Ako posilniť pevnú vôľu pri chudnutí?
Ahojte. Možno mi poradíte. Mam par kíl nadváhu idelane by som mohla schudnúť tych 8-10 kíl ale dala som si svoj prvotný cieľ aspon 4 kila. Problém je ale ten ze tento cieľ mam už od minulého roka a začínam asi tak každý pondelok. Leto je za rohom a ja mam depresie z mojich tučných stehien a pneumatiky okolo brucha ale ani za nič sa neviem udržať v jedle. Nedávajte mi rady ako a co jest. To viem. Mam to vrátane a stravu pestrú. Ale ja proste aj keď nie som hladná mam nutkanie nieco zobať a tak popri nastavenej vyratanej a nakrabičovanej pestrej strave ubehnem cestou do obchodu a kúpim si niečo sladké, slané alebo Pečivo v pekárni ci zmrzlinu. Už tam idem s tým ze si hovorím co to zas robím ale akoby v mojej hlave boli dve osoby a ta druha ma proste presvedčí ze si to mam ísť kúpiť a zjesť 😆 a tak to vyzerá tak ze sa ručička na váhe nehýbe smerom dole (našťastie ani hore) ale ja chcem aby šla dole ! Len sa skratka neviem donútiť odoprieť si blbosti sladkosti a slanosti 🥲 ja to potrebujem aj ked hladná nie som....alebo skôr moja hlava to potrebuje. Ako to zmeniť 😪 chodim už viac ako pol roka cvičiť 4x do týždňa a je mi do placu pri predstave kde som mohla už teraz byt keby som si tvrdo vedela povedať ze nie nedám si tu čokoládu napriklad. Problém je este ten, že si neviem dat kúsok a odložiť ale ja to musím zožrať cele inak na to neviem prestať myslieť. Je to v mojej hlave ale ako to zmeniť
@crazy_cat_lady ale ako si to prekonala ?! 😆 a ako dlho trvalo to tvrde odopieranie si kym to došlo sem ze už to nepotrebuješ a nemáš nutkanie ?
Ja mam dobre nastavený jedálniček mam 5 jedál denne a vyhovuje mi to. Hlad nepociťujem vobec ale na sladké ci slané priestor v žalúdku vzdy je 😆
To máš úplne ľahké. Bud sa budeš ovládať alebo budú kila pribúdať.
Uplne vynechať sladké slané maškrty chleb pečivo zakusky ..začni postupne utiahni miesto 5 krat za deň jesť na 3 krat za deň a menšie porcie. Začni konzumovať vajcia, maso ale kuracie morčacie hovädzie syry nizkotučné teda cotage , olomoucke ak máš rada sunku kuraciu morčaciu zeleninu akukolvek ovocie skor bobulovité alebo melon .
A treba sa aj hybať začni chôdzou viacej chodiť a postupne cvičiť čo sa ti bude dať ...
ani neviem :D asi ked som sa odvazila a videla som ubytok vahy, tak ma to motivovalo :D a nehovorim,ze si sladke nedam vobec, ale uz ho mavam ovela menej. tak asi je to len o zvyku. a inak celkom mi aj pomohlo si vzdy pozriet, kolko kalorii ma to, co by som si chcela dat/naco mam chut :D ked som videla, ze chrumky maju trebars 300 kalorii, a dnes som spalila dajme tomu tiez tych 300, tak si hovorim, ze som sa niekde dve/tri hodiny nelopotila len preto, aby som to za pat minut dobehla :D
@crazy_cat_lady skus si nastaviť 16/8 fasting aj to pomáha
Ja si myslím, že to môže byť aj že ti chybaju nejaké vitamíny. Ale po osobnej skúsenosti, nie je dobre si odopierat to čo chceš naozaj... Potom ta to dobehne a vidis ze zjes vsetko naraz ked si kupis.. Podla mna si to dovol a skus radšej vymyslieť nejaky plán, aby si si to mohla dat. Napr. sprav si proteinovu zmrzlinu pre pripad núdze. Alebo si sprav pečené mrkvy + dip z greckeho jogurtu miesto chipsov. Niekto proste nemá taku pevnú vôľu a tým, ze si budes výčitky robit tak si len uskodis si myslim. Radsej zarad misku ovocia s kuskom roztopenej cokolady ako jedno z tych 5 jedal alebo nejaku zdravsiu variantu toho co ti chuti.
Pevná vôľa. Nič iné..možno by som nepapala až 5 krát do dňa ale napr. ja keď mám deň blbec a chcem zhrešiť zjem len raňajky, obed a poobede ku káve niečo malé sladké a už žiadna vecera a cvičenie a váha pekne klesá..ale nedá sa jesť aj 5krat do dňa a dať si aj slané aj sladké..teda dá ale váha pôjde samozrejme nahor😁
Aj vy zoberiem celé balenie - aj šálka v konzerve. A teda musím ísť na seba hnusne. Nekúpite. Poslať nakúpiť muza, mamu hocikoho a zákaz kúpiť sladkosti blbosti! Doma behám potom sice nas...áno ale funguje to. teraz mam bytíku pi pirode, kojim, prišiel nám balík keksov Mila 😁.
A ziadne sladke vody, sirupy ani slávnosti. Musím na seba len vychcano proste, zjesť kocku coko a zvyšok odložiť- jasne, tak horkej akurát. Inak tu skus, je fajn.
Jednoduchá vec - nebuď hladná.. vždy maj pripravený zdravší snack. Keď ťa prepadne chuť na čokoládu odporúčam kinder maxi má asi 20g a je to len jedna tyčinka, takže viac ani nezješ 😅.. nedrž sa striktne jedálnička, respektíve skús tam priložiť aj nejakú takúto mlsnotu, lebo sa dostaneš akurát tak k emočnému prejedaniu 🙂
Nemat to doma, nemat pri sebe prachy, aby si si nevedela dopriat
@sono2 ked je to také ľahké daj mi recept na to ako moju hlavu ovládnuť 😁 ľahké teda pre koho ako
@lucialucy43 ďakujem za komentár ale vien ako sa stravovať. Vyhovuje mi to 5 krat do dňa a mam presne stanovený kaloricky príjem tych jedál. Nemám čas byt hladná ale na maškrty sa u mňa vždy miesto nájde toto je nejaký problém v hlave s ktorým si neviem poradiť
@crazy_cat_lady toto si vravím aj ja pri tých kaloriach akurat ze aj tam sa niekde vynorí to moje druhé ja ktoré ma donúti aj tak to zožrať 🫠 ja s tým neviem bojovať
@annamarin ďakujem toto je veľmi dobrý tip
@denkabemommy ja práveže nie som hladná, môj jedálniček mi vyhovuje mam to pestré ja len tak nejak z pazravosti stakr potrebujem nejaké blbosti
@autorka niekedy stačí len maličkosť zmeniť v jedálničku, aby si nemala extra chute na blbosti. Alebo naozaj ich nejako zakomponovať do denného príjmu, tam moc nie je na výber, keď pevná vôľa nefunguje. 🙂
Co nekupis nezjes
Ked si doma rob nieco ine alebo si daj zuvacku
Predstav si pneumatiku a stehna ked si v obchode- fakt to sladke potrebujes? Kup si proteinovu tycinku ked si nevies pomoct, vzdy lepsie ako cokolada
Mas nevyvazenu stravu. Malo bielkovin pravdepodobne. Je to o zmene navykov. Ked ta napadne ist si nieco kupit, tak si daj radsej pohar vody alebo 2 mrkvy. Alebo je to zahananie nudy, cize treba sa zamerat na nejaku aktivitu. Alebo ke to nastavenie v hlave a to sa riesi s terapeutom.
Dali sme ti vela moznosti, tak mozes na sebe makat. A najma si to treba preprogramovat ze tych 10kg nema byt o to AKO vyzeras ale ze ti skracuju zivot. Lebo teraz mas 10kg naviac a s tymto nastavenim v 60tke budes mat 30 naviac a proste ludia s 30kg nadvahy maju znizenu kvalitu zivota a je to o tovjej volbe ci chces byt vitalna 80rocna babka alebo sedavat s ostatnymi nadvahovymi dochodcami v cakarnach u lekara.
@krisbar ďakujem za odpoveď no stravu vyváženú mam určite 🙂 toto je čisto v mojej hlave. Pojedam takto sladkosti aj keď nie som hladná a aj keď sa nenudím. Ja môžem ro it aj 5 veci naraz ale stále medzi tým moja hlava odboci k tomu ze pod si dat niečo fajne 😅 ja neviem nemám problém zájsť k psychologicke ale nie je to blbosť prísť za nou a povedať jej ze mam problém so sladkosťami a čakať ze ona mi s tým pomôže? 😀 ja predasa nemám depresie alebo nič také
Sanozrejme ze to nie je blbost. Je to nieco v tvojom mysleni ktore treba preprogramovat. PPP maju rozne podoby.
Vzdy ked sa tak samu seba bicujem si pripomeniem :.
Strach z jedla je nezdravejši ako to jedlo samotné.
Este si myslim ze chod na to postupne a nezakazuj sladkosti.. daj si ich.. len zdravsie varianty alebo o 1 menej. Jasne ze ked zo dna na den stopnes vsetko tak ta to na konci tyzdna dobehne. Telo takto nefunguje. Pomalé a male zmeny su najlepšie. Ja som takto prešla na zdravú stravu.
Tak zvýš svoj vydaj keďže kalorický príjem si navyšuješ sladkosťami a slanym.

ahoj, doverne poznam :D ja som momentalne v procese chudnutia a chce to proste pevnu volu, nic ine. na zaciatku sme domov nekupovali ziadne slane/sladke/alkohol, aby ma to nepokusalo. pri nakupe to bol velky boj :D a teraz mame kopec sladkeho doma, co som doniesla z prace/podostavala a uz ma to ani nelaka .. dam si raz za tri tyzdne dajme tomu sladke, ked mam chut, inak nie. a to iste s jedenim pocas dna, naucila som sa jest ranajky, mensie porcie, castejsie.. len sa treba odhodlat a vydrzat 🙂