Ako prekonať prekážky pri chudnutí s potravinovou alergiou?
Ahojte baby, nedokazem schudnut. Neviem sa zapriet a nadavt pozor na stravu. Nejem vela ale jem malo birlkovin a ovocia a zeleniny, lebo mam na velmi vela druhov potravinovu alergiu. Co s tym? Ako sa zapriet a dustredit sa na stravu,apson na to,co mozem jest?
Fiki za rady. Mam 169cm, 82kg, 30r.
@anonym_autor musíš vedieť, prečo to chceš, samú seba motivovať - vnútorná motivácia, nie povrchná, potom udržať disciplínu. Tak je to pri všetkom v živote, nie len pri chudnutí.
Ani mne to nešlo, dokiaľ som sa prosto nezaťala a nezačala bez výhovoriek. Ak mas potravinové intolerancie, skus sa poradiť s výživovým poradcom
@raddkka nemam intolerancie,mam alergie - anafylaxiu. Uz neviem s kym sa radit. Sama som na to kratka. Pomohlo ti to? Kolko si schudlam
tam nepomôže nič len proste prestať jesť viac než potrebuješ… nevieš sa zaprieť? no 🤷♀️
tam nepomôže nič len proste prestať jesť viac než potrebuješ… nevieš sa zaprieť? no 🤷♀️
@biba_18 chcem a neviem :p na porazenie
@anonym_autor hm, tak buď popracovať na tom s psychologom, alebo sama nájsť nejaké videá a návody NA UDRŽANIE motivácie... možno dobrý tréner? alebo výživový poradca?
pretože ak chceš ale nevieš ... problém je v motivácii ...
@anonym_autor hm, tak buď popracovať na tom s psychologom, alebo sama nájsť nejaké videá a návody NA UDRŽANIE motivácie... možno dobrý tréner? alebo výživový poradca?
pretože ak chceš ale nevieš ... problém je v motivácii ...
@biba_18 ano motivacia mi chyba. Skusim pohladat, vdaka za tip 🙂
@anonym_autor držím palce
@raddkka nemam intolerancie,mam alergie - anafylaxiu. Uz neviem s kym sa radit. Sama som na to kratka. Pomohlo ti to? Kolko si schudlam
@anonym_autor ja nemám žiadne alergie, takže som mohla jesť podľa seba. Nastavila som si do kalorickych tabuliek, aby mi vypočítal príjem s deficitom. Mne to vyšlo cca 1550 kcal, ale ja som nízka. Nastavila som si príjem 120 g bielkovín a 25-30 g vlákniny. Pomohla som si kupovaným proteínom a inulinkm s lekárne. Zo začiatku som cvičila postupne od 15 min na eliptickom trenažére, som každý týžden pridavala 5 min. Postupne som cvičila 5x do týždňa 30 min. Schudla som 20 kg od januára. Teraz uz mi váha viacmenej stojí, lebo nedodržujem úplne prísne kaloricky deficit
tak treba zacat tym: na co mas alergiu. zoznam. A potom riesit co jest, a kolko jest a kedy jes. Pripadne skus napisat na co mas alergiu... a co inak bezne jes... Ono nie su veci lahke ako prijem a vydaj. Vela ludi ma problemy s inzulinovou rezistenciou, a tam ti ziadne prijem/vydaj nepomoze. Proste drasticka zmena stravovania pomoze a nastavit sa inak. Drasticka musis byt tak velmi aku mas nadvahu.. ak niekto potrebuje zhodit 5-10kg je to ine ako ked niekto potrebuje dat dole 50kg. PROTEINY su tiez zradne, na to bacha.. pretoze maju vela kalorii a ot je fakt. Ja by som doplnala proteiny kadejakymi doplnkami len ak by som intezivne cvicila. Bielkoviny najdes v kadecom... zalezi na co mas alergiu. Mne sa tu zaprisahavaju luida ze 1,5hodinove kardio 3x do tyzdna, ale popravde tazko sa mi veri.. a hlavne su to muzi. A ja argumentujem, ze muz a zena = velkky rozdiel. Ak 150kg chlap odchovany na burgroch, sediacim za PC zacne 1,5h 3x do tyzdna intenzivne kardio robit (tep okolo 120-130?? spominali) tak je jasne ze schudne :DDD
@anonym_autor ja nemám žiadne alergie, takže som mohla jesť podľa seba. Nastavila som si do kalorickych tabuliek, aby mi vypočítal príjem s deficitom. Mne to vyšlo cca 1550 kcal, ale ja som nízka. Nastavila som si príjem 120 g bielkovín a 25-30 g vlákniny. Pomohla som si kupovaným proteínom a inulinkm s lekárne. Zo začiatku som cvičila postupne od 15 min na eliptickom trenažére, som každý týžden pridavala 5 min. Postupne som cvičila 5x do týždňa 30 min. Schudla som 20 kg od januára. Teraz uz mi váha viacmenej stojí, lebo nedodržujem úplne prísne kaloricky deficit
@anonym_88f9ce a cvičím 50 minút 5x do týždňa. A áno, kaloricky deficit funguje cez všetko. Je to jednoduchá fyzika. Ak nechudneš, tak nie si v deficite, alebo si v priveľkom deficite a stresuješ telo. Deficit má byť minus 10-20 % z denného kalorickeho príjmu, ktorý tvoje telo potrebuje. Na nete je hromada kalkulačiek na to, ale sú samozrejme nie uplne presné. Ak chces presne da sa zájsť na in body.

Ani mne to nešlo, dokiaľ som sa prosto nezaťala a nezačala bez výhovoriek. Ak mas potravinové intolerancie, skus sa poradiť s výživovým poradcom