Ako nastaviť deficit pre efektívne chudnutie?
Ahojte
Chcem schudnúť no som v tom úplný nováčik. Mám 23 rokov. Dnes som sa vážila aj merala aj fotila mám 90,40kg. 170 cm. Miery prikladám vo fotke v komentári.
Cvičiť chodím dlhšie, tak ako mám čas. No neveim poriadne ako čo spolu cvičiť. Cca chodím 3/4x do týždňa.
Moja otázka je ako nadstavit deficit? Podľa vahy mám % tuku 41…😔 bmi 31.3., svalstvo 49,43kg, kostná hmota 3kg. Chcela som si zaplatiť aj niekoho kto mi nadstavi jedalnicek a nejaky ten coaching, no pozerala som ceny a na to práve teraz vôbec nemám.. chcela by som sa teda spýtať či by si nenašiel niekto, kto by mi pomohol zostaviť deficit, makrá.

@anonym_autor áno, za coaching som ja dala 3x270€ ... ale pre mňa to bolo prínosné (ja som neriešila kcal...) - lebo jedlo a fungovanie tela nie je iba o deficite ...
@anonym_autor áno, za coaching som ja dala 3x270€ ... ale pre mňa to bolo prínosné (ja som neriešila kcal...) - lebo jedlo a fungovanie tela nie je iba o deficite ...
@biba_18 no, ja toľko financií nemám. Preto sa pýtam tu. Možno sa niekto nájde, kto poradí.
@biba_18 no, ja toľko financií nemám. Preto sa pýtam tu. Možno sa niekto nájde, kto poradí.
@anonym_autor vôbec nepotrebuješ vyplieskať peniaze za niečo, čo zvládneš aj sama a ušetrené financie použiješ potom na nákup nového oblečenia. Pridaj sa tu na MK ku skupine Cesta k mojej premene, schudli stovky žien, neviem, prečo by si ty mala byť výnimkou. Jedálniček si najlepšie zostavíš sama podľa toho, čo ti chutí, čo máš rada. Lebo výrazné obmedzovanie a vynechávanie neiktorých potravín vedie ku skorému zlyhaniu
@anonym_autor vôbec nepotrebuješ vyplieskať peniaze za niečo, čo zvládneš aj sama a ušetrené financie použiješ potom na nákup nového oblečenia. Pridaj sa tu na MK ku skupine Cesta k mojej premene, schudli stovky žien, neviem, prečo by si ty mala byť výnimkou. Jedálniček si najlepšie zostavíš sama podľa toho, čo ti chutí, čo máš rada. Lebo výrazné obmedzovanie a vynechávanie neiktorých potravín vedie ku skorému zlyhaniu
@anonym_eeef8d do skupín sa anonymne prispievať nedá. Bohužiaľ som si sem dala svoje meno a to nechcem zverejňovať… preto píšem anonymne sem
Tak asi nikto no 😕
@anonym_eeef8d do skupín sa anonymne prispievať nedá. Bohužiaľ som si sem dala svoje meno a to nechcem zverejňovať… preto píšem anonymne sem
@anonym_autor
@anonym_autor skús chat gpt a ak ti vadí že tu máš meno kúp inú simkartu a urob si nový účet s menom ktoré nikomu nepovie kto si 🙂
@anonym_autor ja som schudla 25kg za pol roka, kaloricke tabulky a jedla som to co som mala v chladnicke, ziadne jedalnicky ti netreba, ze by bol clovek v strese kde co kupit navarit nieco co nevies a nikdy si nerobila a potom ti to nechutilo, atd za mna vyhodene peniaze radsej investuj do kvalitnejsich potravin
Žiadne jedálnicky nepotrebuješ, všetko je o príjme kalórií za prvé, za druhé zapnem YouTube kúpim si podložku a makám stačí nájsť cvičenie čo ťa bude baviť, ale teda minimálne 40 minút cvičiť a kardio kde budeš spotená a zničená už na začiatku a uvidíš mega vysledky, vždy to u mňa fungovalo, na svoj vek máš mega váhu naozaj tých 25 potrebuješ dať dole, držím palce, všetko je o nastavení v hlave
Žiadne jedálnicky nepotrebuješ, všetko je o príjme kalórií za prvé, za druhé zapnem YouTube kúpim si podložku a makám stačí nájsť cvičenie čo ťa bude baviť, ale teda minimálne 40 minút cvičiť a kardio kde budeš spotená a zničená už na začiatku a uvidíš mega vysledky, vždy to u mňa fungovalo, na svoj vek máš mega váhu naozaj tých 25 potrebuješ dať dole, držím palce, všetko je o nastavení v hlave
@zuzubb007 to že mám mega váhu fakt nepotrebujem počuť, myslíš že o tom neveim? Cvičím silovo v posilňovni, nepotrebujem cvičiť doma
@zuzubb007 to že mám mega váhu fakt nepotrebujem počuť, myslíš že o tom neveim? Cvičím silovo v posilňovni, nepotrebujem cvičiť doma
@anonym_autor veď sa neuražaj tým som chcela povedať, že keď dodržis všetko čo treba pôjde to rýchlo dole, silový tréning je super ale keď nepridás kardio bude to trvať večnosť kým dáš dole kila, ja som ti v dobrom radila, že aj doma môžeš zadarenko cvičiť, keď píšeš, že nemáš zbytočne peniaze dá sa cvičiť miesto fitka aj doma, jedálniček to netreba ráno si daj dve vajíčka, zeleninu, mini chlebík, na desiatu ovocie, na obed kuracie mäso s ryžou alebo zemiakmi, na olovrant jogurt, na večeru podobne čo na raňajky a máš to žiadna veda
@anonym_autor tak si sprav dalsi profil s nickom a nie menom a prihlas sa do skupin.. a treba si zapamatat, ze nikdy nikde na forach nedavaj ako meno, svoje meno.. :DDD Myslim, ze ak tennto profil zmazes, budes vediet urobit aj s rovnakymi udajmi novy.. ale teda vyskusane to nemam.
mozno ti netreba predrazenych "kaucou" ale napr. vo fitku ak chodis cvicit si par krat zaplat instruktora, ktory ti povie co a ako kolko cvicit. To zase taka palka nie je a je to lepsie ako cvicit hala bala... zakladne cviky, opakovat, k tomu tebe mozno aj to kardio treba. dcera napr. to ma nastavene ze hodinu cvicia + 30 min este vybehnu na niektory kardi stroj. Dieta klasika = obmedzit muku, sacharidy, a pocitat kalorie.. na to si casom zvyknes a aj cca od oka to das. Kaloricke tabulky ti vypocitaju potrebne hodnoty. Aktivitu si tam zvycajne nenastavuju zeny ziadnu.
Chudnutie sa začína na kuchyne. Koniec. To je rada za ktoru netreba platiť :D začni rátať kalórie. Úplne všetko čo dáš do papule. Ziaden pochýb za týždeň? - 200. Nič? ďalších -200. A tak ďalej
Chudnutie sa začína na kuchyne. Koniec. To je rada za ktoru netreba platiť :D začni rátať kalórie. Úplne všetko čo dáš do papule. Ziaden pochýb za týždeň? - 200. Nič? ďalších -200. A tak ďalej
@timeaba ja kalórie ale počítam. Alw vypočítané internetom. Chcela som niekoho odbornejsieho kto by mi vedel nadstavit aj makrá
čo sú makrá pri chudnutí?
@timeaba ja kalórie ale počítam. Alw vypočítané internetom. Chcela som niekoho odbornejsieho kto by mi vedel nadstavit aj makrá
@anonym_autor ani pan boh ti nepovie aky máš metabolizmus. 1g tukov , 1.5 bielkovin, ostatné sacharidy. A skús od 1700-1800. A kontroluj váhu
@anonym_autor ani pan boh ti nepovie aky máš metabolizmus. 1g tukov , 1.5 bielkovin, ostatné sacharidy. A skús od 1700-1800. A kontroluj váhu
@timeaba váha mi pro silovom cvičení stúpla, alebo stojí ale cm sa zmenšili
@anonym_autor keď stoji vaha daj si -200kkal. za týždeň budeš vedieť či stačí alebo nie
@timeaba keby si dám ešte -200 kcal som už pod bazalom 🙃
@anonym_autor a kolko vôbec máš kalórií na den a makro rozdiel?
@timeaba 1750kcal, 130g bielkovín , 160g sacharidy a 65g tuky