Ako sa zbaviť menopauzálneho bruška?
Tak už došlo aj na mňa. Za posledný rok problémy s cyklom, pribrala som 5 kg napriek tomu, že sa stravujem ako predtým a narástlo mi spodné brucho. Cvičím každý 6x do týždňa 30-60 minút, ale nejako sa mi nestráca. Dá mi tu niekto nejaké rady? Budem vďačná 🙏
@anonym_d2db09 kde si zahliadla moj jedalnicek? Nemyslim si, ze som ho niekde zverejnovala. Myslim, ze jem celkom ok, snazim sa zaplnit vsetky kolecka, denne zjem tolko kcal, kolko mam, jem 4x denne. Aj cokoladu 😅Ale uprimne - zjedla by som viac. Ale na to asi nemam dost svalov a pohybu a ani metabolizmus. Ja mam aj problemy so stitnou zlazou. Ci som zostarla v tvari? Neviem, nezda sa mi a skor mi vsetci, co ma dlhsue nevideli, hovorili, ze som omladla.
A kolko si chudla tie 3kg?
@anonym_3b697f 46 r v zime.
@simsalabim tie 3 kg som chudla 3 m😂 pred par rokmi som 3 kg schudla za mesiac, keď som si viac dávala pozor.Neviem kde, ale písala si to niekde kde sa písalo o chudnutí a KT.Aj si písala, že by si zjedla viac mne sa zdalo toho jedla málo, ale to je len môj pocit, alebo rozozranost.Schudla si krásne mne aj, keby sa podarilo 10 kg som rada, ale dobre by bolo 20kg😯ja sa bojím, že stratím menzes a pôjde to ešte horšie.
@anonym_d2db09 kde si zahliadla moj jedalnicek? Nemyslim si, ze som ho niekde zverejnovala. Myslim, ze jem celkom ok, snazim sa zaplnit vsetky kolecka, denne zjem tolko kcal, kolko mam, jem 4x denne. Aj cokoladu 😅Ale uprimne - zjedla by som viac. Ale na to asi nemam dost svalov a pohybu a ani metabolizmus. Ja mam aj problemy so stitnou zlazou. Ci som zostarla v tvari? Neviem, nezda sa mi a skor mi vsetci, co ma dlhsue nevideli, hovorili, ze som omladla.
A kolko si chudla tie 3kg?
@simsalabim nie si unavená pri tak málo hodinách spánku a ešte cvičiť?Ja spim cez týždeň 7,5 hodiny a cez víkend 10 čo sa neviem dospat.V práci sedím a hlava mi ide na plné obrátky prídem domov unavená a potom podvečer ozijem a nechce sa mi ísť spať.Casto sa zobudim 04,05 na wc a už len driemem do 06.Aj ten spánok nie je dobrý ja som sa nikdy nebudila.Tabletky na spánok , alebo melatonín si neskúšala?
@anonym_d2db09 ja spím týždenne priemerne do 6 hodín, cvičím a nie som unavená. treba ale začať postupne a s cvičením nepreháňať, ako som už písala na začiatku…
@simona92101 To nie je rada. To je konštatovanie. Lebo fakt nefunguje vôbec nič. Ak máš 40+ alebo 45+ ako ja, tak pochopíš.
@anonym_eb23ba o rok mam 40.cvicim,som aktivna,pisem si kalorie.keby nejem pravidelne a dostatocne,tak po par dnoch skolabujem,neviem z coho by som cerpala energiu na fungovanie.
@anonym_eb23ba o rok mam 40.cvicim,som aktivna,pisem si kalorie.keby nejem pravidelne a dostatocne,tak po par dnoch skolabujem,neviem z coho by som cerpala energiu na fungovanie.
@simona92101 Keď som mala 39, tak to bola pohoda.
@simona92101 Keď som mala 39, tak to bola pohoda.
@anonym_eb23ba ja mam 3 male deti,cely den sa nezastavim,takze pohoda to rozhodne nie je..ale asi sme kazdy iny,keby nemam dostatocny prijem,tak som podrazdena,unavena a nevladzem.
@simsalabim nie si unavená pri tak málo hodinách spánku a ešte cvičiť?Ja spim cez týždeň 7,5 hodiny a cez víkend 10 čo sa neviem dospat.V práci sedím a hlava mi ide na plné obrátky prídem domov unavená a potom podvečer ozijem a nechce sa mi ísť spať.Casto sa zobudim 04,05 na wc a už len driemem do 06.Aj ten spánok nie je dobrý ja som sa nikdy nebudila.Tabletky na spánok , alebo melatonín si neskúšala?
@anonym_d2db09 no ved som pisala, ze 8kg som chudla 10 mesiacov, takze 3kg za 3 mesiace u teba su trosku lepsi vysledok.
@anonym_d2db09 melatonin pouzivam tak 2-3x do tyzdna, niekedy pomoze, niekedy nie. A ci som na cvicenie unavena? No casto som, ale vyberam si to, co mam rada a pri com sa neznicim. Vacsinou 2x do tyzdna plavanie (1 x cez vikend, v lete castejsie, aj denne). A 2x do tyzdna lahky silovy trening (Petra Genco z linku vyssie ma taky 20 minutovy). A k tomu joga tak 20 min, ak mam cas a chut ( pri tom sa da podriemkavat). Ak nemozem ist plavat, tak rychla chodza. Deti mam nastastie dospele a muza samoobsluzneho a som schopna bez vycitiek uprednostnit seba pred umytim okien 😂
@anonym_eb23ba ja mam 3 male deti,cely den sa nezastavim,takze pohoda to rozhodne nie je..ale asi sme kazdy iny,keby nemam dostatocny prijem,tak som podrazdena,unavena a nevladzem.
@simona92101 Nepíšem o nejedení. Ale o tom, že vo veku 39 bolo udržiavanie postavy v poriadku. Jedenie čohokoľvek. Obmedzovať sa nebolo nejako extra treba. Po 40-ke obrovský zlom. Za tie roky mám vyskúšané množstvo vecí. Nezabralo nič. Váha nestúpa, no nepohne sa ani o kúsok dole. A to mi stačí len pár kg. Ani nie 10.
@mirokub Ach si vedla jak ta jedla 😅 Cvicim aj silovo, aj kardio, zial, prve co mi odide pri schudnuti su prsia a tvar 🙈 Potom driek, brucho a teda stehna a ruky nic 🤷♀️ Tam mozem robit co chcem, tuk sa drzi.
@mirokub a ty si myslíš, že ja si vyberám odkiaľ chudnem 😅 celý život mám štíhle nohy a malý zadok, úzke boky a väčšie prsia a posledné roky aj bruško. A ak priberiem, tak do týchto partií minimálne, ale ak chudnem, tak z týchto partií ako prvých.
@janiex81 to si asi postava jablko, to je najhorsie regulovatelna postava.
Menej jest, mensie porcie, ziadne sladke vody, alkohol, cigarety...jednoducho, nastavit mod novy zdravy zivotny styl, ak doteraz taky nebol a nenapchavat sa po veceroch cipsami😆 ako dlho cvicis? Nie je mozne, aby sa dlhodobe silove hodinove cvicenie 6x tyzdenne nikde neprejavilo. Ja som presvedcena o tom, ze prave v tomto obdobi sa zacnu dostavovat vysledky doterajsieho zivotneho stylu, ci bol dobry, ci zly. Tiez som si vsimla ze sa mi nenapadne urobili pneumatiky okolo pasa, ale pridala som v cviceni a uz je to fajn. Cvicim asi 10 rokov jogu, cvicenie s vlastnou vahou a fitness kazdy den, za co som teraz strasne rada, lebo nemam pocit, ze uz nevladzem, lebo unava, perimenopuaza, deti, praca... beriem takisto vela vitaminov, doplnkov, protein, kolagen. A citim sa fajn. Nastavit sa pozitivne a nepolavit. Osobne by som kalorie nepocitala a nestresovala sa ci som nahodou nezjedla viac alebo menej.
@janiex81 to si asi postava jablko, to je najhorsie regulovatelna postava.
@anonym_dd6090 hej, viem, čo už.. akurát celý život doteraz som bruško mala celkom fajn, tak ma to až tak netrápilo, aj keď trocha plnší zadok by byť mohol 😁 no ale to sa mi nikak nepodarilo, ani cvičením. Len posledné 2 rok y sa veci menia a ma to už štve celkom..
@anonym_dd6090 hej, viem, čo už.. akurát celý život doteraz som bruško mala celkom fajn, tak ma to až tak netrápilo, aj keď trocha plnší zadok by byť mohol 😁 no ale to sa mi nikak nepodarilo, ani cvičením. Len posledné 2 rok y sa veci menia a ma to už štve celkom..
@janiex81 postava jablko je zial bez zadku🤷♀️, to treba len kamuflovat oblecenim. Tejto postave svedcia sukne, lebo chybajuci zadok v nohaviciach velmi chyba, ak nohavice, tak dlhsi top.
@janiex81 postava jablko je zial bez zadku🤷♀️, to treba len kamuflovat oblecenim. Tejto postave svedcia sukne, lebo chybajuci zadok v nohaviciach velmi chyba, ak nohavice, tak dlhsi top.
@anonym_dd6090 presne. Pre mňa ideálne sukne a šaty z vysokým pásom a odtiaľ voľné, kruhové. A aj to bruško schovajú 🤷♀️
Za 2 roky som z 54kg pribrala na 62kg. Robil sa mi brušný previs, z jedného dňa na druhý ochabovala pokožka, paže, krk, vnútorná strana stehien katastrofa.
Nestačilo kardio a ani som nevládala skákať pri 4,5-5h spánku.
Dala som sa na karnivor, jem maso s masom, čiste steaky najviac hovadzie, občas s varenou zeleninou, všetko v teplovzdušnej fritéze.
A stále omieľaný SILOVÝ TRÉNING, pár funkčných cvikov, kroré sa dajú odcvičiť za 30 min, brucho necvičím vobec(priložená foto).
Za 4 mesiace viditelný rozdiel, plus doplnky Colafit, protein, vit E atď
2roky som sa k tomu dopracovávala, tiež som bola schopná urobiť 500brušákov bez výsledku🥺
Aktuálna váha 58kg a idem ďalej, ide to samé✌🏼
Za 2 roky som z 54kg pribrala na 62kg. Robil sa mi brušný previs, z jedného dňa na druhý ochabovala pokožka, paže, krk, vnútorná strana stehien katastrofa.
Nestačilo kardio a ani som nevládala skákať pri 4,5-5h spánku.
Dala som sa na karnivor, jem maso s masom, čiste steaky najviac hovadzie, občas s varenou zeleninou, všetko v teplovzdušnej fritéze.
A stále omieľaný SILOVÝ TRÉNING, pár funkčných cvikov, kroré sa dajú odcvičiť za 30 min, brucho necvičím vobec(priložená foto).
Za 4 mesiace viditelný rozdiel, plus doplnky Colafit, protein, vit E atď
2roky som sa k tomu dopracovávala, tiež som bola schopná urobiť 500brušákov bez výsledku🥺
Aktuálna váha 58kg a idem ďalej, ide to samé✌🏼
@anonym_460ee4 to sa mi zda extrem, vlaknina, vitaminy? To v mase nemas. Nie je to skor znizenym kalorickym prijmom? Kolko masa zjes za den? 100g hovadzieho steaku ma cca 100kcal, ak aj zjes kilo, si v kalorickom deficite a to dost velkom, pod bazalom.
@anonym_460ee4 to sa mi zda extrem, vlaknina, vitaminy? To v mase nemas. Nie je to skor znizenym kalorickym prijmom? Kolko masa zjes za den? 100g hovadzieho steaku ma cca 100kcal, ak aj zjes kilo, si v kalorickom deficite a to dost velkom, pod bazalom.
@simsalabim maso 2xcca 150g, aj ryby, jem ovocie, mliečne výrobky, dám si čokoládu, občas ryžový chlebík.. a vit ako C, D, vápnik, železo ako ma napadne.
Ja som sa sem neprišla s nikým doťahovať, sú to fakty, ktoré som doplnila fotkou memopauzového bruška.
@simsalabim maso 2xcca 150g, aj ryby, jem ovocie, mliečne výrobky, dám si čokoládu, občas ryžový chlebík.. a vit ako C, D, vápnik, železo ako ma napadne.
Ja som sa sem neprišla s nikým doťahovať, sú to fakty, ktoré som doplnila fotkou memopauzového bruška.
@anonym_460ee4 ved ja sa nedotahujem, reagovala som na to, ze jes maso s masom s obcas varenou zeleninu. Teraz pises, ze aj mliecne vyrobky, ovocie a nejaku tu obilninu, takze to hned vyzera inak. Ale aj tak si myslim, ze budes v kalorickom deficite a preto chudnes. Ak si ty spokojna, mne to nema preco prekazat.
Jem vacsinoi masko, bez zemoakpv.a.ryze,,oba so zelenonou
Sladkost.so dam,,to misom mat. Ale jem,len,ranajky.a.obed. po 14.00 uz nejem.
@anonym_dd6090
zadok sa dá vypracovať cvičením.
@mondolina postava jablko je disproporcna. Mam kolegynu, ktora maka roky vo fitku, a rit jej nenarastla. Oni akoby mali nedostatocne vyvinute zadkove svalstvo.
@anonym_460ee4 ved ja sa nedotahujem, reagovala som na to, ze jes maso s masom s obcas varenou zeleninu. Teraz pises, ze aj mliecne vyrobky, ovocie a nejaku tu obilninu, takze to hned vyzera inak. Ale aj tak si myslim, ze budes v kalorickom deficite a preto chudnes. Ak si ty spokojna, mne to nema preco prekazat.
@simsalabim napísala som hlavne ten základ a pointu celého. Som myslela že to stačí😅
Jem vacsinoi masko, bez zemoakpv.a.ryze,,oba so zelenonou
Sladkost.so dam,,to misom mat. Ale jem,len,ranajky.a.obed. po 14.00 uz nejem.
@snowflakenel jeziskove papucky

@mirokub vam poradi na menopauzove brusiska, ziadne bruska😉