam sa presne potrebuješ dostať. Môžu existovať aj iné alternatívy spojenia.
@zuzike123 existujú ale ja to chcem bez zbytočného chodenia a prestupovania. Skúšal som to 51-kou aj 50-kou ale tam treba vela chodiť zo zastávky na zastávku a dlho čakať na prípoj. Radšej pôjdem dlhšie ale komfortnejšie a preto potrebujem zastávku kde majú 3 a 4 spoločnú trať a zastávky sú oproti sebe.
Americké námestie nieje dobré obojsmerne. A ešte mi povedzte ako ďaleko je to Šafárikove od centra.
Americké námestie nieje dobré obojsmerne. A ešte mi povedzte ako ďaleko je to Šafárikove od centra.
@unbeholfen safko je v centre
@zuzike123 existujú ale ja to chcem bez zbytočného chodenia a prestupovania. Skúšal som to 51-kou aj 50-kou ale tam treba vela chodiť zo zastávky na zastávku a dlho čakať na prípoj. Radšej pôjdem dlhšie ale komfortnejšie a preto potrebujem zastávku kde majú 3 a 4 spoločnú trať a zastávky sú oproti sebe.
@unbeholfen Šafárikovo Ti bude fungovať len 1-smerne, zastávky sú oproti, ale 4 tam chodí iba smer Zlaté piesky.
Podľa toho, čo hovoríš Ti najviac bude fungovať zastávka Centrum
@unbeholfen Šafárikovo Ti bude fungovať len 1-smerne, zastávky sú oproti, ale 4 tam chodí iba smer Zlaté piesky.
Podľa toho, čo hovoríš Ti najviac bude fungovať zastávka Centrum
@aliziana ale to ma naokolo, najbližšie ma odborarsku, bus 51 a 3
@lizatko1009 škoda že tie radiály sú neni krížom prepojené.
4 - vystupus na Americkom namesti , prejdes ceťz cestu ( je to fakt len kusok) a nastupus na 3 smer raca ( tiez je to zastavka Americke namestie)
@felycity jj, toto je najlepsie riesenie. na bus 51 by som sa nespoliehala
@lizatko1009 áno, ale to vysvetľuje vyššie, prečo nie ten bus
Ludia ďakujem vám velice pekne. Práve som na zastávke Centrum a je to najbližššie pri sebe. To šafárikovo námestie som špekuloval ale tam neni sú dobré smery lebo 4-ka odbáča na Jesenského, len to čo ide z Karlovky ide cez Šafarikove. Ale tam sa mi lúbi ze je aj oranžová linka 1-ka čo by sa mi tiež hodilo. Ale tá modrá ktorou prichádzam ukazuje šípka opačne. Proste modrým prichádzam a červenou idem do protismeru. A potom celé naopak.
@lizatko1009 áno, ale to vysvetľuje vyššie, prečo nie ten bus
@aliziana ved ked sadne na 4, tak si pozrie napriklad cez cp. sk ako ide casovo ta 51.
@aliziana ved ked sadne na 4, tak si pozrie napriklad cez cp. sk ako ide casovo ta 51.
@lizatko1009 pozri, ja neviem, aké sú dôvody, prečo tak a nie inak. Tiež by som to riešila 51. Ale napr. mám synovca, ktorý študuje na výberovom gympli, ale je asperger, a tiež mu vyhovujú čo najjednoduchšie riešenia bežných situácií. Alebo má autor problém s nohami, ja neviem, to už je hádam jedno...
Otázka znela: Či majú 3 a 4 zastávku oproti sebe. Nemajú, ale centrum je tomu najbližššie.
Otázka znela: Či majú 3 a 4 zastávku oproti sebe. Nemajú, ale centrum je tomu najbližššie.
@unbeholfen nie nie je take miesto, ides takto jednorazovo alebo dlhodobo? zo zlatych chodi tusim aj autobus do Rače
@unbeholfen nie nie je take miesto, ides takto jednorazovo alebo dlhodobo? zo zlatych chodi tusim aj autobus do Rače
@lizatko1009 viacrázovo a obojsmerne od Kuchajdy na Vinohrady. 51 odvezie až na Depo Krasňany len nechodí vtedy kedy potrebujem. A od Miestneho úradu chodí 50 ale tam treba na Slovanoch vystúpiť a ísť pešo a potom električka dlho nejde. Takže moc dlho čakám. Ten čas čo zabajiem čakaním a chodením radšej presedím v električke po zastávku centrum a tam si presadnem na 3 a idem si na vinohrady. Neexistuje žiadny priamy spoj od tej pošty pri kuchajde na stanice Vinohrady alebo Havná bez prestupov. Jediné čo to prepája je súkromný vlak Leo Express ale ten nepatrí ZSSK ani DPMB takže to by boli zvlášť listky, sťahovať si ich aplikáciu, registrovať a kadečo… Keď už mám električenku (čipová karta na MHD BA) a preukaz na vlaky ZSSK.
Ale len tak matne som počul niečo také že na vlaky v rámci Bratislavy dá použiť aj električenka. Ale na vlakoch niesu tie cvakače lístkov ako v MHD tak kde by som si cvakol lístok, alebo zakúpil na čipovú mhd kartu?

nastupiš zlate piesky, vystupis odborarska a tam na bus 51,vystupis depo krasnany a prestupis na 3 smer Raca. Alebo pojdes elekteickou na Trnavské myto, prejdes na Racko a na 3,len to mas na dlhsie.