icon

Ako prelomiť začarovaný kruh jedenia?

22. okt 2022

Neviem,co konkretne mam vinit za moju situaciu,urcite seba,ale uz sama nad sebou krutim hlavou.mam dve deti.mladsia chodi do skolky uz rok,ja chodim do prace.vazim 90 kil.meriam 170.je to strasne.od rana sa nezastavim.vychystat deti do skolky a do skoly,v robote robim,ale sedavo,pridalo mi to 10 kil za rok.po skolke a skole ulohy,varit,upratat.deti spia o 8smej.aby som nezabudla,priatel je uz byvaly,o deti zaujem nejavi.na sport naozaj nemam cas.vecer som tak unavena,ze o 9tej spim.stravu mam v praci a potom vecer doma,ked dievcata zaspia.prosim poradte mi,ako toto dat do poriadku?vecera je neskora,ked deti spia a je to moj cas pre seba,ktory si chcem uzit,oddychnut si..lenze z toho priberam.ako z tohto zufaleho kolotoca?

Strana
z2
pribinak
22. okt 2022

Ty nevecerias spolu s deťmi? Alebo keď prídu zo školy vi skolky tak im nedáš olovrant? Veď vtedy je čas jesť aj pre teba

viestta
22. okt 2022

Raňajkovať s deťmi, do roboty ovocie na desiatu, obed v robote, s deťmi po robote olovrant aj večera. Po večeri už len zelenina alebo jogurt. A zvážiť aj to co ješ a koľko čoho zješ. Treba vynechať sladké vody a iné prázdne kalorie

autor
22. okt 2022

@pribinak niekedy ano,niekedy nie.dam im jest a ja upratujem napr.niekedy s nimi nejem aj preto,lebo cakam,kedy zaspia,aby som mala klud a ticho.ak snimi jem,tak ci tak si vecer este nieco dam,lebo je to relax,ticho,telka,kniha,cas len pre mna,ktory mi tak velmi chyba.

pribinak
22. okt 2022

Ale prečo počas jedenia upratujes? Veď to je čas kedy sa máš s deťmi porozprávať, prebrať deň, povedať im aj niečo o sebe

Ty si to proste musíš inak zariadiť. Veď sa spolu najedzte a potom spolu upratujte. Máš minimálne 1 školáka, to už nie sú maličké deti

kitycat
22. okt 2022

Urcite jes hovadiny.. To sa to potom lepi na cloveka 😌

Skus nam napisat co si zjedla za vcera a co zatial dnes.

viestta
22. okt 2022

A čo si tak dávaš keď už máš ten kľud? Koľko toho zješ?

autor
22. okt 2022

@pribinak ano,mas pravdu,ja sa s nimi rozpravam,ale nie pocas jedenia,nezvladaju to vobec.potom nic nejedia,rozptyluju sa,po pol hodine nic nezjedene,iba sa recni.a ja nervozna,lebo zase pri jedle nemam klud,ked ich napominam,aby jedli.takto sa najedia normalne a ja vecer v klude sama.ale nieco na tom bude,co pises...spolocne jedenie

panizima
22. okt 2022

Ja som na tom podobne bola pred par rokmi, taky istý kolobeh, výška, aj váha. Teram mam 75kg

luccija
22. okt 2022

Jest pravidelne ranajky, v robote desiata...obed...jest s detmi a nie vecer, ked zaspia.nenechat do dojst do ukrutneho hladu, ked zjes vsetko a nezdrave veci.Skus si trocha planovat jedlo

viestta
22. okt 2022

Ale čas večere nie je len o nájdení. Tak bude večera trvať o 15 minút dlhšie, ale najete sa, strávite čas spolu. Co je na tom zle? Mne ten tvoj prístup príde ako kedysi v školských jedálňach. Mate 15 minút aby ste nahádzali obed do hlavy, tak sedte, jedzte, nekecajte. Ešte dnes má pri pomyslení na toto mrakoty obchadzaju. 🙄

stvura
Odpoveď bola odstránená
autor
22. okt 2022

@stvura presne,ako pises.nik nepomaha,casy su tiez presne take.o siestej vstavam.o osmej spia.upracem.a o pol deviatej uz nic nevladzem.treba nejak zmenit stravu.

autor
22. okt 2022

@viestta ano.len tie vecere trvali niekedy aj hodinu.nebol na to cas,lebo ulohy.ked chceme ist po skolke a skole este trochu von,neda sa varit a jest hodinu,fakt som to nestihala,prerastalo mi to cez hlavu.ked som jedlo zobrala,boli hladne.ani tak,ani tak.navyse sa nic ine nestihalo.ked s nimi nedebatujem a nesedim,jedia normalne.ale ako pise pribinak,tiez to nie je dobre.

autor
22. okt 2022

@kitycat @viessta ano.pekny vecer si s hraskom a mrkvou neurobim,to je pravda.jem hovadiny.najcastejsie nieco nezdrave,napr.pizzu,zapeceny chlieb so syrom,obcas chipsy,snazim sa nekupovat.za tym casto sladke.ked si dam na veceru salat,taka som potom nervozna,ze si aj tak dam chleba s dacim.a tak dokola.

macikovaiveta
22. okt 2022

Autorke:Čo keby ste zobrali nejaké rožky ,alebo buchty kúpené so sebou, keď pôjdete pre deti zjesť cestou na ihrisko , trochu sa pohrať a domov .Jedlo zobrať aj pre Vás , večer len nejaké kakao a rožok , len pre deti 😀

autor
22. okt 2022

@panizima a ako si to dokazala?

maranco
22. okt 2022

Snaž sa večer pred telkou si nič nedávať, vtedy si človek nedáva pozor koľko toho zje. A zrušiť sladké vody.

autor
22. okt 2022

Dakujem za rady.suhlasim,co pisete,ze spolocna vecera je dolezita,skusim ju opat zaradit.potom nebudem vecer tak hladna.lebo obed mam o 12tej,potom do vecera nic.vyskusam o 6tej veceru,potom uz nic.len vydrzat treba dako.

autor
22. okt 2022

@maranco sladke vody nepijem.asponze to!len to jedlo pri telke je uz zvyk...

autor
22. okt 2022

@macikovaiveta velakrat som nad tym rozmyslala,ale snazim sa vyhnut pecivu.len nan pozriem a kilo hore.asi by som na veceru potrebovala nejaku zeleninu s bielkovinami,co som citala.

macikovaiveta
22. okt 2022

Autorke: Skúste oriešky , sušené slivky atď, píšem z vlastnej skúsenosti obmedzila som chlieb na jeden krat denne / nahradila som kukuričnymi kolieskami, tvrdý syr / a je to lepšie , možno Vám váha bude aspoň stať ✊

autor
22. okt 2022

@macikovaiveta dakujem pekne.hoci rada by som,keby sla nizsie...

juliet86
22. okt 2022

daj si olovrant. typu cottage cheese s 1knackerbrotom a paradajka paprika k tomu. vecer ked zaspia najdi inu formu relaxacie napr vana sprcha masturbacia mindfullnes kniha hackovanie... ked uz zobkat tak nakrajana zelenina s cottageom ci home made nie vysokotucnym hummusom.

stvura
Odpoveď bola odstránená
autor
22. okt 2022

@stvura moji rodicia 400 km daleko,jeho zaujem nejavia.v principe sa nestazujem,len mam ozaj malo casu pre seba a zrejme si stres z poslednych rokov,rozchod,robota atd.kompenzujem jedlom.bola som 2 tyzdne na keto diete,ale tie sunky a syry s vajcami sa nedali dokola jest,tak to skusim nejak vyvazit.dakujem za rady

maranco
22. okt 2022

Na sladenie nepoužívam cukor, ale Natusweet Extrakt 97% zo stévie
https://dia-sladidla.heureka.sk/natusweet-extra...

ikissedagirl
22. okt 2022

Skoda,ze tym vecernym relaxom je pre teba jedlo. Skus nahradit tento ritual niecim zdravsim- napriklad strecing , joga, meditacia, vaňa...

panizima
22. okt 2022

Prvé je, ze sa musíš nastaviť v hlave. To je dôležité. Jest pravidelne, nevynechavat jedlo. U mňa zabralo zmenšiť porcie jedla. O pol až štvrť. Po 17 až 18 žiadne jedlo

autor
22. okt 2022

Dakujem vsetkym za rady.vyskusam isto.

livuska124
22. okt 2022

Ahoj, nájdi si tu skupinu Cesta k mojej premene a pridaj sa tam. Nájdeš tam rady, recepty, aj parťáčky na chudnutie. Väčšina žien tam chudne pomocou kalorických tabuliek. Ak teraz nestíhaš cvičiť, nevadí (možno pridáš cvičenie neskôr), strava je 80% úspechu. Viackrát som schudla iba dodržiavaním stravy, bez cvičenia. Nemusíš ani vynechávať chlieb z jedálnička, iba treba vedieť, aké množstvo ho môžeš zjesť. Ja som počas chudnutia mala každý deň chlieb, prílohy k hlavnému jedlu (ryžu, zemiaky, cestoviny, atď), sladkosť (samozrejme nie 100g Milku 😁 ) a schudla som.. výdaj kalórií musí byť vyšší, než príjem - jednoduché 😛 len treba mať pevnú vôľu a nevzdať to hneď v prvých dňoch, lebo začiatky sú ťažké vždy.

Strana
z2