icon

90-dňová dieta II. Pokračujeme...

dannynka
5. jún 2008

tak babulky tu mozte pokracovat..... 🙂

adamko05
25. nov 2010

no, ideme von..sme popratali, navarili a môžeme sa vyvetrat, dake ovocko idem kuk do obchodu a pak do škôlky pre veľkača

ingridka22
25. nov 2010

@adamko05, aha 😉 no buchty krásne, jedna ako druhá 🙂 ja som robievala kysnuté cesto ručne, síce mi šla ruka odpadnúť, ale koláče sa vždy podarili. ale už som ho dávno nerobila, väčšinou pečiem piškótové cesto, bublaniny a tak... ale nad tou pekárňou porozmýšľam, ušetrí mi robotu 😉 a ten chlebík k tým medovníkom dám, ďakujem za radu, viaceré ste sa zhodli 🙂 😉 už cítim tú vôňu 😀 a aká som už hladná ☹ ale ešte musím vydržať...

claudica
25. nov 2010

@ingridka22 tá pekárnička je dobrá vec, jednak ti zamiesi cesto, viem v tom piecť nielen chlebík, už som robila aj sladké vianočkové cesto s hrozienkami, krásne sa upieklo. Minule som dokonca našla recept na sekanú robenú v pekárničke, že normálne sa to tam aj upečie. Tak toto som síce neskúšala, ale chystám sa na to. Je to fakt skvelý pomocník, zvyknem aj načasovať, že chlebík sa upečie kým dôjdeme z práce alebo zo školy, pekne to vonia... 🙂

kubkovka
25. nov 2010

@adamko05 das mi recept na medovniky? ja ich velmi nelubim, ale manzel ich zboznuje a chcela by som ich uz urobit

kubkovka
25. nov 2010

Tak dievčatá, práve obedujem, urobila som si ruzickovy kel v plackovom ceste, k tomu zemiaky a cvikla..........a ze dieta, kde? mnamky

claudica
25. nov 2010

@kubkovka jéééj, to muselo byť mňamkové, chutne to vyzerá....joj, nerob mi to, ja som mala kompót 😢 😔

kubkovka
25. nov 2010

@claudica no to nezavidim, ked ja sladke velmi nemusim a ovocie skoro vôbec, tak si vieš predstaviť moje vitamíny

claudica
25. nov 2010

@kubkovka viem si to predstaviť... 😔 Aj moje vzťahy s ovocím sa narušili... 😀
Rozmýšľam, že si na večeru spravím dusenú kapustu, lebo z toho kompótu som moc nezjedla a som hladná. Ešte v robote zvládam, lebo tu nič nie je na jedlo, monitor som ešte nechutnala... 😀 , ale doma ma prepadne asi hlad, tak radšej rýchlo spravím tú kapustu... 😉

kubkovka
25. nov 2010

@claudica mne uz aj kapusta prestava chutit........

ingridka22
25. nov 2010

baby, vy tu teda robíte chute 😀 @kubkovka, pekný obedík si si vymyslela, také by aj mne chutilo 😉 @claudica, popozerám na nete nejaké tie pekárničky, normálne rozmýšľam, ako by sa mi fajnovo pieklo a bez námahy 🙂 a tie vitamíny ti nezávidím, ja ten deň neznášam 😝 ja som naobedovaná, idem kávičkovať a potom asi žehliť 😝 nech spálim nejaké tie kalórie, lebo tá moja porcia bola XL 😀 😀 😀

kubkovka
25. nov 2010

@ingridka22 zehlit? pridam ti moju kopu? ja nemozem nejako zacat, nechcem to robit pri detoch a vecer nevladzem....

sonya16
25. nov 2010

@kubkovka joj, no tak chcela by som vydržať tri mesiace, ale cez Vianoce si určite dám, to bude povolené 😀

zibi
25. nov 2010

@kubkovka to je vlaknina dostat ju v lekarni aj v bio obchodoch stoji to okolo 3 e..a je to fajne ale treba to vypit ked mas s tym problem lebo nei je to nejake ze waw ale mne to chuti :D tak si kup tabletky chlorella ..to je sladkovodna riaasa a teiz podporuje travenie vylucovanie je zdrava..a su to take zelene tabletky :D

lubikaf
25. nov 2010

@kubkovka so zehlenim sme na tom tusim rovnako 😀 pri malom sa mi neda a vecer som rada, ze som rada 😝
ale uz sa chystam na tu moju kopu handier v sobotu, popri slavikovi budem zehlit 😉

kubkovka
25. nov 2010

@zibi o tej chlorele som uz pocula, aj som to studovala, ale tak stoji dost na moje pomery teraz.......mam vlakninu, kupila som si v lekarni, vyskusam zatial tu, vdaka za tip.......ty uzivas chlorelu alebo si uzivala? vraj vycisti uplne creva casom
@lubikaf no ja neviem, kedy sa donutim, ale mala sa mi zacala pokakavat, vcera som ju trikrat prezliekala a sprchovala...uz jej zas radsej davam plienku, takze prania mam pozehnane, taka nejaka domaca pomocnica by sa u nas nenudila

kubkovka
26. nov 2010

dievčatá, aký je rozdiel medzi Herou a Palmarinom?

adamko05
26. nov 2010

@kubkovka ahoj
no skoro žiadny... ale ja radšej používam palmarín 😉

a dieta u mna asi v haji... som mala teraz rano kusok rožka... aj som dojedla syr po malom.. hm 😒

claudica
26. nov 2010

Ahojte, ja mám dnes bielkoviny, miesto ovocia som ráno vypila acidko, tiež by sa nemalo.... 😖 Strašnú chuť som mala... a včera poobede som vitamíny tiež nezvládla, piekla som zemiaky a aj som si dala 😖 Takže nemám sa moc čím chváliť....
Ale dnes mám zase záväzok, že už stačilo, že musím vydržať, uvidím... 😠

kubkovka
26. nov 2010

@adamko05 no a? ved nemozeme byt dokonale, by sme neboli ludia.........ked si dnes porusila, tak aspon na obed a veceru si daj nieco, co mozes v diete a je, hlavne je, ze sa neprezierame

kubkovka
26. nov 2010

@claudica no a? ja som vcera vecer tiez jedla, ale tak delila som aspon.......som mala bielkoviny namiesto skrobov a tu som.......tiez plati, ze hlavne, ze nepriberame a neprezierame sa......to je u mna velky pokrok, ze davam pozor, co dam do ust

kubkovka
26. nov 2010

Dievčatá, dajte nejaky recept na medovnicky, chcela by som zajtra piect alebo v nedelu

claudica
26. nov 2010

@kubkovka
No môj recept je doma, ale som práve hľadala nejaký iný čo vyskúšam, tak som tu na koníkovi našla aj tento:

65 Dg hladkej muky, 25 Dg práškového cukru, 10 Dg hustejsieho medu, 4 cele vajcia, 2 kavove lyzicky sody bikarbony, 5 Dg Hery alebo Palmarinu/masla, 1,5 kavovej lyzicky korenia na pernicky
Vsetko spolu zmiesit a nechat odlezat v chladnicke - staci hodinku. Potom rozvalkat tak na pol cm hrubku, vykrajovat tvary, ozdobit orechom, kto chce a upiect. Ešte horúce potrieť vajíčkom.

Možno ho vyskúšam aj ja cez víkend a mám ešte jeden, za chvíľku pohľadám a dám aj ten.

claudica
26. nov 2010

Našla som - to vydal Zväz včelárov ešte v roku 1988 a vraj by mali byť mäkučké:
1 kg hladkej múky
500 g medu
30 dkg kryšt. cukru
250 ml vody
2 vajcia
1 kl perníkového korenia
20 g sódy bikarbóny
polovička Palmarínu
Med, vodu, cukor a Palmarin prevaríme. Ešte horúce spracujeme s múkou. Do mierne vychladnutého pridať vajcia, perníkové korenie a sódu bikarbónu. Vypracovať a nechať 5 hod. odpočívať v chlade. Rozvaľkať na 5 mm a vykrajovať. Potrieť vajcom a piecť na papieri na pečenie. Po upečení ešte raz potrieť vajcom

Vidieť že to je od zväzu včelárov, je tam dosť veľa medu... 🙂

kubkovka
26. nov 2010

@claudica dakujem, urcite jeden vyskusam, vdaka

lubikaf
26. nov 2010

ahojte 😉 no baby ja som si tiez dala dnes na ranajky zemlu so salamom. potom som sla s malym plavat a ked sme sa vratili, tak som schrumala mrkvu. takze dnes som teda ovocne ranajky rozhodne nemala 😀
ale teraz mam ukazkovy obed, salat z uhoriek, rajcin, ciernych oliv a balkanskeho syra 😉 a dala som si k tomu jednu zemlu. nechala som si trochu aj na veceru, plus mam v chladnicke este acidko, tak tym to zapijem a budem (dufam) najedena 😉

lubikaf
26. nov 2010

@kubkovka ja som akurat zistila, ze slavik je uz dnes, takze to zehlenie ma caka dnes vecer, aspon budem mat zajtra klud 😉

kubkovka
26. nov 2010

@lubikaf no vidis, ja neviem, ci sa dnes donutim, ale asi budem musiet, najneskor zajtra.........
ja som dnes piekla tvarohovy kolac, tak som aj ochutnala kusok........

adamko05
26. nov 2010

@kubkovka žehlime?? ja som práve dožehlila 😉
ked malí dospia, ideme k našim na zabíjačku... bajbááááj dieta moja 😔 😅

lubikaf
26. nov 2010

@adamko05 jeej potom posli nejaku tlacenku alebo klobasku 😀 😀 mnaamko hned by som si dala 😉 moja svokra vzdy na zabijacke aj take super pecene masko robila, no mnamka najvacsia 😉

adamko05
26. nov 2010

@lubikaf tlačenku ani klobasku nemusim.. zjem, ale ja milujem faširku a kašu .... a kapustnicuuuu.... 😝 😝 😝