Ako sa zbaviť závislosti na sladkostiach?
Nekupovať. Ak to nebudeš mať doma, nebudeš to jesť
Nic ako pevna vola nepomoze 🤷
To si musíš upratať v hlave. V dobrom. Úplne vypnúť gombik ze sladkosť
Začať jesť ovocie
Mám ich doma plnú skriňu lebo mám dve deti ktorým to dá rodina ...a už som sa naučila to nejesť, je to len o zvyku/závislosti ..dám si zdravšiu sladkosť ..ja to už mám tak v hlave že keď si idem nejakú dať pozriem sa čo obsahuje a stačí mi hneď ma prejde chuť 😂😂
Prečo?
Pravidelne a dobre jest
@falbala132 a ako vydržať ten týždeň 😁
Postupne znižovať dávky sladkosti.
Na zbavenie sa závislosti je potrebné tri tyzdne nejesť sladke. Ked budes škriabať steny, daj si banan s medom, červený melón a miesto smotanoveho nanuku ovocný nanuk. Lebo ked naraz stopnes sladke nedokážeš to a prides do remisie a zozeries dvakrát tolko
nejesť sladké
nepiť sladké
viesť len sladké reči 😜
chut na sladke moze byt typicke pre nizke mnozstvo prijatych bielkovin
Neviem,v akej forme závislosti sa nachádzaš,ale skús ísť na to postupne,...ak si telo pýta sladké,nahradzaj to zdravou dobrotou,napr. ovocím. Keď mám dni, že mám chuť na sladké, urobím si na raňajky sladkú ovsenú kašu alebo takú, čo stojí cez noc,a potom mi už sladké nechýba, keďže v nej mám trochu medu, kúsok čokolády, sladkého ovocia, parádne ma to zasýti na celé dopoludnie...a keď mám chuť na sladké cez deň,radšej upečiem niečo zdravé, kde nejde veľa cukru,alebo si nájdem recepty na nejaký fit koláčik alebo banánový chlebíček...🙂 Všetko sa dá,len treba mať silnú vôľu. Nejde o to vzdať sa toho,lebo aj toto potrebuješ,len to treba nahradiť zdravou alternatívou a nepchať sa polotovarmi a priemyselne spracovanymi keksikmi... držím palce
Nemat ich doma. Hovorim z vlastnej skusenosti. Detom kupujem len take, ktore im chutia, ale mne moc dolu krkom nejdu (typu musli tycinka, allaska a pod.). Ked dostanu, starsie si odlozia same (teenagerky) a zase to by som im ani nezjedla. co dostane 5-rocny, necham mu uplne minimum, toho este dost krotim v sladkostiach a zvysok posuniem dalej.
Prvy tyzden bol najhorsi, ale kedze som nic sladke nemala doma a zase vyslovene kvoli tomu sa mi nechcelo do obchodu, musela som to zvladnut. doteraz to mam tak, ze raz za cas si kupim, ale vyslovene jednu, ked som na nakupe, aj to nie na kazdom.
Ked uz doma fakt neviem vydrzat bez sladkeho, dam si ochutene acidko, tam mam aj vapnik aspon. Alebo jablko. Odkedy som u seba minimalizovala sladkosti v dosahu, zacala som pravidelne jest ovocie.
3N nekúpiš, nemáš, nezozeres. Nie je to ľahké, ale dá sa to zvládať. Ja som sladké prestala jest v januári. Teraz už len sem tam kolacik domáci, keď si spravím
Keď som brala Hylák ...výťažok srvatky som zrazu nemala chuť na sladké. Ani neviem ako a vrátila som sa ku namkaniu, aj keď nemám nejaký veľký problém s váhou, uvedomujem si, že to hlavne nie je zdravé. Milujem sladké a keďže pri dieťati je vždy niečo v domácnosti neviem s tým bojovať. Snažím sa aspoň tak, že sladké až hodinku po obede. Dovtedy musim vydržať iba ak jogurt alebo trošku piskotky.

vydrzat ich tyzden nejest a chut odoznie.