Ako sa zbaviť menopauzálneho bruška?
Tak už došlo aj na mňa. Za posledný rok problémy s cyklom, pribrala som 5 kg napriek tomu, že sa stravujem ako predtým a narástlo mi spodné brucho. Cvičím každý 6x do týždňa 30-60 minút, ale nejako sa mi nestráca. Dá mi tu niekto nejaké rady? Budem vďačná 🙏
@mondolina tak snažím sa... silový tréning pol hodinu denne ... podľa jedného návodu, čo som našla, pre ženy
@elviku11 včera som počúvala niekoľko podcastov, kde sa všetci zhodli na cvičení pre začiatočníkov na max 3x do týzdňa full body, svaly musia regenerovať, popri tom v iné dni iné aktivity, ale nie silové cvičenie, aby mali svaly priestor rásť.
Pokiaľ vládzeš cvičiť kazdý deň, niečo nie je dobre, nedáš si toľko do tela, máš slabé váhy, alebo málo opakovaní.
Ak si len skúšaš techniku cvikov s nižšími váhami OK, ale nejaký skvelý progres nečakaj
@elviku11 keď vydrzíš 1/2 hodinu každý deň do konca života tak klobúk dole…
@biba_18 neviem koľko vydržím do konca života, to nevie nikto z nás. Ani ty nevieš ktoré zásady a dokedy sa ti podarí udržať. Ale napríklad aspoň začať cvičiť každý druhý deň (aj keby som vydržala len pár rokov a nie do smrti), tak to má aj tak nejaký význam a benefity
@beronsche nedá sa zovšeobecňovať, ja konkrétne myslím športujúcu ženu tu na modrom koni, ktorá nemá ani päťdesiat. Postava fajn vyšportovaná, ale v tvári starena. Nejdem menovať.
@anonym_dd6090 no veru, taka som bola ja prwd par rokmi. 179 vm- 50 kg. Postava super, no v tvari prepadnute lica.....☹
@anonym_autor Ak máš brušný previs, nepomôže nič, len operácia - vytiahnutie kože. V tom prípade je pravdepodobná aj diastáza, možno aj skrytá hernia.
@anonym_autor To pri menopauze asi každá. Cvičenie 6 krát do týždňa je ok , ale vždy meniť oblasť, nemôžeš cvičiť 6 krát do týždňa brucho, lebo to fungovať nebude , brucho 3 krát týždenne, 3 krát týždenne kardio , stačí 30 minút, už po 20 minútach začína spaľovať. 20% je cvičenie, 80% je strava . Vždy je to o tom istom , výdaj a príjem. Najlepšie sú klasické brušáky , 20 až 30 opakovaní, 10 sekúnd výdych a pokračuješ, po mesiaci by si mala zvládnuť 300 brušákov bezproblémov .

@mondolina
@biba_18 veď dobre....ale keď necvičím úlne do odpadnutia a do svalovky, tak nemôžem každý deň?
@elviku11
veď môžeš, ale nebudeš mať také výsledky ako vtedy keď máš pauzy.