Ako nájsť motiváciu cvičiť?
Ahojte, máme malé bábätko 2 mesačné. Na začiatku septembra sme boli pri hlavnej rehabilitačnej a tá posúdila bábätko že potrebuje rehabilitácie, a ukázala mi ako s ním mám cvičiť vojtovku 1 cvik, že kým sa dostaneme na pravidelné rehabilitácie za mesiac, tak mám cvičiť aspoň to. Tak som poctivo cvičila denne 3 až 4 krát, videla som aj pokroky, tak si vravím super. V piatok sme sa konečne dostali na pravidelné cvičenie a sestrička mi vraví že som to celý mesiac zle cvičila že kto mi to ukázal. Úplne ma zjazdila, a zostala som úplne demotivovaná. Bábätko je teraz trochu prechladene tak s ním cvičím iné cviky, nech sa až tak nenamáha ale prosím vás ako nájsť znova motiváciu na cvičenie?
Podľa nadpisu som myslela že hľadáš motiváciu na cvičenie pre seba 🤔 však hlavná motivácia cvičiť s dieťaťom je predsa to aby bolo zdravé a aby sa dostalo z diagnózy pre ktorú naordinovali Vojtu nie? Verím že táto skúsenosť je pre teba demotivujúca ale nesmie ťa to odradiť, dostaneš sa do toho a ver že kopa laikov je na tom rovnako. Natáčaj si cvičenie s fyzio na video, skúšaj cviky spolu s ňou. Určite ti poradí ako sa spätne kontrolovať či cvik vykonávaš správne, čo si máš všímať.
Od tej sestričky to bolo veľmi neprofesionálne. Robila si s najlepším vedomím a svedomím to, čo ti bolo odporúčané lekárom. Pri takejto sestričke by mala problém s motiváciou väčšina ľudí. Pokiaľ by sa jej prístup nezmenil, tak skús nájsť niekoho iného.
Neviem aké konkrétne problémy máte, ale určite sa oplatí investovať čas a energiu do práce s dieťaťom. Pomáhaš mu nielen so správnym držaním tela a správnou pohyblivosťou, má to vplyv aj na jemnú motoriku a neurologický vývoj. Pozri si nejaké pekné videá a ver, že aj vy to spolu zvládnete. Jeho budúcnosť je v tvojich rukách!

Pozri si videa. Clanky. Pomozu.