icon

Ako schudnúť 10 kíl do Vianoc?

Včera o 18:20

Prosim o radu.

Viem, ze alfaomega je kaloricky deficit.
Lenze ja som stale hladna a potom nervozna.
Ja sa bez chleba nenajem. Jogurt vlocky ovocie ma nezasytia. Tak isto ryza a zelenina. Hned po tom by som zozrala dva chleby s maslom a sunkou.
Kde zacat?
Ako oklamat zaludok?
Alebo co mi radite?
Nieco na prirodnej baze?
Nejake tabletky existuju co mi potlacia hlad? Alebo caj?

Chcela by som do vianoc schudnut 10kil.
Nikdy som s vahou nemala problem az kym som neotehotnela a porodila a to su uz 4 roky.
Mam pocit, ze len prejdem okolo jedla a mam kilo hore.
Cvicit necvicim nie je cas, denne mam okolo 8000krokov niekedy aj viac.

Dakujem

anonym_bb8149
Včera o 18:32

@anonym_autor s tvojim nastavenim-bez chleba sa nenajem, cvicit nemam cas, chcem zozrat dva chleby so sunkou a maslom, existuju nejake tabletky? - to budes mat tazke

anonym_61d3fd
Včera o 18:38

Daj si vypracovať jedálniček. Ale nie nejakému šuflikantovi.

beata_k
Včera o 18:39

@anonym_autor Ale to tak nefunguje, ze od dnes jem len klicky. Zacni tym, ze si o kus zmensis davky jedla. Ak nechces hladovat, tak na to musis postupne. Zmensovat "roztiahnuty" zaludok.

beata_k
Včera o 18:39
@anonym_bb8149

@anonym_autor s tvojim nastavenim-bez chleba sa nenajem, cvicit nemam cas, chcem zozrat dva chleby so sunkou a maslom, existuju nejake tabletky? - to budes mat tazke

@anonym_bb8149 Existuju injekcie

anonym_68db6f
Včera o 18:41

@anonym_autor drastické diéty takmer vždy končia Jojo efektom. Daj si len miernu diétu, takú ktorú zvládneš aj na celý život, napr. za deň max 1 sladkosť a jedz menej tučné jedlá. Do varenia menej tuku. Nič brutálne. Pohyb je najlepší. Mne najlepšie zaberá chôdza. V prírode, v meste a aj kopcovitý terén. Nemusí byť strmina 90°... Tak ako zvládneš. Stredne rýchla, alebo rýchla chôdza aspoň 1 hodinu denne. Ja chodím aj na 10km prechádzky a zvykla som si. Už sa mi to aj páči. Nemusím dietovať, všetko vychodím.

simona92101
Včera o 18:42

@anonym_autor ale ty nemas hladovat,mas jest tak,aby si mala dostatok zivin aby telo fungovalo,nie prebytok,t.j aj bielkoviny,aj sacharidy,tuky. Stiahni si kaloricke tabulky a skus si par dni zapisovat co zjes.nezda sa to,ale niektore potraviny maju vela kcal.Ak si das chlieb na ranajky-daj k tomu napr.vajicka(miesane,omeleta),k tomu kvalitnu sunku,a kopec zeleniny.uvidis,ze ta zasyti na dlhsi cas a nebudes hned hladna.obmedz vysmazane jedla.daj si ryzu,k tomu na prirodno prsia a zeleninu na pare.na olovrant biely jogurt-ovsene vlocky+ovocie.neexistuje,aby si bola po tom rychlo hladna,ak nemas vysoky vydaj.
Skus zaradit viac prechadzok,jednoducho hybat sa.

a0
Včera o 18:49

A prečo si teda musíš dať vločky s jogurtom miesto chleba? 🤔 Však si daj, len uber z množstva (najmä masla). Jedz to, čo plánuješ jesť aj po tom, čo schudneš. Uprav dávku, nemáš byť hladná, avšak nemýľ si hlad s mlsnotou. Ideš na to naozaj zo zlého konca.

sense
Včera o 18:51

Nemusiš vyradit chlieb aby si schudla, len upravit mnozstvo. Daj si krsjec chleba 50-70g, K tomu 100g sunky alebo mozzarellu a paradajky, vajicks a papriku, uhorku.

ela90
Včera o 18:52

Skus pred každým jedlom zjest vela zeleniny a potom bielkoviny a sacharidy je to taky trik z knižky pravda o cukre. tým, že zješ vlakninu najskor budeš dlhšie mat pocit najedenia. Skús ešte si piect pečivo zo psylia to je tiež vlaknina a ma malo kcal, chatgpt ti vytvori recept nizkokalorickeho pečiva....vyskúšaj !

simona92101
Včera o 18:58

@anonym_autor este taky postreh,cim viac bielkovin zjes,tym mensie chute budu vecer na vyjedanie a nebudu vlcie hlady.kup zakladne potraviny,nakrabickuj si,a len vytahujes.bananovy chlieb upecies aj na 3 dni,k tomu tvaroh,na ochutenie cakankovy sirup,cucoriedky a sladke ranajky jak vysite.splnis si makra,cize mas aj bielkoviny ktore zasytia,aj sacharidy aj tuky 🤷‍♀️

autor
Včera o 19:12
@anonym_bb8149

@anonym_bb8149 pisem ze nieco na prirodnej baze. Napr citala som, ue pit vodu s chia. Keby som chcela nejaky chemicky kokteil tak sa picham.

anonym_958fea
Včera o 19:12

Nerozumiem co s tym ma chleba so sunkou. Jem chlieb denne na ranajky aj na veceru a chudnem. K tej sunke a chlebu priloz (alebo vymen sunku) nejaky cottage ci mozarelu, tuniaka v stave, tvaroh atd prosto nejake bielkoviny co ta zasytia a kopec zeleniny. Stiahni si kaloricke tabulky, vsetko zapisuj a v pohode do vianoc schudnes.

autor
Včera o 19:15
@anonym_61d3fd

@anonym_61d3fd aj by som si dala, lenze ja realne nemam kedy varit.
Po robote chodim znicena, s dietatom mam kruzky a keby som mala este varit tak sa zastrelim.
Pravdou je, ze som pribrala v minulej praci cca 4kila kde som len sedela. Teraz mam pracu, kde sa vela hybem zatial len mesiac ale deprimuje ma vaha. A navyse ide zima tak to tiez mi ubudne z pohybu.

anonym_1190bf
Včera o 19:18

Keď sa ti nechce nad tým rozmýšľať, jedz to, čo doteraz, ale polovičné porcie. Skús to mesiac, a uvidíš, či sa váha pohla. To by bolo najmenej drastické.

anonym_dc7c84
Včera o 19:54

10 kg do Vianoc dole nedáš. Ideálne je schudnúť 0,5 kg /týždeň. 20 týždňov do Vianoc nie je. Je omnoho menej.
8000 krokov denne je málo. zvýš na 10 - 12 tisíc.
do jedálnička pridaj tvaroh, bielkoviny.

anonym_db8b24
Včera o 20:16

Este pridám k dobrým radám, zjem oveľa menej z porcie, ked jem pomaly, co sa mi málokedy stáva, lebo milujem jedlo a vzdy sa na naň tak teším, ze to len zbaštím , len nastastie este nemusim riesit priberanie ani chudnutie. No túto radu minule vyčítal manzel ,lebo tiež by chcel schudnúť, a ked som nasledne jedla obyčajne jedlo, z ktorého som nemala az take nadšenie dlhšie, bola som sýta skor este pred dojedenim celej porcie. Predpokladám, ze ked nemas vela casu, tak hadzes do seba jedlo rychlo a piate cez deviate, ze? Lebo ja to tak robievam často.

anonym_6ef166
Včera o 20:42
@anonym_autor

@anonym_bb8149 pisem ze nieco na prirodnej baze. Napr citala som, ue pit vodu s chia. Keby som chcela nejaky chemicky kokteil tak sa picham.

@anonym_autor na prirodnej baze nic neexistuje, keby ano, Ozempic a Mounjaro nevznikne...

anonym_56a417
Včera o 20:48
@anonym_61d3fd

@anonym_61d3fd To bude asi zbytocne. Napise jej tam rybu so zeleninou a ona to zaje 2 krajcami s maslom🤷‍♀️

bambicka
Dnes o 04:38

tu sa tazko radi, lebo ty chces dosiahnut nieco (schudnut) bez toho, ze pre to nieco spravis (zmena stravy)

anonym_d68703
Dnes o 04:54

Hlavne začni pracovať na svojej hlave - lebo ak nezmeniš tvoj prístup "nedá sa, nechcem, nie je čas", nechudneš nikdy.