icon

Ako prekonať prejedanie a stres?

31. júl 2025

Čaute ženy. Mam problém a potrebujem pomoc 🫠 už nejaký čas mame také náročnejšie obdobie je toho teraz proste veľa o tom sa nebudem rozpisovať ale ide o to, že ja som problémy začala "riesit" prejedanim 😔 už som kvôli tomu aj pribrala a na to sa s tým pribalila aj frustrácia zo seba samej ako vyzerám 😔 ja vlastne nonstop myslím na jedlo a vždy hľadám nejakú možnosť kde by som niečo mohla zajest. Pre predstavu opíšem dnešný deň.
Raňajky začínam klasicky s myšlienkou že dnes začnem normálne a dám sa do poriadku takže to boli 2 vajíčka, jeden krajec chleba s lučinou a kopa zeleniny. Tam ale celá moja motivácia konči lebo už chvíľu na to, aj keď pomedzi domace práce ale vždy nakuknem do chladničky alebo do skrinky ci tam niečo fajne nenájdem. Nenasla som našťastie ale šla som s dcérou na ihrisko, nabalila som nám jablko a broskyne ako desiatu ale cestou bol stánok a ja som tam samozrejme zbehla a pazravo som si kúpila trubičky take tri kusy v balení a kofilu. Všetko som hneď ešte cestou k ihrisku zožrala. Z ihriska som šla ešte do potravín na bežný maly nákup ale tam som nemohla nechať tresku s jedným rožkom a takú cokoladku plnenu arasidovym krémom. To som zjedla ked som uspala dcéru. V podstate namiesto obeda a pred tým som na tom ihrisku ešte s nou jedla tie broskyne a jablká.
Keď sa zobudí dáme si spolu obed. A potom do večera je ešte kopa času kde si určite zas nájdem zámienku na nejakú blbosť len aby som proste niečo jedla. Ja to neviem vôbec ovládať. Jedna moja polovica mi vraví ze mam prestať a prečo to potrebujem a ze ani hladná nie som a koľko krát na to vlastne ani chuť nemám ale druhá moja pažravá polovica ma núti to zjesť 🥲 a tak som v nejakom bludnom kruhu. A nie nie je to pre mňa jednoduché povedať si nie. Proste s tým neviem bojovať mňa chytá až taka úzkosť pri predstave ze by som si to nemala kúpiť a nemala to zjesť hneď 🥲

anonym_7fc7d3
31. júl 2025

@anonym_autor túto pomôže len sebauvedomie v spolupráci so zatnutím, prípadne psychológom. Proste musíš si povedať nie a dosť. Mám to isté, bojujem ale nič Insie ako zatnut sa , podľa mňa neexistuje. Je to v hlave

arninka
31. júl 2025

Podľa mňa až tak hrozné veľa nejes . Nemôže to byť so stresu alebo tak?

arninka
31. júl 2025

Smiem vedieť koľko si pribrala a koľko vážis?

januska12323
31. júl 2025

Nemať také veci doma, maximálne jednu tyčinku po obede. Na nákup chodiť raz za týždeň s mužom poprípade presne napísať zoznam aj s peniazmi a nič navyše nebrať. Musíš sa len sama donútiť. Ak to nezvládneš sama tak aj s odborníkmi. Koľko peňazí si vyhodila lne dnes na hlúposti?

mirokub
Odpoveď bola odstránená
anjelicek26
31. júl 2025

Neviem ale to je skutocne pazravost, co sa tyka cukru neskutocna, to ani neni hlad... prepadovky cukru, inzullinove hojdacky su predzvest riadnych problemov... skontrolovat parazity, cukor a potom uvidis... neber zo sebou peniaze, ked idete s malou von, uz to pomoze..nekupite po ceste ziadne blbiny... a celkovo je to v hlave, ale to vies aj sama... ak to nezvladas sama a nie je to zdravotny problem, tak lekar... ale tym myslim psycholog...

autor
31. júl 2025
@mirokub
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_7fc7d3 len ta moja hlava nevie prebyt tie myšlienky a nedať si 🥲 bojujem s tým takto už zopár mesiacov a neviem sa pohnúť. Žiaľ na psychológa nemám čas. Už som si nejakého hľadala ale ja by som mohla ísť až po 17:00 a taky čas pracujú už len súkromní, nemôžem dať 100eur za jedno sedenie🫠

@arninka ako ze nie, však to je neskutočne množstvo kalórií a este k tomu prázdnych nevýživných v podstate len sacharidy a tuky to je ideálna strava na priberanie ale ja si neviem povedať nie
@arninka vážim 75 kil a pribrala som 5-6 kil od kedy sa takto objedam
@mirokub som rada ze som pobavila 😀 to by som ale nedokázala, asi by som sa rozplakala nechať to niekde a nemoct to zjesť 😆 ja to potrebujem asi k upokojeniu

autor
31. júl 2025
@anjelicek26

Neviem ale to je skutocne pazravost, co sa tyka cukru neskutocna, to ani neni hlad... prepadovky cukru, inzullinove hojdacky su predzvest riadnych problemov... skontrolovat parazity, cukor a potom uvidis... neber zo sebou peniaze, ked idete s malou von, uz to pomoze..nekupite po ceste ziadne blbiny... a celkovo je to v hlave, ale to vies aj sama... ak to nezvladas sama a nie je to zdravotny problem, tak lekar... ale tym myslim psycholog...

@anjelicek26 ďakujem za odpoveď. Parazity? Môžeš mi o tom prosím napísať viac? Cukor mam našťastie v poriadku ale do budúcna môžem byť veru riziková aj pri takejto strave ale aj v rodine mame veľa cukrovkarov

majlo1234
31. júl 2025

Haha, jak keby o mne su pisala🤣 ranajky ovsena kasa s tvarohom a potom to uz ide z kopca.
Ono je to podla mna aj tym, ze zivot na rodicovskej nie je velmi podnetny, aj sa nudis a zeres, aj si nevyspata a zeres, aj si frustrovana a zeres🤣

luccija
31. júl 2025

Spis, piješ dostatocne dostatočne?ja, keď som unavená vtedy mám chuť na takéto blbosti.A hlavne pozor na ten cukor po ňom príde vždy vlci hlad.No ješ zle iba ty s tým vieš niečo spravit

zic
31. júl 2025

Videl som taku zaujimavu myslienku presne na toto... ze tazke je, ked si povies "nesmiem"... potom nic nerobis, len myslis na to a hladas vyhovorku, preco by si mohla a... skus (za pokus nic nedas), ze "dam si, ale az za 10 minut)... Akoze "ty rozhodujes, kedy si co das"... aj tu cokoladu... nie tvoje telo...
Potom napis, ci ti to nejak pomohlo 🙂

brendaa
31. júl 2025

@anonym_autor pekne si to napísala tvoje iné problémy zajedáš, kedy sa upokojíš.....jedlom..... Niekto kto to nezažil nepochopí.....Ja napríklad pri problémoch a stresoch nepotrebujem vôbec jesť, iba čistú vodu pijem....jedlo mi vôbec nechutí, nie som hladná...v noci nespím...budím sa....alebo mám doslova "kameň" na žalúdku.....
Takže, ak ti môžem poradiť pred každým jedlom sa napi čistej vody ideálne 2 dcl...
Nasaď magnézium, zinok....
Ak je to možné skús sa zamerať na svoje problémy napíš si ich napr. na papier, rozober si ich ako so svojou kámoškou, mamou,...a daj si normálny cieľ....máš sa rada, máš dcérku, ste zdravé...
Raňajky, ovocie, sladkosť iba jedna a malá.....obed polievka, druhé neskôr...olovrant, sladkosť, večera.... proste si daj cieľ, že dve sladkosti ti stačia....a vydrž..... máš nejakú pohybovú aktivitu?
držím ti palce....

anjelicek26
31. júl 2025
@anonym_autor

@anjelicek26 ďakujem za odpoveď. Parazity? Môžeš mi o tom prosím napísať viac? Cukor mam našťastie v poriadku ale do budúcna môžem byť veru riziková aj pri takejto strave ale aj v rodine mame veľa cukrovkarov

@anonym_autor parazity v tele zvysuju chut na sladke... bud odniest stolicu na rozbor, alebo preventivne odcervit... pokiall si vela vonku, piesok, hlina, chytas neumytu zeleninu, jes mäso, stretavas vela malych deti, schytat nejake parazity je rychlejsie, ako cloveka napadne... a ked mate v rodine cukrovku, tak by si mala byt este o to viac opatrnna... ja tu inzulinovu hojdacku tiez mavam, ze proste citim, ako mi klesa cukor, tehotensku cukrovku som mala tiez velmi hranicne hodnoty... tak si davam pozor a nerobim blbosti, zdravie mam len jedno...

anonym_0aa833
31. júl 2025

Ja mam nieco podobne,akurat,ze stylom - mam na to chut,pozuvem to,ale vyplujem,aby som nepribrala (potrebujem chudnut). Citim sa pocas toho prijemne,je to taky relax,uvolnenie napatia...A tiez to neviem ovladat,ked to na mna pride. Pomedzi to jem normalne,zdravo. Len mam narocne psych.obdobie uz dlhsiu dobu a citala som,ze toto je ista forma poruchy prijmu potravy a zaroven je to forma obsedantnej poruchy - silne nutkanie nieco jest - uspokojenie potreby - uvolnenie a znova. Telo si to pyta,lebo psychika potrebuje pomoc. Mne funguje nekupovat si to. Proste pride chut,nemam to doma,nezuvem to. Ak ides von,chod bez penazi. Nebudes si to mat ako kupit. A zamestnaj sa inou aktivitou,aby ti myslienky nebludili na jedlo.

mirokub
Odpoveď bola odstránená
arninka
31. júl 2025

Ovocie a zelenina sú zdravé to ti neublíži skús nejsť sladké

anonym_81bf8f
31. júl 2025

Skus pozrieť online poradne cez mojra, hedepy, ksebe... Napr cez mojra stojí 60min 40eur, nie je to málo, ale nie je to 100eur, a majú termíny aj po večeroch. Ja som napr chodila cez jednu z uvedených strán a po čase ma psycholog preradil k sebe súkromne (v súlade so zákonom ) a platím odvtedy 30eur.

terry658
31. júl 2025

@anonym_autor niekto tu radil vodu pred jedlom. Ja už denne pijem cez 4 litre a ešte to nepomohlo 🤣 ale však skús.

sisska96
31. júl 2025

A to je veľa? Ja bežne jedávam toľko ak nie viac 😂 a nemám nadváhu. Hlavne na raňajky bez problémov klobásu slaninu, potom nejaké sladkosti a podobne 😂

autor
31. júl 2025
@sisska96

A to je veľa? Ja bežne jedávam toľko ak nie viac 😂 a nemám nadváhu. Hlavne na raňajky bez problémov klobásu slaninu, potom nejaké sladkosti a podobne 😂

@sisska96 áno je to veľa, môžeš byť šťastná ze máš tak dobrý metabolizmus. Ja žiaľ nemám

sisska96
31. júl 2025
@anonym_autor

@sisska96 áno je to veľa, môžeš byť šťastná ze máš tak dobrý metabolizmus. Ja žiaľ nemám

@anonym_autor No neviem mne sa nezdá že by bolo veľa

autor
2. aug 2025
@sisska96

@anonym_autor No neviem mne sa nezdá že by bolo veľa

@sisska96 za prvú polovicu dňa to nie je veľa? Množstvom je ale ak by aj nie tak kaloricky áno. Je to veľa prázdnych kalórií

sisska96
3. aug 2025

Však si nemala ani obed . To ze si dala broskyne a jablko a nejaké trubičky to je nič.

autor
3. aug 2025
@sisska96

Však si nemala ani obed . To ze si dala broskyne a jablko a nejaké trubičky to je nič.

@sisska96 tak to si nedocitala ďalej lebo je v príspevku napísané že keď sa dcéra zobudí dám si s nku obed, čo som aj urobila a do večera som toho ešte kopu zjedla. Kaloricky neviem ale určite cez 3000 kalórií