Ako mám schudnúť, keď dojčím a nechcem prísť o mlieko?
už som zufala lebo mam 74kg a citim sa uplne hrozne.pred tehotenstvom som mala 59kg.nemam moc času na šport lebo domacnost a moje prve dietatko ma vyštavia tak,že padam do postele a som rada,že som rada prosim o radu ako schudnuť 🙂
som na tom podobne, maly ma uz 8 mesiacov tak som si povedala ze musim uz nieco so sebou robit. upravila som jedalnicek, vylucila sladkosti a bielu muku, cvicim denne pol hodku, okrem prechadzok s malym. A citim sa naozaj lepsie, pevnejsie a mam aj viac energie a maleho stale kojim. Takze nic nejake radikalne nerob, ziadne diety, len uprav stravu a dopraj si denne nejaky pohyb... mozno budu stacit prechadzky s babatkom v kociku😉
ja som dlho nekojila, tak sa az tak nevyznam, co zo sportu mozes, ale z toho stravovania - zdrava strava, vyvazena kvoli tvojmu mlieku, ovocie, zelenina, maso, mliecne vyrobky, proste kvalitna a pestra a hlavne bez roznych blbosti, ale podla seba viem, ze v tom zhone okolo babatka som si aj ja casto dala skor nejaku horalku, lupacku, pagac, proste nieco hotove do ruky, ako si vyrabat nejaky salat alebo nieco, k comu si treba sadnut ☹ a to prave nie je dobre, keby sa ti darilo vyhybat sa takymto blbostiam, tak pestrou stravou a dlhymi rezkymi prechadzkami s kocikom dosiahnes postupne to, co chces 😉 aspon si to myslim, drzim palce 😉
http://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/chudn... a teda chudnutie je hlavne o strave
https://www.modrykonik.sk/group/6855/
mrkni tuto skupinku, ked nevladzes cvicit, mozno najdes aspon inspiraciu na varenie. Inak ja som pri prvej dcerke priberala, lebo som bola nesmierne unavena a jedlom som dobijala energiu. Tak kasli docasne na domacnost, rob len to najnutnejsie a venuj sa aj sebe. Budes menej unavena a frustrovana.
Ja som riesila to iste co ty pred 11 mesiacmi. Moj maly strasny papkac, velke dieta, vela priberal, cisto na mojom mlieku a ja som chcela vylucne dojcit. Samozrejme, ze som mala kila navyse a leto sa blizilo. Vsetkych kil navyse som sa zbavila asi ked bol 10,5 mesacny a to som mala asi iba 5 kil navyse po porode. Ak chces vylucne dojcit, tak to ide pomaly. Inak riskujes, ze prides o mlieko, alebo ty a maly budes stradat ziviny. Poznam maminy rychlo schudli, aj mlieko mali, aj cvicili, ale vacsinou prichadzali o vlasy, nechty, zla koza a unava. Vapnik sa cerpal zo zubov, kosti, boli chudokrvne a to asi nechces. Ja som chudla velmi pomaly, malo mi padali vlasy, vyzerala som dobre a mlieko bolo dobre, maly prosperoval a mal dobry krvny obraz.
Moja rada: stahujuce nohavicky, ak mas velmi brusko, tak stahujuci pas. Prestan jest sladkosti, jedz kvalitne potraviny, ale snaz sa vecer jest menej. Rano a na obed jedz kolko chces a s pribudajucim vecerom postupne uberaj. Hlavne nejedz v noci... Snaz sa hybat, aspon s kocikom sa prechadzaj co najviac, casom postupne cvic, ak sa bude dat. Maleho casto dojci, z oboch prsnikov pri kazdom dojceni. Pi vela vody, aj v noci! A nepi vineu, ako mnohi odporucaju, to je cisty cukor... Ani tie zasmazene polievky, z toho iba priberies🙂 Kup si radsej tabletky senovku grecku a benedikt lekarsky, uzivaj spolu. Aj tu na MK ho kocky predavaju a ked budes mat malo mlieka, tak si daj. Mne stacila jedna tabletka denne a videla som efekt. Alebo costi, predpise ti obvodacka. Keby si mala problem s mliekom, alebo dojcenim, nevahaj a hned zavolaj laktacnu k sebe. Pozri stranku: mamila.sk, je tam vsetko o dojceni. Vydrz prve 3-4 mesiace a potom sa zvykne laktacia naplno rozbehnut. Po 6 mes ked zacnes prikrmovat maleho sa chudne lepsie, aj cvicit budes moct.
Ja som kojila všetky moje deti a pri kojení som krásne schudla. niekedy ešte viac ako som mala pred tehu. A to ja mám ozaj málo - 52 kg. aj lekárka mi vravela kojiť, kojiť, kojiť.....
na zaciatok staci ked upravis stravu - u mna fungovalo vylucit sladkosti, prestat sladit, pit len nesladene napoje, idealne vodu, obmedzila som ryzove a zemiakove prilohy, namiesto nich som jedla viac zeleniny, trochu som obmedzila aj pecivo, na ranajky jedla ovsene kase s ovocim, na vecere som zacala castejsie jest salaty, obcas si uvarila nieco podla Bukovskeho, ten ma take superzdrave recepty...
upravena strava ma nastartovala, ked som k nej pridala prechadzky, kila sa postupne zacali hybat smerom dole.
ked zacnes vladat viac, nebudes taka unavena a babatko ti bude spavat tak ze si budes moct dovolit aspon 2-3x do tyzdna odtrhnut pre seba cca hodinku, odporucam domace cvicenie - mne pomohlo cvicenie podla jillian michaels a stacionarny bicykel. (cca rok po porode som mala -15kg dole. u mna to bohuzial neslo samo, musela som pre to nieco spravit ale s vysledkom som bola viac nez spokojna).
uprava stravy, prechadzky ani neskorsie cvicenie mi tvorbu mlieka neovplyvnili.

Pri prvom dietati som tiez riesila tuto dilemu, pri druhom som si povedala, ze budem jest menej. Nemozem byt predsa kazdym dietatom o ... kil tazsia. Okrem toho na chudnutie je potrebny aj dostatok spanku, pravidelna a zdrava strava a toto sa tiez pri malom dietati neda.