icon

Ako sa vyvážene stravovať?

ssussie
1. sep 2012

Urcite to uz tu bolo sto krat. Ale predsa sa spytam este raz. Co ste papkali po porode. Ide mi hlavne o vyvazenost vitaminov, lebo uz mi letia vlasi, kutik na ustach sa mi nehoji, slaba som ... chyba mi minimalne cecko, ale ked ja mozem len jablka :( a papali ste mamky aj nejake vitaminove pripravky?

gubcikova
1. sep 2012

všetko

ikke
1. sep 2012

@ssussie no ked sa nestravujes normalne ako predtym (pred porodom, pred tehotenstvom), tak je jasne, ze ze ti moze nieco chybat. vynechat treba len tie potraviny, ktore dietatu viditelne robia problemy. cize nie tak, ako je na slovensku este stale zauzivane, ze preventivne nejest skoro nic a postupne pridavat. naopak - jest tak ako predtym a postupne vyradovat.
ja jem uplne vsetko okrem alkoholu, prilis pikantneho, privela cibule a kapusty. mala som uz aj mierne pikantnu mexicku fazulu a mala po nej spala lepsie ako inokedy 😀
pri kojeni sa odporuca uzivat extra vitamin D. a kludne si mozes dat aj nejake dalsie (multi)vitaminy v tabletkach, ked vidis, ze to tvoje telo potrebuje.

ssussie
autor
1. sep 2012

@ikke ja mam pocit ze mi chyba vsetko. minule som si dala k parkom trosicku kecupu a uz bol pruser. po dvoch tyzdnoch sme opat kolikovali :(

ikke
2. sep 2012

@ssussie ale z vitaminovych tabletiek snad koliku nebude mat... 😕 😉

ssussie
autor
2. sep 2012

@ikke ale ved jasne, skor ma zaujima, ci niektora ma skusenosti s niektorymi a vedela by mi ich odporucit ;)

igiana
2. sep 2012

@ssussie velmi dobre su Prenatal od Jamiesonu. Nemas nedostatok zeleza? Rob si hovadzie maso a k tomu si davaj C vit. Ja som sa tiez bala, ze co budem jedavat po porode, urobila som si aj zoznam, co by som asi mohla varit, ale ked nam dali po porode kysly zemiakovy salat so surovou cibulou + vyprazanu rybu, chrenovu omacku, pizzu s polosurovou cibulou a kecupom, cokoladovu tycinku, pomaranc ... a ja som to samozrejme zjedla, lebo som nemala velmi co ine a cakala, co bude .... a... nebolo nic 😀. A tak som prisla domov a jedla skoro vsetko.

ssussie
autor
3. sep 2012

@igiana no najvacsi kamen urazu celeho je, ze dokazem robit asi vsetko ani so skrutkovacom si neublizim, ale varenie ?! No snazim sa, uz musim, ale doma som k tomu nebola vedena. Mama varila a nakupovala a ja vsetko ostatne. Takze z fleku uvarit hovadzie ... aby som nas neotravila :D zatial zvladam tak max. kuracie :P viem som hrozna :( snad sa k tomu pritlacim ako bude pokladik rast 🙂 ved zaciname popucenou mrkvickou - to zvladam :D .... ups ale to ma byt asi mrkva z polievky, ktoru neviem .... maaammmmiiii :D

janniia
Odpoveď bola odstránená
ssussie
autor
Odpoveď bola odstránená
janniia
5. jan 2013

som clovekom .. co rozumie pisanemu textu ... 😀 .. dho som si myslela ze je tomu tak u 90% ludi 😀