Ako rozumne jesť?
Ahojte dievčence, ja už neviem, čo robiť. Čím som staršia, sa mi zdá, že mám menej rozumu. Chcela by som sa vás opýtať podľa vás ako je rozumne sa stravovať? Nemyslím zdravo, to všetko mám naštudované, čo je zdravé, čo nezdravé, čo sa má a čo nemá. Ja len potrebujem vedieť, nakoľko od detstva som obézna, ako a kedy jesť. Myslím tým : čo jedávate na raňajky a koľko, desiata, obed, olovrant, večera tiež a koľko. Ja raz vydržím sa zdravo stravovať aj týždeň ale potom to poruším a jem zase o stotristo všetko, neviem sa dojesť. Či jedávate aj 1/2 kg zeleniny a ovocia denne ako doporučujú. Rada by som počula viac-menej názory od chudých a štíhlych maminiek a žien.Lebo raz mi Edita Sipeky povedala, sleduj chudé baby ako sa stravujú a keď sa chceš stravovať zdravo najprv schudni. Takže vás prosím ak mi viete poradiť ako sa nezaoberať stále jedlom, jesť iba keď som hladná , teším sa na všetky vaše rady a odporúčania. Pekný deň
@baculka77 Ahoj, tak ja som cely zivot stihla, ale nie nejak cielene, moja rada, dolezity je pohyb, je jedno aky, so psom, detmi, ak chces radikalne zhodit, aj nieco drastickejsie, zumba je super, minimalne dva krat do tyzdna, to musi zabrat 😅 A este, NIKDY, ked sme v supermarkete, nenakupujem s prazdnym zaludkom, cize ma ani len nenapadne, kupovat sladkosti, alebo chipsy, v chladnicke su naozaj iba veci ktore potrebujem k vareniu, ziadne vyzieranie nehrozi, takze aj ked mam doma na nieco take chut, proste smola, nic take u nas k dispozicii nie je, dokonca ani teraz ked som tehotna. 😖
Ziadne DIETY, to su hluposti, treba sa zacat hybat, po siestej uz nepapat, a hlavne, cely zivot pijem iba cistu VODU, zo sladkych malinoviek sa mi robi spatne. No, aby som nezabudala dodrzat pitny rezim tak pijem z velkych pol litrakov a ked dopijem, napustim ho znova vodou a polozim na viditelne miesto, aby som sa znova nezabudla napit. No a este teraz ma napadlo, uz roky pijem kazde rano zeleny caj, bez toho ani neotvorim oci, no a to som nevedela, ze pri pravidelnom piti, zrychluje metabolizmus, takze som si nevedomky pomahala 😅
Velmi ti drzim palce, aby sa ti to nakoniec podarilo
@zabka88
@gaby21 babulky dakujem za rady asi to fakt vkuse riešim som akoby v začarovanom kruhu. raz oddelená, raz počítanie kalorii, raz veget., raz ...... už ani neviem čo všetko mám vyskúšané. Ešte ma zaujíma či dbáte veľmi na zdravú stravu nie - biela ryža, biela múka, biely cukor atď. Lebo málokedy dokážem tak všetkým navariť. A kúpili sme trampolínu tak skúšam, je to super vec a ešte raz vám dakujem za rady a príspevky
@baculka77 ahoj 🙂
s podobnymi problemami sa trapim aj ja. akotak sa mi dari udrzat si postavu, ale je to stale tazsie.
teraz momentalne sa odporuca stravovat sa pravidelne - 5 krat denne, pestrou, zdravou stravou.
poznas tuto stranku?
http://www.chudnutie-ako.sk/
stoji za to si ju nastudovat. alebo aj Bukovskeho, aj on ma na chudnutie triezve nazory, ale orientuje sa skôr na vegetarianov.
baby maju pravdu, ze dietami si môzes rozhadzat metabolizmus, ale zase ked chces schudnut, musis kalorie obmedzit. pri chudnuti sa doporucuje zvysit prijem bielkovin, aby si si ochranila svalovinu. co sa tyka pohybu, trampolina je dost narocna. lepsie je na zaciatok zvolit pohyb, pri ktorom si schopna vydrzat dlhsie, pri spravnej tepovej frekvencii. (okolo 125 tepov za minutu) vtedy sa spaluje tuk.
takze staci napriklad rychla chodza, bicykel a pod.
@baculka77 júúúj, toto je najhoršie skákať z dietky do dietky, i keď to čo píšeš je skôr štýl stravovania a žitia (napr. delená strava), ak sa ti však nestane prirodzenou a nedostane sa ti do krvi tak kašli na to, nemá zmysel sa trápiť týždeň a potom sa dojedať. skôr to skús tak ako ti radili baby, veľa pohybu, veľa piť hlavne vodu, nesladené čaje a kávu, jesť veľa zeleniny aj ako hlavné jedlo, ovocie ako raňajky alebo zákusok 🙂 večer po šiestej už nepapať..
Pýtala si sa ako sa stravujeme my (ja vážim momentálne 59 kg pri výške 168cm, podľa BMI ideál ale pre mňa je to + 4kg po zime a Vianociach 😉 ), je pravda že nejedávam biele pečivo skoro vôbec (iba na návšteve ak iné nemajú),pri varení používam skôr olej (rastlinný, slnečnicový tak 1:1) ako tuk, zeleninou som posadnutá (podľa manžela😉) varím skôr zeleninové ako mäsové polievky, do hlavného jedla často pridávam miesto mäsa alebo aj v kombinácii s ním karfiol, brokolicu, špenát, zeler,strukoviny, cukyne, patizony ale aj kapustu, mäso skôr chudé, bravčové zriedka, hovädzie, kuracie, morku. ak sa niekedy dostanem k divine som happy (milujem ju). ale mäso nie je u nás ani zďaleka každý deň, cestoviny s mierou a keď skôr celozrnné, skôr zemiačky, ryžu, občas tarhoňu.. snažím sa aby to bolo vyvážené, aby naša strava reagovala na obdobie, využívam sezonnu zeleninu... sladké - skôr urobím nejaký ľahký koláčik kde viem čo som dala a v žiadnom prípade plnené keksíky, čokoládové energetické tyčinky a sladené nápoje sú tabu (veľmi príležitostne keď je návšteva), no skôr preto že nám nechutia 🙂 mliečne výrobky iste, ale skôr tvaroh a nizkotučne syry, mlieko, jogurty ja občas ale mňa moc jogurtov zahlieňuje, takže ja ich jem pomenej..
papa a drž sa
akurat som citala v jednom casopise rady od istej (tu znamej) holandanky, ktora uspesne schudla a je z nej teraz poradca pre diety:
- zacni s dietou v dobrom obdobi, nie vtedy, ak prezivas stresujuce obdobie
- bud realisticka. isteze najradsej by si mala svoju idealnu vahu uz vcera. ale nevzdavaj to, uvidis, ze aj ty dosiahnes svoj ciel
- maj trpezlivost: ak tyzden neschudnes, nenechaj sa znechutit, nacerpaj z toho novu energiu
- jedz z mensieho taniera. cim vacsi je tvoj tanier, tym viac zjes
- urob si cas na jedenie. pomale jedenie ti dava pocit zasytenia. tvoj mozog potrebuje 20 minut na to, aby ti dal signal, ze si zasytena.
- chces vela schudnut? rozdel si to na mensie casti, napriklad 5kg v jednom obdobi.
- vymysli si pekny darcek, ak dosiahnes cielovu vahu.
- do obchodu chod s nakupnym listkom. tak je mensia pravdepodobnost, ze kupis veci, ktore nepotrebujes. nikdy nechod do potravin hladna.
baby naozaj vam dakujem, dnes som bola na vyšetrení cholesterolu a cukru a všetko mám v norme, nato že mám o cca 20 kg viac 😝 . Ale teda takže budem robiť všetko tak ako ste popísali, nebudem sa veľmi zaoberať jedlom, veľa piť, ovocie, zelenina, pohyb a po 6 hod.nejesť. vyskúšam a potom napíšem. Mňa len fakt zaujímalo, že ako sa stravujú chudé baby. tak pekný večer ahojte
@baculka77
www.stobklub.cz
Odporúčam, zaregistrovať sa, otestovať a sebekoučink je super.
Je to možno trošku práce, nahodiť is recepty, pridať vlastné potraviny.
Tuční ľudia sú leniví, no táto stránka robí za teba gro= prepočet príjmu. 😉
@baculka77 presne ako pise Heni. nazor, ze sa nema jest po 18 hod. je uz prekonany. teraz sa doporucuje jest posledny krat 2-3 hodiny pred spankom. prestuduj si tu stranku, ktoru som ti doporucila. lebo pri nadvahe 20 kg, zase nie je spravne nezaoberat sa jedlom. moze sa ti stat, ze o rok to bude 30 kg..... ☹
nemozes sa inspirovat len zenami, ktore su chude, lebo kazdy z nas, ma ine geneticke predispozicie. v tomto sa Sipeky trochu pomylila. niekto je chudy aj preto, ze je podviziveny, niekto preto, ze je taka fajta, neznamena to, ze sposob jeho stravovania ma byt pre teba vzorom.

@baculka77 ahoj, ja by som na tvojom mieste v prvom rade prestala toľko rozmyšlať nad tým ako jesť a schudnúť a začala sa tešiť zo života 🙂 vyraz s detičkami na prechádzku, do prírody, ak sú väčšie na bicykel.. nezabudni dodržiavať pitný režim a po šiestej už nič nepapaj ( ak to pôjde ťažko, tak po siedmej, po osmej a potom to posúvaj smerom späť), zabudni na výťah, vystúp o zastávku skôr.. tieto rady určite poznáš ale ono sa nezdá robí to fakt veľa, ak niekde ideš pridaj do kroku (rýchla chôdza je lepšia ako beh 🙂)
hlavne nehladuj, papaj pravidelne a nevadí ak budeš mať pocit že musíš stále čosi chrúmať, ide o to čo chrúmeš.. vždy maj pri sebe nejaké ovocie, očistenú mrkvu (ja neviem napr. v dozičke), kalerab, a keď ťa chytí chuť na sladké daj si orechy poliate medom to by malo zahnať chúťky 🙂
zabudni na diétky, tie ti len rozhádžu metabolizmus, je dosť možné že máš nejaké problémy keď nechudneš ani keď sa snažíš, takže pekne jedz všetko , pi veľa tekutin a veľa pohybu na čerstvom vzduchu 🙂 veľa šťastia!!!