icon

Ako sa zbaviť závislosti na sladkostiach?

31. mar 2025

Ahojte ,ako sa odnaucit zo zavislosti na sladkostiach ? Mam 155cm a 60kg co neni az taka nadvaha ale je to kvoli sladkostiam,lebo ich stale potrebujem ,je to asi tym ze som momentalne nezamestnana alebo neviem ,ale aj ked som chodila do školy to bolo rovnake ,je to boj, mam 24 rokov ale proste minimalne tri sladkosti potrebujem denne , co vam pomohlo sa od toho odnaucit ?

simona1998
31. mar 2025

Ostať tehotná . To pomohlo mne , inak som musela mať každý jeden deň cosi sladké v hube … aj keď som si odoprela, neskôr som si dala .

viestta
31. mar 2025

Nemat doma sladkosti. V obchode kupit len presny pocet aby sa uslo kazdemu a viac nekupit. Nie su doma, nelakaju.

diewcatqoo
31. mar 2025

@simona1998 to radsej nerad, na niekoho to totiz moze mat opacny efekt. Ja som v tehotenstve doslova zila len na sladkom 🙂

januska12323
31. mar 2025

Nekúpiť, zamestnať si ruky, napiecť radšej koláč.

babushkaem
31. mar 2025

@diewcatqoo ja to iste, aj to co som nemala sladke rada a kolace, tak to nabralo pre mna uplne nove rozmery :D

denkabemommy
31. mar 2025

Ja milujem sladké veľmi, doprajem si sladké. A preto chodím cvičiť 😂, takže za mňa win win. Zjem čo chcem a ešte dobre vyzerám

luccija
31. mar 2025

Jesť pravidelne a dobre, aby ťa neprepadol vlci hlad.Dat si inú náhradu ovocie,banán, hrozno, vločky s medom, a inak to je závislosť🙂nekúpiť, alebo si dať jednu a potom obden atď...mne pomôže, keď si predstavím, že tam je palmový olej a hlúposti čo sa uchytí na cievy.Teraz si mladá, ale časom to bude mať nasledky

simona1998
31. mar 2025

@diewcatqoo otázka znie co pomohlo sa odnaučiť mne 🙂 a ja som odpovedala . 😊

terezkaarthuramax
31. mar 2025

@simona1998 sladkosti mozu bábätku v brusku uskodit?

terezkaarthuramax
31. mar 2025

Mne pomohla škola odbor cukrár.. ako som na nu chodila čoraz menej som mala chut na sladkosti.. teraz jem len malo druhov mixle pixle ,ovocné žuvacie cukriky, mliečnu, bielu čokoládu a čierneho princa...

simona1998
31. mar 2025

@terezkaarthuramax a kde niečo také píšem ?😆

denkabemommy
31. mar 2025

@terezkaarthuramax myslím, že @simona1998 prestala jesť v tehotenstve sladké lebo to nechutilo alebo bolo z toho zle 🤷🏼‍♀️ a asi to tak väčšina aj pochopila, zas netreba byť premotivovaná

ladybarbora
31. mar 2025

Ja nekupujem sladkosti ale asi 3-4x mesacne mi niekto nieco sladke daruje, tak to rovno posielam dalej (do daru). Mne pomaha zamestnat mysel,stale nieco robit a co najmenej lezat. Ale ked uz fakt musis pomixuj banan s jablkom, kvapku medu, trosicka muky, mlieka a sprav si palacinku.

taktotedanie
31. mar 2025

Niesi zavisla len sa nudis
Co nekupis nezjes

tilly
31. mar 2025

Na toto ne najlepšia 3N diéta

myya
31. mar 2025

Zameraj dá na vyváženú stravu. Telo má chuť na sladké hlavne vtedy keď mu chýba energia. Takže nemáš dostatok živín v strave.

ivangeline
31. mar 2025

Jednoducho ísť nemať a nejesť. Snacky si rob slane alebo zeleninové/ovocné. Radšej zjesť pár jabĺk.. ;)

terezkaarthuramax
31. mar 2025

@simona1998 tak ked zena nieco v tehotenstve neje myslim ze je to preto ze je to nevhodne pre babatko.

oli18
31. mar 2025

Dieta NNN. (Nekupis, Nemas, Nezjes)

done
31. mar 2025

skús prejsť na sušené ovocie, je to lepšie ako klasické sladkosti.

simona1998
31. mar 2025

@terezkaarthuramax alebo skôr tehotenská nechuť ako píše
@denkabemommy 😌

annamarin
1. apr 2025

Ty mas inzulínovú rezistenciu. Prijmas dlhodobo viac sacharidov + sladkosti. Mozes si to predstaviť tak že proste je nejaká norma a ak ju dlhodobo porusujes tak telo ju prepíše na vyššiu, ak aj tú porusujes tak na vyššiu a vyššiu. Problem je však, ze ked sa telo dostane pod normu tak dostanes chut na sladké (u teba je ta norma vysoko, čiže je to inak ako u bežného človeka). Tvoje telo je už zvyknuté, takže nechod na to prudkými zmenami. Kamoška tak prišla o menštruáciu. Na začiatok by si mala tie sladkosti jest vždy len za denným jedlom.. obed, vecera a pod. Nebude tvoje telo tak rychlo zvysovat a znizovat cukor (hlavne toto prispieva k tomu, že ako ti klesne dostanes chut na niečo). Čiže dôležité je sladkosť + len ked si pred tým niečo dám. Postupne potom odoberaj sladkosti, pripadne sacharidy. 🙂 Ono sa to zdá, že to "nejde" teraz, ale to preto lebo rady normálnych ludi ti nepomozu, ked ich telo nie je zvyknuté na kopu keksikov. Ak chces mozes mi napísať. Viem k tomu doložit aj nejaké videá, prip. štúdie. Ale ked si das do YouTube insulin resistance tak ti to nájde. Veľa šťastia prajem . ☘️

nikitka444
1. apr 2025

Toto by zaujímalo aj mňa, ale ja mam s tým veľké problémy hlavne v noci

naty15naty
5. apr 2025

Napíš mi súkromnú správu.