icon

Aká diéta je najúčinnejšia?

radka159
8. mar 2017

Prosim poradite aka dieta je ucina?chcela by som dat dole cca 8kil .ale ako na zdrave stravovanie?

tiper24
•
8. mar 2017

@radka159 a ako sa stravujes teraz?

radka159
autor
•
8. mar 2017

No nic moc rano jogurt, obed klasicka vara a vecera zasa jogurt.niekedy poobede mlaska.niekedy ma chyti papat zeleninku a masko bez prilohy

metoyou4
•
8. mar 2017

@radka159 pre mna najúčinnejšia je doobeda sa môže múka (celozrnný,spaldova...) ovocie a poobede len bielkoviny,mäso a zelenina
Uplne vylúčiť sladké,ale uplne.
Ak vydrzis,po 1 a 1/2 týždni ti rýchlo pôjdu dole.Sem tam sadnem na stacionárny bicykel

tiper24
•
8. mar 2017

@radka159 to jes malo, jedz pravidelne kazde 2-3 hodiny v mensich davkach

celasapremenim
•
8. mar 2017

@metoyou4 vyskusam a dam vediet :D potrebujem tak tri kila dole dat :D

tarvika
•
8. mar 2017

musis jest viac. zavisi od toho kolko vazis, merias, kolko mas tuku v tele, svalov, vody atd, kolko sa hybes, kolko mas stresu a podobne. zaklad je 5 mensic jedal denne, pit vela cistej vody. poriadne sa naranajkovat - napriklad obilna kasa, alebo celozrnny chlieb so syrom a vela zeleninkou. desiata ovocie, obed maso/ryba so zeleninou a trochou prilohy, na olovrant napr biely jogurt alebo tvaroh ci oriesky mala hrst, na veceru uz bez sacharidov, cize zeleninova husta alebo strukovinova polievka napr, alebo salat s vajickom a podobne. kontroluj si porcie ale jest je potrebne casto. hlavne je potrebne povazovat to za dlhodobu zmenu stravovania a nie docasnu dietu.

tiper24
•
8. mar 2017

@celasapremenim doobeda sacharidy poobede bielkoviny to funguje

radka159
autor
•
8. mar 2017

Dakujem pekne za rady,som nenapisala chodim 2-3krat do tyzdna do fitka.meriam 165 vazim 67kil.

tiper24
•
8. mar 2017

@radka159 vo fitku ti trener poradi s jedalnickom

lorela
•
8. mar 2017

@radka159 No, niekedy tie rady od trénerov z fitka... 😨
V každom prípade, jesť pravidelne, každé 2 - 3 hodiny (najneskôr 4 hod) je naozaj dobrá cesta. Strava má byť vyvážená, t.j. v optimálnom pomere zastúpené sacharidy, bielkoviny aj tuky a pestrá. Dostatok tekutín, 2- 3 litre. Na pitie je najvhodnejšia čistá voda.
Čo sa sacharidov týka, hlavne celozrnné alebo grahamové (chlieb, rožky, cestoviny, ryža), tiež ovsené vločky a zemiaky. Strukoviny namiesto prílohy. Ovocie - menej sladké druhy. V poobedňajších hodinách je vhodné menšie množstvo sacharidov, no stále netreba vylúčiť úplne.
Bielkoviny - vhodné je biele mäso (ale kvôli zdravotnému hľadisku občas aj chudé červené), zverina, ryby, a to najmä morské. Mliečne výrobky - tvrdé syry do 30% t.v.s., cottage syry, tvaroh. Ďalej biele jogurty (s výnimkou smotanových), acidká, zakysanky a pod. Vajíčka a prednostne bielka (napr. praženica z 3 vajec a len jedného žĺtka).
Tuky - zdravé rastlinné na varenie sa používa množstvo zhruba 1 čajovej lyžičky (extra panenský olivový, avokádový, kvalitný slnečnicový a pod.), avokádo a denne pár orechov a semien (natural - nepražených, nesolených).
Spôsob prípravy jedla: Varením, dusením, na pare, vo vlastnej šťave. Ak kura tak bez kože už pred prípravou. Polievky možno zahusťovať ovsenými vločkami, nastrúhaným zemiakom alebo pomixovaním zeleniny (krémové polievky), nikdy nie zápražky, zásmažky.

adeli79
•
Odpoveď bola odstránená
•
autumn11
•
9. mar 2017

mne sa osvedčila delená strava. Odľahčí organizmus a pritom človek nehladuje. Ja som jedla aj večer o deviatej, keď som bola hladná napr. šunku, vajíčko na tvrdo a zeleninu a pekne som schudla a celkovo som sa dobre cítila.

nuska
•
9. mar 2017

Ziadne dieta. Pravidelne stravovanie. Kto chce poradit, piste

metoyou4
•
9. mar 2017

@nuska mam zaujem

mey_drobna
•
Odpoveď bola odstránená
•
tiper24
•
10. mar 2017

@mey_drobna tych 350 eur si radsej mala zainvestovat do stravy 🙂

mey_drobna
•
10. mar 2017

@tiper24 ja mám dobré stravovanie, stravujem sa zdravo a cvičím napriek tomu sa mi schudnúť nedarí už dlhšie. Pravdepodobne mám zavodnený organizmus. . Okrem toho bojujem s ekzémom, dúfam, že mi to pomôže aj na tento problém.

tiper24
•
10. mar 2017

@mey_drobna drzim palce 🙂

radka159
autor
•
10. mar 2017

@nuska mam zaujem🙂

lorela
•
10. mar 2017

@mey_drobna Ak by si mala dobre zvládnuté stravovanie, tak nemáš zavodnený organizmus.
Jedine, že máš problémy so srdcom, ľadvinami alebo s cievnym systémom.

aneta09890
•
12. aug 2020

@radka159 a aký jogurt ak sa môžem spýtať?