Ako sa vám podarilo schudnúť?
Baby prosim vas, uz som skusila asi vsetko, hlavny problem je, ze ak nevidim ziadne vysledky, hned to vzdam. Ale od zajtra idem zasa na to, uz aj keby som nemala cely den jest nic.
Takze co vam naozaj pomohlo, kolko kg za aky cas a co presne ste jedli, nejedli, ako cvicili.
Co som neskusila je trener, tomu by som sa chcela vyhnut.
Za kazdy prispevok dakujem, verim, ze ma to namotivuje.
Moja vysnivana predstava je 10 kg za 5 mesiacov. Z vahy 74 kg , vyska 175.
Donedavna som brala alventu.
Chudé maso, ryža, zemiaky, ovocie, zelenina... veľa vody... každý deň byť aktívna min 30min. 🙂 Nejesť 2h pred spaním, dobre sa vyspať, nemať stresy... :D
Ja som zacala v januari, ked som po sviatkoch ledva zapla nohavice. 34r, 175cm 75kg. Teraz som na 70 a mojim cielom je sa dostat na 60. Mne je ale jedno ako dlho mi to bude trvat. Aj kilo za mesiac je pre mna uspech. Mam rotoped doma a cvicim 45min tak 3x do tyzdna. Nejem ziadne sladkosti (mam ale vynimku raz za tyzden, ak je nejaka oslava). Namiesto sladkosti som presla na datle, takze ak dostanem chut, dam si 1-2 ks a staci mi. Ale ja datle zboznujem. A samozrejme zacala som menej jest. Vzdy som si myslela, ze to kolko zjem nie je vela. Az ked som si zacala vazit jedlo a priblizne prepocitavat kalorie. Mne sa to nechce presne zapisovat, na to som leniva. Ale pomohlo mi to otvorit oci a priznat si, ze som toho jedla vela.
Baby poradite mi niektora ako zastavit tie KT aby som vedela kolko kcal mam prijat?Nejako polopatisticky.
@h2 hmmm, tak v nasej rodine mame kazdy mesiac marec 🙄 velja rodina, sama oslava. Ja som znizila porcie, vecer uz nejem. Aj sladkeho menej a snaxim sa - ak mi vyjde cas - behat, nech cosi spalim. Citim,ze brucho je mensie, ale kila neviem, ci sa pohli. Dokazila sa vaha 🙈
Obed v restauracii aj s polievkou pocitaj denne priemerne cca 1000-1200 kalorii podla toho, co si das. Ony sice gramaz v jedalnom listku uvedenu maju, ale ryze, hranoliek a prilohy takmer vzdy ovela viac davaju a uberu na mase alebo viac stavy a tak. Cize ak sa ti neda skoncit s obedmi v restauracii a nosit si svoje jedlo, tak to skus okresat tak, ze prilohu nejedz alebo zjedz len 1/3 ryze, zemiakov…2 kg za mesiac mas kaloricky deficit cca 15 000 kalorii. Aby si chudla, pri tvojej vahe odhadujem denne max. 1700 kalorii. Uz len obed mas 1200, plus nejaky jogurt, banan a mas full. Tak sa necuduj, ze nechudnes. Jedlo v klasickej obedovej vyvarovni je plne tuku, prepaleneho oleja a maximalne nevhodne pre zenu so sedavym zamestnanim. Nie je restauracia ako restauracia. Za 8 eur obedove menucko ale cakaj len tanier plny tuku a soli.
@elizabet173 Samozrejme. Nuz ale ona nechudne a pochybujem, ze sa tak stravuje. Salat s kuracim masom alebo toast s tuniakom som v zivote nevidela ako menucko vo vyvarovniach. V lepsich restauraciach ano alebo sa dat mimo denneho menu za vyssiu cenu, co vacsina ludi nerobi. Denne menu su vacsinou vysoko kaloricke a nezdrave jedla typu syr s hranolkami, rezen a pol kila zemiakov na tuku a podobne.
@natalienka12 nahodila som do kt prve menu co mi vyhodil google v restike - hovadzie na hubach, tarhona a uhorkovy salat (lebo samozrejme nenajdes vzdy vsetko presne ako v restike) a uplne v pohode kcal na obed. Bez polievky.
Gramaze su v 90% uvedene, staci najst najblizsie uz nahodene jedlo, ked som nevedela ktore vybrat, vybrala som pre istotu to s vyssim kcal na 100 g.
@natalienka12 Ja si obed nosím z domu, ale kolegovia objednávajú z jednej miestnej reštaurácie. Je to klasická obedová vývarovňa, dá sa ísť najesť aj tam a robia aj donášku. Toto je jedálny lístok z minulého týždňa, všimni si posledné dve jedlá každý deň. A toto majú v ponuke už dlhé roky. Samozrejme, cena išla za ten čas hore, pamätám si časy, keď pred 12 rokmi ten šalát s toastom stál 2,70€, k tomu samozrejme ešte polievka v cene. A nie, nie je to Bratislava, ale malé mestečko na juhozápade Slovenska.
@h2 Môže byť, ale väčšina vývarovní takéto šaláty v dennom menu nemá a ak aj niečo je, tak je ten šalát väčšinou poliaty nejakým mastným dressingom, sú v ňom krutóny alebo k nemu na oleji opečená bageta...proste zase kalórie, ktoré nevieš odhadnúť koľko ich je. Ale vždy je to lepšia varianta ako vyprážaná bravčová krkovička s opekanými zemiakmi.
@h2 pre porovnanie, u nas kolegovci chodia sem, co by si si vybrala?
Napis mi správu
Uplne by som vypustila restauracne obedy, lebo tam si nevies vobec vyratat kaloricky prijem. Napriklad take kuracie prsia - v tabulkach budes mat okolo 110 kcal na 100g, ale to su kuracie prsia na prirodno, teda len posolene a okorenene. V restauracii "na prirodno" robia asi tak, ze prsia su este v mucke, idealne robene na masle, takze pridaj 300-500 kcal, plus kadejake dochucovadla, zaprazky a podobne. Takto sa ti moze stat, ze jeden obed z restauracie dosiahne tvoj denny limit, a ked si das cokolvek ine, budes uz priberat.
No a zvysok ako baby hovoria - vypocitat si bazalny prijem a potom zapisovat kalorie.
@natalienka12 Tak z tohoto vážne nič. 😳
@h2 Aj tá cena obed s polievkou, veď to musí byť z treťotriednych surovín a strašne mastné a slané, ale im tam chutí, však čo by nechutilo keď je to plné tuku a soli.
@natalienka12 U vas maju kolegovci aku priemernu hmotnost, pri takomto dennom jedalnicku a sedavej praci?
@akiana chalani normálnu, ale to sú chlapi okolo 30-35 ale baby to sa radšej nevyjadrujem
@natalienka12 Chalani budu mat o par rokov budicek u kardiologa. Apropo ta calamada, zrovna z toho som bola minule vyvalena, kolko tam mas cukru. 200 gramova mala porcia calamady nejakych 150 kcal.
@banalu hovädzie mäso varené 255 kal. na 150 g hmm, ale vieš aké je to mäso? Hovädzie mäso uvarené v horúcej slanej vode, to je všetko, nič viac. Myslíš, že by to niekto zjedol v reštaurácii? Zabudla si na múku, olej, maslo, kadejaké omáčky v čom to pláva a pridaj si tak 400 kal. ešte k tomu. Tiež tarhoňa je preliata olejom, takže ten obedík bude kľudne okolo 1000 kal. a nie 500.
@akiana súhlasím, ale každému ako je libo, nie?
@natalienka12 Ved urcite. Len potom citam diskusie na koniku a vsetky su v style - priberam/nechudnem a pritom uplne normalne jem. A nakoniec z autorky vypadne, ze "normalne jest" je vid tvoje obedove menu, kde nenajdes jedinu polozku bez cholesterolu ako vacsinovej zlozky. Tato autorka si to este ako-tak da vysvetlit, ale bola tu raz diskusia, kedy ina proste absolutne trvala na tom, ze kazdodennymi obedmi z restauracie (ktore aj vymenovala, pamatam si napriklad kacacie stehno na vinovej omacke so zemiakovym pyre) to uuuuurcite nebude, a urcite ma nejaky tajomny zdravotny alebo geneticky problem. Ja hovorim z pozicie osoby, ktora sa na VS vyzierala majonezovymi salatmi a smotanovo-zmrzlinovymi kavickami, az kym mi jeden chalan nepovedal, ze som o 10 kg tazsia, ako na fotkach. To mi otvorilo oci a dala som dole nie ze 10, ale skoro 20 kg.

@kamatopo poznam. na zaciatku sa este ako tak drzim, resp zavisi od cyklu a hormonov. pred ms sa neviem udrzat. to je cista hroza.