icon

Ako efektívne znížiť príjem kalórií na chudnutie?

26. jan 2025

Ahojte, poradíte prosím? Výška 164 cm, váha 59 kg, vek 35, sedavé zamestnanie. Bez športových aktivít v zime. Chcela by som schudnúť na 52 kg. Podľa kalkulačky by som na udržanie aktuálnej postavy mala prijať 1550 kcal. Pri chudnutí by som mala prijať o 500 menej, zároveň to potom ale vychádza, že budem pod bazalom. Ak znížim o menej, tak to ale znamená, že budem chudnúť veľmi pomaly, nie? Je možné takúto váhu dosiahnuť do leta vôbec?

thereisabear
26. jan 2025

Stiahni si kalorické tabuľky, tam ti to vypočíta samé.

zmrzlinka2021
26. jan 2025

A nechceš radšej tvarovať postavu? Lebo váhu máš super

elenajezova
26. jan 2025

Ja mám 166 cm a 58 kilov. Veľmi by som chcela ísť na 54 kilov. Ale nie a nie...a to som išla za 5 mesiacov pred 3 rokmi zo 70 kilov na 58. A chcela som na 54...ale nie a nie.😅

elenajezova
26. jan 2025

Vek 52.…

amazonka13
26. jan 2025

🍏 Môžeš skúsiť nefixovať sa na kalorické tabuľky, na váhu. Máš už teraz určite peknú postavu podľa údajov, ktoré uvádzaš, záleží od somatotypu postavy ktorý máš. Kalorické tabuľky nie sú optimálnym meradlom, nezohľadňujú všetky parametre, ktoré je potrebné sledovať , aby sme určili optimálnu váhu jedinca, ... tabuľky sú len orientačné. Ak uznáš za vhodné, nesleduj ani tabuľky, ani váhu, ani kalorický príjem. Redukujúci človek je z toho zbytočne neurotický. Denne sa zdravo, stravuj, vylúč výrobky z múky, sladkosti, mastné jedlá. Kontroluj pitný režim. Jedz veľa zeleniny, menej ovocia. Viem, že to všetko vieš 😉, tak to praktizuj . Zvoľ napríklad saunu na odbúranie toxínov, ktoré tiež môžu za náš tuk. Denne zvoľ pohybovú aktivitu, ktorá ťa baví, ak už nič iné rýchla chôdza, optimálne 1 hod. Tvoj výdaj energie by mal byť denne vyšší ako príjem. Viac ako sledovanie čísel ti pomôže ak vytrváš v svojom každodennom úsilí - to je ten zázrak, ktorý pri redukcii pomôže. VYTRVALOSŤ. Ber túto otázku ako hru, ktorou sa teraz do leta budeš zabávať. Váha nie je dôležitá, dôležité je, ako vyformuješ svoje krivky tela. Nepíšeš nič o športe, ktorému sa venuješ, nevadí, ak formuješ telo je vhodné zvoliť cielené cvičenia na formovanie postavy. Účinnejšie sú tie aeróbneho, dynamického charakteru. Viac info ti poskytne internet, tréner - profesionál. Držím prsty. Otázka je široká, dnes aspoň toľko 🙂 🍒

deti95060810
26. jan 2025

do leta určite... stačí ti schudnúť 0,5 kg/týždenne a o pár mesiacov je to ok
pridaj pohyb

autor
26. jan 2025

@amazonka13 ďakujem za odpoveď. Múku kvôli celiakii nejem vôbec, a pri cenách bezlepkového pečiva som sa rozhodla ich nejesť radšej vôbec 😀 do varenia používam ako alternatívu ryžové náhrady. Vyprážané tak isto vôbec, sladkosti tiež nie. Ale šumivé víno to je moje 🫣 ale tiež som sa s ním rozlúčila už. Cvičenie ma nikdy nebavilo, ja úplne trpim keď mám cvičiť. Milujem však horskú cyklistiku, zjazdy, slapanie do kopca. V zime však nechodím. Moje kg navyše cítim, vadia mi. Najlepšie som sa cítila pri tých 52 - 55, v lete pri tej cyklistike super. Ale čo, takto v zime človek nakynie doma🫣

taktotedanie
26. jan 2025

Ja by som si zadovazila cyklotrenazer

lucia13022023
26. jan 2025

500kcal sa radi obeznym ženám, nie ženám co majú 59kg.
Staci byt v miernom kalorickom deficite ktorý si vytvoríš cvičením, na jedlo by som nesiahala

renesance80
26. jan 2025

ryža a veci z nej su vysokosacharidové a teda ja kalorické

akvi
26. jan 2025

@lucia13022023 len cvicit fakt nestaci... Tiez som potrebovala schudnut len 3kg a nie z nadvahy, ale normalnej vahy, len pre pocit.. Pohyb vonkoncom nestacil a to som ja poctivo merala tepovku a pod.. Az ked som obmedzila jedlo a sla presne tych 500 pod bazal, tak to pekne slo dole.. Strava je vzdy zaklad, cvicenie je fajn kvoli formovaniu, ale len cvicit fakt nestaci, ak chces schudnut..

autor
26. jan 2025

@akvi tak čo vravíš ísť pod ten bazal?

lucia13022023
27. jan 2025

@akvi 500g pod bazal je fakt zle, jest 1000kcal ako tu píše autorka, ved toľko malo nezje ani 10 ročne dieťa. Ale tak nech si každý robí so svojím zdravým co chce.

akvi
27. jan 2025

Autorka - šla by som pod bazal. Nič iné mi nefungovalo. Veď vyskúšaj dva týždne. Daj pozor na pomer živín, väčšina ľudí má tendenciu "prežiť" na cukroch, takže si stráž tie pomery. Mne pomohlo vyslovene naplánovať si presne bielkoviny. Vyskúšaj dva týždne a uvidíš, nechudla by som viac, ako pol kg za týždeň, ak to pôjde viac, zvýš príjem. Ja som si sledovala aj aktivitu podľa hodiniek a v tie dni, keď som cvičila, tak som zjedla primerane viac. Nemám pocit, že by som hladovala, práve kvôli tomu stráženiu bielkovín, lebo ja som bežne jedla príliš veľa sacharidov a uvedomila som si to až pri zapisovani do KT. A to ja nejem žiadne sladkosti, sladké vody, sladké jogurty a pod. Proste nič očividné. Ale aj obilninove kaše, prílohy a ovocie stačili na to, aby som bola vysoko nad odporúčaným príjmom sacharidov.