icon

Ako mám schudnúť, keď dojčím a nechcem prísť o mlieko?

doda3
8. apr 2015

už som zufala lebo mam 74kg a citim sa uplne hrozne.pred tehotenstvom som mala 59kg.nemam moc času na šport lebo domacnost a moje prve dietatko ma vyštavia tak,že padam do postele a som rada,že som rada prosim o radu ako schudnuť 🙂

daisylucky
8. apr 2015

Pri prvom dietati som tiez riesila tuto dilemu, pri druhom som si povedala, ze budem jest menej. Nemozem byt predsa kazdym dietatom o ... kil tazsia. Okrem toho na chudnutie je potrebny aj dostatok spanku, pravidelna a zdrava strava a toto sa tiez pri malom dietati neda.

mimi8814
8. apr 2015

som na tom podobne, maly ma uz 8 mesiacov tak som si povedala ze musim uz nieco so sebou robit. upravila som jedalnicek, vylucila sladkosti a bielu muku, cvicim denne pol hodku, okrem prechadzok s malym. A citim sa naozaj lepsie, pevnejsie a mam aj viac energie a maleho stale kojim. Takze nic nejake radikalne nerob, ziadne diety, len uprav stravu a dopraj si denne nejaky pohyb... mozno budu stacit prechadzky s babatkom v kociku😉

zabina27
8. apr 2015

ja som dlho nekojila, tak sa az tak nevyznam, co zo sportu mozes, ale z toho stravovania - zdrava strava, vyvazena kvoli tvojmu mlieku, ovocie, zelenina, maso, mliecne vyrobky, proste kvalitna a pestra a hlavne bez roznych blbosti, ale podla seba viem, ze v tom zhone okolo babatka som si aj ja casto dala skor nejaku horalku, lupacku, pagac, proste nieco hotove do ruky, ako si vyrabat nejaky salat alebo nieco, k comu si treba sadnut ☹ a to prave nie je dobre, keby sa ti darilo vyhybat sa takymto blbostiam, tak pestrou stravou a dlhymi rezkymi prechadzkami s kocikom dosiahnes postupne to, co chces 😉 aspon si to myslim, drzim palce 😉

luba41
8. apr 2015

http://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/chudn... a teda chudnutie je hlavne o strave

mmmj
8. apr 2015

https://www.modrykonik.sk/group/6855/
mrkni tuto skupinku, ked nevladzes cvicit, mozno najdes aspon inspiraciu na varenie. Inak ja som pri prvej dcerke priberala, lebo som bola nesmierne unavena a jedlom som dobijala energiu. Tak kasli docasne na domacnost, rob len to najnutnejsie a venuj sa aj sebe. Budes menej unavena a frustrovana.

vedorka
8. apr 2015

Ja som riesila to iste co ty pred 11 mesiacmi. Moj maly strasny papkac, velke dieta, vela priberal, cisto na mojom mlieku a ja som chcela vylucne dojcit. Samozrejme, ze som mala kila navyse a leto sa blizilo. Vsetkych kil navyse som sa zbavila asi ked bol 10,5 mesacny a to som mala asi iba 5 kil navyse po porode. Ak chces vylucne dojcit, tak to ide pomaly. Inak riskujes, ze prides o mlieko, alebo ty a maly budes stradat ziviny. Poznam maminy rychlo schudli, aj mlieko mali, aj cvicili, ale vacsinou prichadzali o vlasy, nechty, zla koza a unava. Vapnik sa cerpal zo zubov, kosti, boli chudokrvne a to asi nechces. Ja som chudla velmi pomaly, malo mi padali vlasy, vyzerala som dobre a mlieko bolo dobre, maly prosperoval a mal dobry krvny obraz.
Moja rada: stahujuce nohavicky, ak mas velmi brusko, tak stahujuci pas. Prestan jest sladkosti, jedz kvalitne potraviny, ale snaz sa vecer jest menej. Rano a na obed jedz kolko chces a s pribudajucim vecerom postupne uberaj. Hlavne nejedz v noci... Snaz sa hybat, aspon s kocikom sa prechadzaj co najviac, casom postupne cvic, ak sa bude dat. Maleho casto dojci, z oboch prsnikov pri kazdom dojceni. Pi vela vody, aj v noci! A nepi vineu, ako mnohi odporucaju, to je cisty cukor... Ani tie zasmazene polievky, z toho iba priberies🙂 Kup si radsej tabletky senovku grecku a benedikt lekarsky, uzivaj spolu. Aj tu na MK ho kocky predavaju a ked budes mat malo mlieka, tak si daj. Mne stacila jedna tabletka denne a videla som efekt. Alebo costi, predpise ti obvodacka. Keby si mala problem s mliekom, alebo dojcenim, nevahaj a hned zavolaj laktacnu k sebe. Pozri stranku: mamila.sk, je tam vsetko o dojceni. Vydrz prve 3-4 mesiace a potom sa zvykne laktacia naplno rozbehnut. Po 6 mes ked zacnes prikrmovat maleho sa chudne lepsie, aj cvicit budes moct.

bonaqa2013
8. apr 2015

Ja som kojila všetky moje deti a pri kojení som krásne schudla. niekedy ešte viac ako som mala pred tehu. A to ja mám ozaj málo - 52 kg. aj lekárka mi vravela kojiť, kojiť, kojiť.....

lucianakoniku
8. apr 2015

na zaciatok staci ked upravis stravu - u mna fungovalo vylucit sladkosti, prestat sladit, pit len nesladene napoje, idealne vodu, obmedzila som ryzove a zemiakove prilohy, namiesto nich som jedla viac zeleniny, trochu som obmedzila aj pecivo, na ranajky jedla ovsene kase s ovocim, na vecere som zacala castejsie jest salaty, obcas si uvarila nieco podla Bukovskeho, ten ma take superzdrave recepty...
upravena strava ma nastartovala, ked som k nej pridala prechadzky, kila sa postupne zacali hybat smerom dole.
ked zacnes vladat viac, nebudes taka unavena a babatko ti bude spavat tak ze si budes moct dovolit aspon 2-3x do tyzdna odtrhnut pre seba cca hodinku, odporucam domace cvicenie - mne pomohlo cvicenie podla jillian michaels a stacionarny bicykel. (cca rok po porode som mala -15kg dole. u mna to bohuzial neslo samo, musela som pre to nieco spravit ale s vysledkom som bola viac nez spokojna).
uprava stravy, prechadzky ani neskorsie cvicenie mi tvorbu mlieka neovplyvnili.