icon

Ako prekonať prekážky pri chudnutí s potravinovou alergiou?

16. okt 2025

Ahojte baby, nedokazem schudnut. Neviem sa zapriet a nadavt pozor na stravu. Nejem vela ale jem malo birlkovin a ovocia a zeleniny, lebo mam na velmi vela druhov potravinovu alergiu. Co s tym? Ako sa zapriet a dustredit sa na stravu,apson na to,co mozem jest?
Fiki za rady. Mam 169cm, 82kg, 30r.

raddkka
16. okt 2025

Ani mne to nešlo, dokiaľ som sa prosto nezaťala a nezačala bez výhovoriek. Ak mas potravinové intolerancie, skus sa poradiť s výživovým poradcom

denkabemommy
16. okt 2025

@anonym_autor musíš vedieť, prečo to chceš, samú seba motivovať - vnútorná motivácia, nie povrchná, potom udržať disciplínu. Tak je to pri všetkom v živote, nie len pri chudnutí.

autor
16. okt 2025
@raddkka

Ani mne to nešlo, dokiaľ som sa prosto nezaťala a nezačala bez výhovoriek. Ak mas potravinové intolerancie, skus sa poradiť s výživovým poradcom

@raddkka nemam intolerancie,mam alergie - anafylaxiu. Uz neviem s kym sa radit. Sama som na to kratka. Pomohlo ti to? Kolko si schudlam

biba_18
16. okt 2025

tam nepomôže nič len proste prestať jesť viac než potrebuješ… nevieš sa zaprieť? no 🤷‍♀️

autor
16. okt 2025
@biba_18

tam nepomôže nič len proste prestať jesť viac než potrebuješ… nevieš sa zaprieť? no 🤷‍♀️

@biba_18 chcem a neviem :p na porazenie

biba_18
16. okt 2025

@anonym_autor hm, tak buď popracovať na tom s psychologom, alebo sama nájsť nejaké videá a návody NA UDRŽANIE motivácie... možno dobrý tréner? alebo výživový poradca?
pretože ak chceš ale nevieš ... problém je v motivácii ...

autor
16. okt 2025
@biba_18

@anonym_autor hm, tak buď popracovať na tom s psychologom, alebo sama nájsť nejaké videá a návody NA UDRŽANIE motivácie... možno dobrý tréner? alebo výživový poradca?
pretože ak chceš ale nevieš ... problém je v motivácii ...

@biba_18 ano motivacia mi chyba. Skusim pohladat, vdaka za tip 🙂

biba_18
16. okt 2025

@anonym_autor držím palce

anonym_88f9ce
17. okt 2025
@anonym_autor

@raddkka nemam intolerancie,mam alergie - anafylaxiu. Uz neviem s kym sa radit. Sama som na to kratka. Pomohlo ti to? Kolko si schudlam

@anonym_autor ja nemám žiadne alergie, takže som mohla jesť podľa seba. Nastavila som si do kalorickych tabuliek, aby mi vypočítal príjem s deficitom. Mne to vyšlo cca 1550 kcal, ale ja som nízka. Nastavila som si príjem 120 g bielkovín a 25-30 g vlákniny. Pomohla som si kupovaným proteínom a inulinkm s lekárne. Zo začiatku som cvičila postupne od 15 min na eliptickom trenažére, som každý týžden pridavala 5 min. Postupne som cvičila 5x do týždňa 30 min. Schudla som 20 kg od januára. Teraz uz mi váha viacmenej stojí, lebo nedodržujem úplne prísne kaloricky deficit

anonym_39ab7f
17. okt 2025

tak treba zacat tym: na co mas alergiu. zoznam. A potom riesit co jest, a kolko jest a kedy jes. Pripadne skus napisat na co mas alergiu... a co inak bezne jes... Ono nie su veci lahke ako prijem a vydaj. Vela ludi ma problemy s inzulinovou rezistenciou, a tam ti ziadne prijem/vydaj nepomoze. Proste drasticka zmena stravovania pomoze a nastavit sa inak. Drasticka musis byt tak velmi aku mas nadvahu.. ak niekto potrebuje zhodit 5-10kg je to ine ako ked niekto potrebuje dat dole 50kg. PROTEINY su tiez zradne, na to bacha.. pretoze maju vela kalorii a ot je fakt. Ja by som doplnala proteiny kadejakymi doplnkami len ak by som intezivne cvicila. Bielkoviny najdes v kadecom... zalezi na co mas alergiu. Mne sa tu zaprisahavaju luida ze 1,5hodinove kardio 3x do tyzdna, ale popravde tazko sa mi veri.. a hlavne su to muzi. A ja argumentujem, ze muz a zena = velkky rozdiel. Ak 150kg chlap odchovany na burgroch, sediacim za PC zacne 1,5h 3x do tyzdna intenzivne kardio robit (tep okolo 120-130?? spominali) tak je jasne ze schudne :DDD

raddkka
17. okt 2025
@anonym_88f9ce

@anonym_autor ja nemám žiadne alergie, takže som mohla jesť podľa seba. Nastavila som si do kalorickych tabuliek, aby mi vypočítal príjem s deficitom. Mne to vyšlo cca 1550 kcal, ale ja som nízka. Nastavila som si príjem 120 g bielkovín a 25-30 g vlákniny. Pomohla som si kupovaným proteínom a inulinkm s lekárne. Zo začiatku som cvičila postupne od 15 min na eliptickom trenažére, som každý týžden pridavala 5 min. Postupne som cvičila 5x do týždňa 30 min. Schudla som 20 kg od januára. Teraz uz mi váha viacmenej stojí, lebo nedodržujem úplne prísne kaloricky deficit

@anonym_88f9ce a cvičím 50 minút 5x do týždňa. A áno, kaloricky deficit funguje cez všetko. Je to jednoduchá fyzika. Ak nechudneš, tak nie si v deficite, alebo si v priveľkom deficite a stresuješ telo. Deficit má byť minus 10-20 % z denného kalorickeho príjmu, ktorý tvoje telo potrebuje. Na nete je hromada kalkulačiek na to, ale sú samozrejme nie uplne presné. Ak chces presne da sa zájsť na in body.