12 ročná sestra má 50 kg
Ahojte babi moja menšia sestra ktora ma 12 rokov ma 165 cm a 50 kil stale si to vyčita že by nemala tolko jest a tak, skušala už aj rôzne cviky ja vravim že je to nanič je stale vo vyvine ale ona si neda povedat... Myslite si že je to vela??
@nataly_benova vobec to nieje veľa. Ma normalnu vahu.
Váha tvojej sestry je v úplnom poriadku, jej pocity kvôli váhe však v poriadku nie sú. Vedia o tom vaši rodičia že to sestra takto v sebe rieši?
Tak jej nehovor že cviky sú jej na nič a že je vo vývine, ale že na jej výšku je to úplne v pohode váha 🙂
Ja mám 168 CM a keď som mala 50 kg, vyzerala som veľmi nezdravo kostnato... Každý sa ma pýtal čo mi je, že som taká vychudnutá. Neviem si predstaviť ako si ona môže pripadať tučná
@nataly_benova je vyššia odo mňa, ja meriam 155 a vážim 50kg, myslim si, že to ideálna váha na svoju výšku 🙂
@elviku11 toto robia dnešné dievčatá v škole, chcú byť ako modely, tak hovoria kedna druhej, že by mala schudnúť, je to trendom. Potom majú z toho dievčatá traumu, že jej kamoška je chudšia.
@nataly_benova ja mám tiež 165 cm a 50kg. V puberte som mala 45kg a vyzerala som ako kostlivec 😁
Ja nemám 50 kíl a to mám skoro 30 🙉🙈
Ach ja som 50 kg podla mna nemala ani v prvej triede😃
ber do úvahy vek... na 12 rokov váži aj dosť... 😉
@deti95060810 niektoré 12 ročné dievčatá už majú postavu dospelej ženy a viac sa nemenia, napríklad moja dcéra. Ja som tiež bola taká. Pri výške 165 cm to je úplne normálna váha.
Ahoj, moja dcera ma 10rokov, 148cm a 59kg, tvar postavy uz normalnej zeny, boky, prsia zacinaju, ano ma vacsie brusko, ale je pravda ze uz s nou hormony buchaju minuly rok mala jeden krat menstruaciu, vtedy aj nabrala kg na bruchu. Dr. nam na to povedala, ze ked teraz tak podrastla a vytvarovala sa na malu zenu nepriberie tak v puberte. A ano musim priznat ze ma to znervoznovalo ked isla rapidne hore s vahou ale aj s vyskou (v lete isla o 10cm hore). Momentalne sa vaha aj vyska zastavila a od januara sme stale na tom istom. Kedze je este na prvom stupni tak, deti v skole sa jej samozrejme posmievaju vzhladom na vahu, ale mojimi rozhovormi s dcerou, sa naucila taketo narazky "odpinknut"a uz si prestali aj robit posmesky. Skor ako na vek, vysku a vahu by som sa zamerala na rozhovor so sestrou.
v jej veku som mala rovnakú váhu. Aj rovnaké myšlienky. Určite nie je na mieste menej jesť. A v žiadnom prípade chudnúť. Môžeš ju ale nasmerovať, a podporiť ju v zmysluplnom športe/cvičení a v zdravom stravovaní. Vyjedanie keksov, čipsov, sladkého pečiva, koláčikov, sladených nápojov a pod. ešte nikomu neprospelo, nech papá dosť zeleniny a bielkovín (mäso, syry, mliečne produkty) 😉

@nataly_benova je to uplne ok...