icon

Ako prekonať stagnáciu pri chudnutí po pôrode?

10. jan 2024

Ahojte ženy, chcem osloviť najmä tie, ktoré majú za sebou nejaké tie skúsenosti so zhadzovaním nahonobenej slaniny 😅. Som 2 roky po treťom pôrode a moja váha sa už rúti k stovke. Po prvom aj druhom pôrode som vždy zhruba okolo roka dieťaťa začala s chudnutím. Vždy som rodila s váhou 90kg, vždy som 5 kg nechala v pôrodnici a ďalších 25 kg som zhadzovala v období od prvých do druhých narodenín dieťaťa. Som typ čo kojením priberá. Žeriem, čo si budeme ... Tentokrát ale začínam každý deň odznova a do večera to úplne sabotujem. Čo mám robiť, aby som to opäť naštartovala poctivo a zodpovedne. Začínam sa nenávidieť.

Strana
z2
autor
11. jan 2024

@chodec15 ja mám pohyb rada paradoxne, skôr to jedlo je u mňa také nekontrolované, kompulzívne jem. Je mi jasné, že kde je vôľa, tam je cesta. Píšeš mi k veci, vďaka.

autor
11. jan 2024

@luccija rozožraná je presne trefné 😃

autor
11. jan 2024

@mondolina ja neviem prísť na to, čo zajedám a tam je zrejme koreň môjho problému. Ale ako to zistím?

autor
11. jan 2024

@monillia dnes som sa nalievala čajom a dajake som zvládla.

76california
12. jan 2024

ostatné sacharidy konzumuj v pohode (zješ keksík, už máš sacharidy),
len skús nahradiť to, čo som Ti písala (ryžu, zemiaky a cestoviny tou mrkvou nastrúhanou na slížiky), aj mrkva samotná obsahuje sacharidy 😉

sense
12. jan 2024

Zvyš príjem tekutín neosladenych a príjem bielkovín. Majú najvyšší sytiaci Effekt. Ono da Ale ťažko radu, keď nevieme co je dávaš. A takisto možno by som začala na 2tis kaloriach ale nie štýlom zmestí sa mi sladké dám sladké a potom trpím hladom lebo cukor v krvy skáče hore dole. Ale plnohodnotné potraviny veľa zeleniny, obsahuje vlákninu. Ak pri deťoch nemáš čas na tabuľky základ nedojedat po deťoch, piť veľa tekutín, rozloží si jedlo na tanieri, poltaniera zeleniny, pol bielkovina, pol príloha., ak je dávaš na raňajky vločky. Vločky sú fajn ale sami sacharid pridaj so do toho tvaroh, grécky jogurt. Nemajú toľko kalórií obsahujú bielko iný zasýti ta kaša viac. A ak musíš osadiť. Osladis banánom alebo daj bobulove ovocie a lyžicu medzi al cakankovy sirup. Alebo kľudne aj za odmerku proteínu máš bielkoviny aj osadené keďže zvyčajne obsahujú sladidlo a pridať bobulove ovocie, jablko. Takisto ak ta 30g vlociek ne zasýti, nastruhaj do toho pol cukety, zvýšia objem jedla, vlákninu ale nie kalorické hodnotu len o málo.

nelka93
12. jan 2024

Sacharidy sú pre telo dolezite, a vysadiť ich nemôžeš. Ty si však pletiem sacharidy s cukrom. Ak doslova vyzieras všetko sladké tak sa nečuduj že priberas. Ja som sa od 5.1 zatala a odvtedy nič sladké. Áno pokušenie aj chuť je, ale silná vola je silnejšia. Ja mam denný príjem okolo 1500kcal - 1700kcal a stací mi to. Do toho každý deň cvičenie. Ja však nekojim, skus sa poradiť s nejakým co sa tomu rozumie a nastaví ti to. A potom he to už len celé na tebe a v tvojej hlave, či to zvladnes

lujza_
12. jan 2024

Ja ti len napíšem , že určite máš zle nastavené kalorické tabulky ...ja mám 75kg teraz čerstvo po treťom pôrode , kojim (vtedy si treba dať o jeden režim viac - ja by som normálne zatiaľ dala sedavý ale dala som teda mierny ) a kalorické mi vyrátali 1933kcal , preto ty si to musíš prestaviť , neexistuje aby si mala o 15kg viac a menej kalórií v KT.

andykm
Odpoveď bola odstránená
veronikaszabova
17. jan 2024

@andykm a pravidla si naschval odignorovala?

katka708
17. jan 2024

Ja síce nepotrebujem schudnúť toľko čo ty ale tiež si to sabotujem. Ešte ráno a obed sú ok a potom chytím zravku a ide to...

Mne teraz pomohla predoperačná príprava. 1 deň som nesmela nič jesť, užívala som prehanadla. Síce má nezoperovali a odložili to o 2t ale pomohlo mi to stiahnuť žalúdok a nakoplo ma to vo vytrvani. V nedeľu ma tento predooperacny detox čaká opäť. A po operácii plánujem udržať tieto menšie porcie...

Strana
z2