icon

Ako sa vám podarilo schudnúť?

2. apr 2023

Baby prosim vas, uz som skusila asi vsetko, hlavny problem je, ze ak nevidim ziadne vysledky, hned to vzdam. Ale od zajtra idem zasa na to, uz aj keby som nemala cely den jest nic.
Takze co vam naozaj pomohlo, kolko kg za aky cas a co presne ste jedli, nejedli, ako cvicili.
Co som neskusila je trener, tomu by som sa chcela vyhnut.
Za kazdy prispevok dakujem, verim, ze ma to namotivuje.
Moja vysnivana predstava je 10 kg za 5 mesiacov. Z vahy 74 kg , vyska 175.
Donedavna som brala alventu.

Strana
z5
nahodnemeno
2. apr 2023

vypoctami a behanim...denny prijem jedla na urovni bazalneho metabolizmu a byt kazdy den v negativnej bilancii tak 400 kcal...niekedy viac...to sa da zabezpecit napr. 45 minutovym behom...a uz len cakat...treba si uvedomit ze jeden kilogram TUKU je okolo 25 tis KJ (alebo vydelit 4,16 ak to ratate v kaloriach)...

h2
2. apr 2023

10 kg za 5 mesiacov je reálny cieľ. Stiahni si appku Kalorické tabuľky, keď nemáš digitálnu kuchynskú váhu, tak si nejakú kúp a nič viac ti netreba. Držím palce!

autor
2. apr 2023

@h2 kaloricke mam, obed mavam vacsinou v restauraciach tak neviem nakolko som v zapisovani presna.

autor
2. apr 2023

@nahodnemeno beh som skusala kazdy druhy den, je to sice pre mna utrpenie ale behala som. Popritom som drzala 16/8 a kilo hore tak po vazeni som sa od nervov prejedla. Ako viem blba som ale v tej chvili clovek nerozmysla

h2
2. apr 2023

Nedá sa obed zariadiť iným spôsobom? Keď nie, tak už len prispôsobiť ostatné jedla tomu obedu. Reštaurácie zvyknú mať gramáž uvedenú na jedálnom lístku, tak aspoň približne sa to zapísať dá.

banalu
2. apr 2023

12 kg za 5 mesiacov.
KT a beh
Pravidelna strava a pomohlo mat na ranajky, desiatu a veceru v podstate to iste, napr. Ranajky vlocky s mliekom, desiata proteinova tycinka, obed: normalny, olovrant jogurt, vecera oblozeny chlieb so zeleninou. Proste kupis 7 jogurtov 7 tyciniek a vlocky s mliekom a obed a veceru uz riesi podla toho co varis rodine alebo ak ides von na obed s kolegami tak vyberas podla toho do kolko kcal sa mozes zmestit.
Nicomu som sa nevyhybala, jedla som vsetko, nahodila som do KT a snazila sa zmestit do kcal tak, aby bol deficit. Boli sme sa cez vikend aj najest vonku, mala som aj pizzu, mc donald ci cinu - ale vzdy tak aby som neprepiskla prijem.
Beh som zacala chodzou, hore do kopca a dole z kopca s kocikom, po mesiaci a pol som uz behavala do kopca aj z kopca.
Inak sladke vody nepijem vseobecne a vyhodila som cokoladka tu a keksik tam.
Momentalne stojim s vahou uz par mesiacov, lebo som nemohla cvicit, ale uz sa rozbieham znova 💪

emmik46
2. apr 2023

Ja som toľko schudla asi za rok žiadne cvičenie iba chôdza s kočíkom

autor
2. apr 2023

@banalu wau super. Dokonca jedavas viac ako ja. Moja nerest je cola zero. Asi sa vratim k tomu behu, teraz som presla na bicykel, kedze ten ma bavi viac ale ako vzdy vysledky 0 bodov. Nikdy som taketo problemy s vahou nemala a teraz nie a nie sa toho striast.

autor
2. apr 2023

@emmik46 a co si jedavala?

76california
2. apr 2023

ukroj na sacharidoch / škroboch, vypusť resp. nahraď zemiaky, ryžu, múku (cestovniny) zeleninou:
tip: namiesto zemiakov akákoľvek príloha = zelenina
namiesto ryže opäť akákoľvek príloha = zelenina
namiesto špagiet resp. cestovín mne pomohla mrkva, keď som si ju nastrúhala na rezance/slíže s tým "škrabátkom", ktorým ju čistím
no a topka je chlebík bez múky resp. bielkovinový chlieb, ktorý aj chutí ako chlieb...schudnúť nepotrebujem, ale keďže nám chutí a má super výživovú hodnotu a veľa vlákniny, tak ho pečiem stále...ak by si chcela recept, kľudne napíš

autor
2. apr 2023

@76california jasne napis skusim. Inak ta mrkva je dobry napad to skusim
.

zorkahorka
2. apr 2023

Zabudl si napisat vek. Ak mas 25, tak ok, das to. Ak 40, tak asi skor zabudni 😁

emmik46
2. apr 2023

V podstate všetko,len menšie porcie, na menší tanier si dávam

nahodnemeno
2. apr 2023

netreba sa vazit....ja ani neviem kolko kg mam, ale podla oblecenia aj postavy je jasne ze som schudla proste...ale ja som isla este pomalsie, chcela som z vahy asi 64 na teraz co mam asi 56-57 kg, a to minulu jar som zacala...

h2
2. apr 2023

@zorkahorka Ako 46 ročná som schudla 10 kg za 5 mesiacov. Bez cvičenia. Takže dá sa.

missviolet
2. apr 2023

30kg za asi 15 mesiacov. bez trenera, cvicenia.... 10 000 krokov denne, dobry pitny rezim a ratanie kalórií (fakt poctive, váženie jedla) a nevsimala som si vykyvy, ked som napr nwchudlq, ba dokonca kilo dve pribrala isla som dalej, nevzdavala sa... a ono sa to vzdy neskor pohlo spravnym smerom

nikha2809
2. apr 2023

Ak obedujes v reštaurácii kalorické tabuľky sú tí úplne zbytočne.

zorkahorka
2. apr 2023

@h2 ako si to urobila?

h2
2. apr 2023

@zorkahorka Kalorickými tabuľkami. (Potom som sa na to vykašľala, zaspala som na vavrínoch úspechu a postupne to skoro všetko nabrala späť 😜, takže momentálne po 2 r. pauze zase vážim a zapisujem.)

zorkahorka
2. apr 2023

@h2 akoze si jedla len do max kalorii denne?

lucia851
2. apr 2023

Čo chces chudnúť veď máš vysnívanú postavu

autor
2. apr 2023

@zorkahorka mam 35. Tych 10 kg som nabrala cca za 1 ,5 roka. Vzdy som mala vahu ok, asi 2 roky dozadu mi zacalo take horsie, stresove obdobie , menej som sa hybala, zacala som brat tu alventu a tak. Pracu mam sedavu, vsetko som to prikladala tomu. Potom sa sa spamatala, zacala to riesit , lebo vzdy som bola v tom ,ze kto chce, schudne. Ale asi ma dobehla karma, lebo ak aj nahodou klesnem na 72 , za chvilu mam naspat 74.

autor
2. apr 2023

@nikha2809 aj ja si myslim, ze tie kaloricke su lepsie na zapis domacej stravy

h2
2. apr 2023

@zorkahorka Áno, presne tak. Nastavila som si "vražedných" 1125 kcal a držala sa ich, ako kliešť. Teraz mám nastavených 1250 a aj to flákam, pravdupovediac. Marec sme mali náročný, samé oslavy. Ale od Veľkej Noci idem zase poctivo, tak uvidíme.

majamat
2. apr 2023

v 44r -12-13kg asi za 9m, mala som medzitym obdobia, ze mi vaha stala.
cez sviatky som pribrala, dalsi rok - v 45r zas chudnutie, opat 12-13kg asi za 6m-.
na sviatky opat priberanie, dalsi rok uz len -4kg
na sviatk yopat rpiberanie a teraz mam teda dokopy realne - 18,5kg a snazim sa chudnut. aspon nepriberam, no dufam, ez s ami uz podari zas nastartovat.

nikha2809
2. apr 2023

@h2 ja sa ani nečudujem, že si všetko nabrala naspäť pri 1100kcal, to je príjem pre malé dieťa.Treba tabuľky hlavne správne nastaviť.

lopuch22
2. apr 2023

Jedla som všetko,ale menšie množstvá a nie moc neskoro.Casto,kľudne aj každé 3 hodiny.Kavu,alkohol vôbec.Vela pohybu a cielené cvičenie bol u mňa úspech.38r a zo 65 na 52-50.Vahu si uz držím v podstate bez námahy.Asi som našla tu správnu rovnováhu.Ale cítim keby mám menej pohybu,išlo by to asi hore.To je u každého iné,nepomôže ti čo jedla iná žena a teraz ak si to dáš aj ty schudnes.Rovnako názor,že aj celý deň nejesť je nezmysel.Niekomu zaberie zmena stravovania,niekomu viac sa hýbať,ja som ten druhý prípad.A neuznávam celkovo iba diéty bez pohybu,aj keď žena je chudá,je slabá,mäkká,nemá svalstvo,

h2
2. apr 2023

@nikha2809 Veď ani ja sa nečudujem, moja chyba. Ale nedá sa uprieť, že to fungovalo, schudla som. Len som to potom vzdala. ☹️

kamatopo
2. apr 2023

Ja sa spolieham na moju dietologičku😉vždy ma dá na jar do laty. Ja zadrziavam hlavne vodu. A to že chodím každý týždeň na prevážanie mi nedovolí sa vzdať. Ale Vianoce su mi osudné 😂

nikha2809
2. apr 2023

@h2 jasné, že to funguje, matematika nepustí.Podla mňa si musela si byť aj riadne hladná, ja by som umrela.Nastav si to poriadne, vypni aktivity a hlavne si nastav režim.Ja som schudla vyše 10 kg pri 1600-1700kcal.Daj si mierny režim, sedací nedávaj, to je na hranici bazalu.

Strana
z5