Ako na úplné vysadenie cukru zo stravy?
Ahojte. Chcela by som skúsiť 2/3 týždne úplného vysadenia cukru. Len ako na to. Sladené nápoje nepijem, v podstate do ničoho nepridavam cukor. Ako to vôbec funguje? 😅 mám si pozerať či ma potravina cukor ? A následne ji potom nejesť?
stačí prečítať 1 knihu, hneď máš jasno a chuť ťa prejde 😉
Napr...
@jamimo vďaka, no nebudem si kvôli tomu kupovať knihu
Úplne vysadiť cukor sa nedá. Potom by si mohla jesť len domácu slaninu a tuk. Môžeš maximálne znížiť sacharidy. Čiže ziadne obilniny, prílohy, ovocie a ak chcete byť super striktná, tak ani sladkú zeleninu (čiže okrem logicky v zemiakov ani mrkvu či paradajky, napríklad). Dať sa to rozhodne dá, keď znesies ketozu, tak v pohode.
A čo chceš jesť? Lebo cukor je aj v pečive, ovocí, zelenine, mliečnych výrobkoch.
Úplne vysadiť cukor sa nedá. Potom by si mohla jesť len domácu slaninu a tuk. Môžeš maximálne znížiť sacharidy. Čiže ziadne obilniny, prílohy, ovocie a ak chcete byť super striktná, tak ani sladkú zeleninu (čiže okrem logicky v zemiakov ani mrkvu či paradajky, napríklad). Dať sa to rozhodne dá, keď znesies ketozu, tak v pohode.
@vroni konečne niekto, kto pozná ketózu 😉
Napr...
@jamimo
ahooooj, otazocka, mas na pozicanie (ak teda by si bola ochotná) niektore z tych knih okrem glukozovej revolucie? prosim?
Naštuduj si info o Keto diéte.
Závisí, ako ďaleko chceš ísť a čo tým chceš dosiahnut. Niekto vysadí sladkosti/koláče a pridaný cukor, iný neje ani pečivo cestoviny, ryžu, ovocie alebo len v malej miere.
Môžeš jest zeleninu, mäso, ryby, vajíčka, syry, tvaroh, jogurt...
Závisí, ako ďaleko chceš ísť a čo tým chceš dosiahnut. Niekto vysadí sladkosti/koláče a pridaný cukor, iný neje ani pečivo cestoviny, ryžu, ovocie alebo len v malej miere.
Môžeš jest zeleninu, mäso, ryby, vajíčka, syry, tvaroh, jogurt...
@thereisabear chcem si dať proste stopku od cukru, chudnúť nepotrebujem. Väčšinou moje tabulky vyzerajú takto.
Čistého cukru máš minimum, zato sacharidov celkom dosť (na "vylúčenie" cukru)
ak chceš vylúčiť len cukor,tak prestaň jesť to,čo obsahuje cukor.Myslím cukor ako taký,pridaný,nie sacharidy,ktoré sa v tej potravine vyskytujú prirodzene.
Čistého cukru máš minimum, zato sacharidov celkom dosť (na "vylúčenie" cukru)
@vroni posielala som to čo jem teraz 😀
ak chceš vylúčiť len cukor,tak prestaň jesť to,čo obsahuje cukor.Myslím cukor ako taký,pridaný,nie sacharidy,ktoré sa v tej potravine vyskytujú prirodzene.
@rozculena no len ako zistiť v com je pridaný cukor
No veď ako vypĺňaš tabuľku? Cukor je napísaný v zložení.
Ja som ťa pochopila. Hovorím o tom, že teraz máš v strave celkom malo čistého cukru, čo je dobre, ale neviem, či chces vylúčiť len čistý cukor alebo celkovo obmedziť sacharidy (čiže znížiť celkovú spotreby jednoduchých aj zložených cukrov)
akože ako zistiť,tak snáď vieš,že v koláčoch,zákuskoch,palacinkách,rýžovom nákype.....
Okrem toho to je napísané na každom výrobku
A existuje aj google,ktorý ti vypíše potraviny s najväčším obsahom sacharidov,ak chceš znižovať sacharidy.
Len neviem,či chápeš rozdiel medzi cukrom a sacharidmi
akože ako zistiť,tak snáď vieš,že v koláčoch,zákuskoch,palacinkách,rýžovom nákype.....
Okrem toho to je napísané na každom výrobku
A existuje aj google,ktorý ti vypíše potraviny s najväčším obsahom sacharidov,ak chceš znižovať sacharidy.
Len neviem,či chápeš rozdiel medzi cukrom a sacharidmi
@rozculena tak ja sladké nejem vôbec
tak potom nemáš problém,keď neješ sladké,nemáš ako znížiť príjem cukru.
Píšem cukru,lebo aj ty si písala o cukre,nie o sacharidoch
tak potom nemáš problém,keď neješ sladké,nemáš ako znížiť príjem cukru.
Píšem cukru,lebo aj ty si písala o cukre,nie o sacharidoch
@rozculena hej píše o cukre, sacharidy nejako neplánujem meniť
@jamimo
ahooooj, otazocka, mas na pozicanie (ak teda by si bola ochotná) niektore z tych knih okrem glukozovej revolucie? prosim?
@76california ahoj, knihy nepožičiavam, verím, že to chápeš... Ale vieš kúpiť aj už čítané, lacnejšie, a v bazáre.
ak sa bavime o cukre ako sacharidoch tak to sa neda lebo tvoj mozog sacharidy potrebuje na fungovanie... ak sa bavime o cukre ako sprocesovanej surovine tak to sa da jednoducho kupovanim zakladnych surovin a pripravou si jedla doma ... zakladne potraviny cukor malokedy obsahuju a ak tak len vo velmi malej miere
ak sa bavime o cukre ako sacharidoch tak to sa neda lebo tvoj mozog sacharidy potrebuje na fungovanie... ak sa bavime o cukre ako sprocesovanej surovine tak to sa da jednoducho kupovanim zakladnych surovin a pripravou si jedla doma ... zakladne potraviny cukor malokedy obsahuju a ak tak len vo velmi malej miere
@purple_wolf nie,mozog nepotrebuje sacharidy.Kedy už ľudia prestanú tvrdiť túto hlúposť.
good luck. Cukor potrebuje nas mozog na fungovanie. Bez cukru by sme nezili. Nerob sprostosti. Ak chces vysadit sladke, dezerty a pod., tsk nech sa paci, ale jednoduche cukry su skoro vsade (pecivo, cestoviny, ovocie, zelenina) a potrebujeme ich
good luck. Cukor potrebuje nas mozog na fungovanie. Bez cukru by sme nezili. Nerob sprostosti. Ak chces vysadit sladke, dezerty a pod., tsk nech sa paci, ale jednoduche cukry su skoro vsade (pecivo, cestoviny, ovocie, zelenina) a potrebujeme ich
@princezna_bosorka sladké, koláčik a podobne veci ani nejem
@76california ahoj, knihy nepožičiavam, verím, že to chápeš... Ale vieš kúpiť aj už čítané, lacnejšie, a v bazáre.
@jamimo
plne chápem a rešpektujem (popravde, aj som si myslela 😎), akurát po tom výpadku el.energie v spanielsku a na ostrovoch dumem, že nič nebudeme vedieť, všetko je na nete a net nebude fungovať, apokalyptický scénar, ale nie až tak nemožný....takže áno, knihy si stráž, ideš mi príkladom 😎
Cukopr máš v šunke, salámach, chlebe, ........... všade(ako konzervant)
@jamimo
plne chápem a rešpektujem (popravde, aj som si myslela 😎), akurát po tom výpadku el.energie v spanielsku a na ostrovoch dumem, že nič nebudeme vedieť, všetko je na nete a net nebude fungovať, apokalyptický scénar, ale nie až tak nemožný....takže áno, knihy si stráž, ideš mi príkladom 😎
@76california dík za pochopenie! Nuž veru... Black out je vážny prúser, v každej oblasti 🤷♀️
Napr. včera sme sa mohli spojiť s kolegom ltt zo Španielska len cez viber hovor 1x a to sme ďakovali nebesiam. (i keď nešlo o život)
PS: na knihy som vysadená 😉
@purple_wolf nie,mozog nepotrebuje sacharidy.Kedy už ľudia prestanú tvrdiť túto hlúposť.
@rozculena ludia asi nepoculi slovo glukoneogeneza :D

Napr...