Ako prekonať stagnáciu pri chudnutí po pôrode?
Ahojte ženy, chcem osloviť najmä tie, ktoré majú za sebou nejaké tie skúsenosti so zhadzovaním nahonobenej slaniny 😅. Som 2 roky po treťom pôrode a moja váha sa už rúti k stovke. Po prvom aj druhom pôrode som vždy zhruba okolo roka dieťaťa začala s chudnutím. Vždy som rodila s váhou 90kg, vždy som 5 kg nechala v pôrodnici a ďalších 25 kg som zhadzovala v období od prvých do druhých narodenín dieťaťa. Som typ čo kojením priberá. Žeriem, čo si budeme ... Tentokrát ale začínam každý deň odznova a do večera to úplne sabotujem. Čo mám robiť, aby som to opäť naštartovala poctivo a zodpovedne. Začínam sa nenávidieť.
A tušíš v čom by mohol byť problém, ktorý ti bráni sa tentokrát nakopnúť? Nejdeš na to príliš drsne a neudržateľne? Alebo nie je tu nejaká veľká psychická záťaž, ktorú zajedáš a pomohlo by v provom rade riešiť tú? Zamyslela by som sa čo je inak ako pri prvých 2 deťoch?
ja ked chudnem, zacnem s motivaciou - videa a serialy o chudnuti, a studiom - stravy, cvicenia, a snazim sa moju motivaciu drzat tymto cim dlhsie
Darmo ti radiť pokiaľ sama nechceš.. Tak len dobrú chuť prajem.
Ako presne to "sabotuješ?"
@tanyan deň vopred si naplánujem deň v kalorických tabuľkách. Dodržím ich na raňajky a obed a už k olovrantu okrem predpísaného začínam žrať kde-čo... najmä teda vyhrabávam sladké aj spod zeme. Snažím sa doma veľmi nemať k dispo, ale ja som schopná aspoň kakaom sa nalievať. Ja mám jednoducho nutkavé správanie. A pitný režim mám slabý.
@macekovam nápodobne 🙃
@mabenn môžeš mi dať nejaké tipy, čo ťa baví pozerať?
@lindous asi priveľa detí 🙈
@vanilkovazmrzka áno je to tak.
A aká je tvoja váha a výška?
@vilma7 93kg, 166cm, nastavených mám 1850kcal, kojím
Ješ málo a nevhodné potraviny,ktoré ťa nezasýtia.
@koniarova na raňajky a na obed zjem okolo 40g bielkovín. Ja neviem prečo ma to nezasýti. Je to reálne hlad? Alebo to robí moja hlava?
Extremne premeny, Tloustici, potom videa sportovcov (napr GymBeam), co youtube ponukne...ked vidim, ze niekto schudol z vacsej vahy ako ja, poviem si, ze to zvladnem...z webov odporucam: https://www.chudnutie-ako.sk/ mas tam navody, bmi, clanky, ...
Proste sa musíš zatat. Neexistuje keď chcem schudnúť, že budem jest blbosti. Bud chcem schudnúť, alebo nie. Je to ťažká, ja viem, sama som chudla, ale proste som chcela a schudla som. A cítim sa fantasticky. 170 cm a 55 kg.. proste musíš sa riadne naštartovať. A kaloricky deficit dodržať, iné neexistuje. A blbosti, sladkosti z domu prec
Aj ten pitný režim spraví svoje...ešte si "rozozrana"
Ja som si tiež začala viac dávať pozor u mňa je problém vždy podvečer nedávam si olovrant, lebo si myslím, že obed bol dostatočný a večer by som zjedla všetko.Chce to čas..už som raz schudla vyše 10 kg teóriu ovládam🙂ale strašnú mám chuť na niečo sladké, oriešky čokoľvek.
pri chudnutí musíš byť psychicky ok. zajedáš stres?
1850 kcal je málo podľa mňa. Daj si to niekomu pozrieť. Nemala by si byť hladná. To nie je cesta k chudnutiu.
Podľa mňa máš tiež asi málo kcal.Skus to dať skontrolovať. Rada vyššie, skús ísť von na prechadzku keď sa dá je tiež dobrá. A snaz sa viac piť,uvar naladený čaj, to brucho oklame a ešte budeš mať aj pitný režim.
Môzem spomenúť apson tri body čo mi pomáhajú sa ako tak drzat:
- 10 000 krokov denne
- veľa veľa veľa pijem, v zime ochutený čaj, na litre(a menej jem som zasytena)
-snazim sa nejesť po 20-21:00ako to vyjde
Zatiaľ cielene nechudnem ale učím sa novým zvykom.
Ani tu nerob hneď hrrr veci, ale skús si zaužívat zdravé správanie ako tieto tie body.
Kalorické tabuľky sú dobré ale to musíš držať a povedzme si na rovinu, tiež mám tri deti, tiež mám nervy, tiež nevládzem a nestíham jest na čas...kalorické mne osobne teraz vôbec nejdú.
Myslím že sa a nimi zbytočne trápiš keď dáš doobedu, obed a olovrant už pokulhavas...skor by to malo byť opačne, že sa spustis ráno a doobedu a k ve eú už držíš režim, žeby ti tie tvoje prehresky z rána este stihli sa spalit. Ty takto k večeru nespalis nič, ba myslím si že tvoje telo len meties čo vlastn chces...
V situácii dojčiaca matka starajúca sa o domácnosť troma deťmi podľa mňa nie je ideálny spôsob chudnutia cez kalorické tabuľky s takýmto nastavením.
Možno by bolo pre teba vhodnejšie upraviť kvalitu stravy a dopriat telu dostatok energie hlavne dopoludnia, aby si dopoludňajší deficit nedobiehala nevhodnou formou večer.
Trápiš sa fyzicky aj psychicky a v takom stave nie je zdravé chudnutie možné. Strava musí byť dostatočná v kombinácii s pitným režimom a cieleným pohybom.
nerob nic, normalne sa stravuj a jedz ako mas chut. Len nahrad tučné prisady chudými, miesto prílohy daj zeleninu napr. Kasli na kalorické tabulky a váhu, lebo to ta len demprivuje. Odborníci radia ze ideálne a dlhodobé chudnutie je o jeho pomalosti. Staci jedno kilo mesacne az stvrtrocne a si na dobrej ceste a tvoje brucho resp chuťové pohariky to nijak neobmedzi.
Skús 1.týždeň nahradiť
zemiaky, ryžu a akékoľvek cestoviny
MRKVOU, ktorú si nastrúhaš na slížiky (takou tou škrabkou, čo čistíš zeleninu)
Všetko ostatné konzumuj ako zvykneš.
Ale len toto dodržiavaj, ak vydržíš 1 týždeň, ozvi sa mi.
Ďakujem vám za rady a postrehy. Takmer všetky sú pre mňa využiteľné a pomáhajú mi s pocitom, že situáciu nejako riešim. Ráno som zistila že mám už 95kg a čuduj sa svete, dnes som stravu dodržala. Po veľmi dlhej dobe.
@76california ja to bez sacharidov nezvládnem. Kojím a telo ich pýta a aj potrebuje.

Nezacinaj sa nenavidiet, to je cesta do pekla… treba si nejako rozumne nastavit rezim, aby si netrpela hladom, a aby si mala aj cas pre seba na cvicenie. Ale tu pevnu volu v sebe musis najst sama, na to ti nikto druhy nepomoze. Mozno len keby nad tebou stal s bicom 🫣