icon

30 dní iba zelenina a ovocie

gabiiqa
14. sep 2015

Pekný deň dámy,

chcela by som sa spýtať na váš názor. O tri týždne cestujeme na pobyt do Tatier a aj som zistila že sa po roku nevojdem do mojho turistického oblečenia a nové sa mi akosi kupovať nechce. Myslíte že bude účinné ak budem do tej doby jesť iba zeleninu a ovocie? Musím však podotknuť že som moletnejšia, moja váha je trojciferné číslo z čoho som síce nešťastná a začínam s tým aj niečo robiť, avšak potrebujem aspoň par kil na začiatok dať dole rýchlejšie (cca 5 kíl) môže byť problémom ak o pár dní čakam mrchu ? čítala som niekde že vraj počas menštruácie sa neschudne ani gram. Je to podľa vás nejak reálne?
Druhá vec je že na štvordennom pobyte budeme mať polpenziu, doteraz som jedla vždy všetko , švédskym stolom sa neda predsa odolať, ale teraz neviem čo jesť aby som to tam zas rychlo nenabrala. Večere budu trojchodove menu tam nemam velmi na výber skôr sa jedná o raňajky a obedy.
Ďakujem vám za všetky rady

mia997
14. sep 2015

@gabiiqa 5 kilov je dosť,ale dá sa. ale určite nie len zeleninu a ovocie. ráno malý chlebík so šunkou,alebo vajíčkom, bez masla,doobeda ovocie, na obed šalát s kuracím mäsom,večera niečo ľahké... určite schudneš

katrin21
14. sep 2015

@gabiiqa nie, jedz zeleninu a bielkoviny..ovocie minimalne .. skor vobec.... obmedz sacharidy a samozrejme ziaden cukor.. do mesiaca schudnes urcite.

mawka
14. sep 2015

zacni jest pravidelne a vsetko a pestro a schudnes. dietovanim neschudnes, o dalsi mesiac to mas nazad.

dominika6
14. sep 2015

@gabiiqa
aký to má význam,ked budeš mesiac hladovať zmestíš sa do kombinézy,ktorú po 3 dňoch nezapneš,lebo chytíš absťák a doženieš to 😀

stepanka274
14. sep 2015

Hlavne vela tekutin, ja pijem vela cistej vody, hlavne doobeda, dari sa mi chudnut a udrzat aj po 45 r.co uz ide horsie

dominika6
14. sep 2015

@gabiiqa
nejedz sladkosti,neslad kávu,čaj,žiadne sladké žbrndy,nejedz biele pečivo a hlavne nejedz po 18.00...nič iba čistú vodu..

matkakovacova
14. sep 2015
Používateľ matkakovacova je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od matkakovacova.

S niektorými názormi vyššie súhlasím, v prvom rade však obmedz cukor a sacharidy. Článok o tom ako ich nahradiť máš sem: http://www.mojavyziva.sk/12-zdravych-sposobov-ako-nahradit-cukor/

Ide tiež o to čo písali baby, načo sa obmedzovať a zbytočne hladovať? Všetko musíš postupne, normálne si sadni, sprav jedálniček na celý týždeň (na nete ich nájdeš kopu). Pomôcť ti môže aj napr. http://www.mojavyziva.sk/co-jest-alebo-nejest-ked-chcete-schudnut/

A potom sa len toho drž a papaj pravidelne, primerané porcie. Stále sa to opakuje, ale je to pravda. Vo väčšine prípadov stačí jesť pravidelne, vyváženú a pestrú stravu a výsledky sa dostavia. Telo nie je stroj, telo je organizmus, ktorý je na niečo zvyknutý a nemôžeš to drasticky zo dňa na deň zmeniť. Je to dlhý proces, ktorý však ak budeš brať nie ako diétu, ale ako zmenu životného štýlu, tak ti prinesie citeľné výsledky.

Držím palce!

paskolinka
14. sep 2015

K chudnutiu takýmto spôsobom sa radšej nevyjadrim, ale zvaž este jednu vec. Ak budeš pred dovolenkou, príp. aj počas nej hladovať, budeš bez nálady a totálne bez energie. A to ti bude turistické oblečenie nanic...

wicka5
14. sep 2015

ako hovorí katrin, sacharidy minimálne - a žiadny cukor, ani skrytý ( je aj v kečupe, horčici) piť len nesladené čaje - najlepšia je však čistá voda.

katrin21
14. sep 2015

@paskolinka pri tom co pisem ja, hladovat nemusi a ani nebude.. naopak .. moze jest od rana do vecera.. idealne kazde 2,5 hodiny 🙂 a ani nebude mat taky jojo efekt, ak sa po mesiaci nebude od rana do vecera napchavat makovymi kolacmi s posypkou cukru a hranolkami , ale bude jest normalne, len striedmo.

ragulca
15. sep 2015

@gabiiqa práve nie zeleninu a ovocie, ale iba mäso, mäso, mliečne výrobky (syry, tvaroh, biely jogurt), vajcia

barcelona94901
15. sep 2015

pri trojcifernom cisle das 5kg v klude za tyzden,bez hladovania,lenze si uvedom,ze tam kde to na veciach ani nezistis,prva ti pojde dole tvar,prsia ,,,na turistiku je dolezita obuv ,nepotrebujes super drahe handry ,,,v pohode ti staci zacat tak,ze sa rano napijes citronovej vody das si jogurt s chia,alebo inymi semiackami,je ich vela na trhu,trebars si mozes dpravit caj s lanovych semiacok ,je vyborny pri zhadzovani kil ,zelenina je fajn ,mozes si robit salaty,ktore ta zasytia a mozes jest vsetko,po zeleninovom salate zjes toho menej ,ovocie jw tiez super ,ak si masova daj si kuracie prsia bez koze ,vymen biely cukor a olej za olivocy ,vobec to nie je financne narocne mam to za sebou tak viem ,ak mas rada tofu,tak s nim sa da zazracne prejst cez zaciatok chudnutia paradne zasyti ak si vajcova tak zabudni na zltky,daj orednost bielkom ,,hlavne jedz,jedz a pi casto ,ja dom tak schudla z velkosti 20 na skoro 12

barcelona94901
15. sep 2015

@ragulca keby je zeleninu,ovocie,semiacka,orechy,vyvazene,tak spravi pre svoje telo to najlepsie,co sa da,mala by aj kopec energie,mlieko ju zbytocne zahlieni a maso zatazi,z hrste semiacok by mala viac energie nez z kila masa,rastlinna strava je fajn ,ak ide na to spravne a je,pije urcite nie formou hladovania,okrem zhodenych kil,sa jej moze zlepsit plet,pokozka,zlepsit celulitida a to vyrazne,jedlo nie je strasiak ,ak ma rada syr,ved zo zeleninou je fajn ,,baby aj zazvor je paradny,staci troska nastruhay,pridat citron zaliat do dzbanu s vodou a veselo popijat

ragulca
15. sep 2015

@barcelona94901 prečo by ju malo mlieko zahlieniť a mäso zaťažiť? Och. Ak potrebuje rýchlo schudnúť, musí rapídne obmedziť sacharidy. 1 kg akéhokoľvek mäsa = 0 g sacharidov, takže ani hladovať nemusí

barcelona94901
15. sep 2015

@ragulca a dosiahne jojo efekt,ten urcite nepotrebuje,to si moze dat rovno sacharidove vlny ,,jedno kg akehokolvek masa ma aj vysoku kaloricku hodnotu,tuky, ,to rapidne schudnutie by jej vydrzalo mesiac a bum bude mat naspat raz tolko

timea7
15. sep 2015

@gabiiqa v žiadnom prípade na to nechoď systémom len ovocie a zelenina, s najväčšou pravdepodobnosťou to nevydržíš a budeš sklamaná. Ak je tvoja váha trojciferné číslo, 5kg dáš dolu úplne v pohode, ak budeš jesť 5-6 krát denne, obmedzíš sacharidy, poobede už vôbec žiadne, budeš piť aspoň tri litre vody denne, budeš mať dostatok spánku a pridáš denne aspoň polhodinovú prechádzku. Tak ako ti písali iné piť len čistú vodu, alebo nesladené čaje, nesladenú kávu, žiaden alkohol, žiadne zobanie tyčiniek, keksíkov a pod. Keď už, tak zopár orechov, semiačok, tak ako tu bolo spomenuté. Ale aby si jedla len semienka a orechy, ovocie a zeleninu ti neodporúčam. To sú veci, ktorá ja osobne milujem, ale keby som jedla len to, od hladu by som sa škriabala po stene....Ešte jedna vec, v tom oblečení sa musíš cítiť pohodlne, nie len aby si ho obliekla, nech sa ti darí a dovolenku si užiješ!

timea7
15. sep 2015

@barcelona94901 nemyslím, že treba ísť z extrému do extrému, ani kg mäsa, ani zelenina, ovocie a orechy asi nebudú tým pravým, pre ženu, ktorá má značnú nadváhu.

bea_trix
15. sep 2015

trojciferne cislo som mala aj ja a ked som zacala chudnut pohybom (rychla chodza kazdy den hodinku) a zdravou stravou, za tyzden som mala aj o 5 kil na vahe menej. ale bolo to 5 kil tuku? dala sa ta zmena vidiet? bolo mi oblecenie volne? nie.. 5 kil je nic a cisla na vahe este vacsie nic, treba sa merat a chudnutie je na dlhu trat a ked tam budes mat trojchodove vecere, no neviem neviem, ci nenaberes naspat vsetko, co za tieto 3 tyzdne schudnes.

barcelona94901
15. sep 2015

ja pisem ze musi jest ziadna hladovka rovnako aj pit staci zmenit zaklad vymenit biely cukor,olej,biele pecivo,pridat zeleninu,nebat sa ovocia,ani semiacok,ked maso,tak kuracie bez koze rozhodne lepsie nez pecene udene koleno,,,jest vajcia sa da aj bez kvant zltkov,,,dat si jogurt s chia semiackami je fajn ,praveze prve kila idu lahko dole,no dolezite tu cm tam kde to potrebuje pre mna je pri turistike dolezita obuv ,žasnem ked stretnem na vandrovke kocenu v žabkach ,ja by som napriklad vrlmi rada presla na 100%raw,ked si vezmes sportovcov nejeden je vegetarian,u nas sa strava podcenujem alebo je strasiakom ,no nejest a jladovat je vazne blbost dosiahne akurat tak ovisnutu kozu co tiez nie jr sranda, voda sa nemusi pit iba cista ved citron zazvor alebo aj uhorka je super osviezujuce ma to fajn ucinky pre telo tak ako caje bylinkove