icon

Ako schudnúť 3 kg mesačne?

2. mar 2025

Čaute..čo robiť a čo jesť keď chcem schudnúť 3kg.mesacne?
Rada by som do konca tohto roka dala dole 25kg..

Raňajky mám väčšinou kávu s mliekom bez cukru potom o 10 nejaké pečivo maslo vajce šunka syr zelenina obed čo je navarené..a večera s a snažím už len niečo mliečne bielkovinové
Za deň mám tak 7000 krokov a chcem chodiť do fitka 3 krát týždenne, robím aj nočné

Strana
z3
sissy27
2. mar 2025

Ono je dost podstatne “co je navarene”, lebo ak je to vyprazany syr s hranolkami a tatarskou, tak je to celkom pruser.
7000 krokov mas akoze z toho co sa presuvas po praci, po nakupnom centre atd, alebo je to dynamicka chodza v tempe ? Tiez rozdiel 🤷‍♀️
Samotne chodenie do fitka tiez nepomaha (a chcenie uz vobec), treba aj vediet co tam robit a zo zaciatku urcite pod dohladom trenera.
Tych 25 kg chces dat dole z napr 130kg alebo zo 70kg? Nie len kg su dolezite, skor si sleduj cm a velkost oblecenia, cislo na vahe vie byt demotivujuce a neodraza vzdy realitu.

nataliik
2. mar 2025

Stiahnuť si aplikáciu kaloricke tabulky, všetko presne vazit, jest tak, aby si dosiahla bielkoviny na 100% a tiež počet kcal. 7000 krokov nie je veľa, ale aspoň sa hybes, fitko je fajn, no môžeš cvičiť aj doma, čo ťa bude baviť.

nataliik
2. mar 2025

@sissy27 úplne súhlasím. A presne ten koniec merať sa, poprípade fotiť po mesiaci a to porovnavat. Váha mi už 3 mesiace stojí, ale miery idú dolu.

pribinak
2. mar 2025

Káva s mliekom nie sú raňajky

nataliik
2. mar 2025

@pribinak tie jedáva o 10😊. Niekomu nechuti hneď z rána keď vstane. Ja mávam tiež "ranajky" o dost neskor ako vstanem, ale káva hneď musí byt

dobryden
2. mar 2025

Podla mna dost vela jes na to aby so schudla 3kg mesacne.Krorokov mas tiez malo keby to bolo aspon 7km denne behu a nie len 7000 krokov.

araavdva
2. mar 2025

@nataliik píše že na raňajky ma kávu z mliekom a potom okolo desiatej nieco zje. Za mňa o desiatej je už desiata a aj tam by som si nedala nejaké pečivo a podobne. Ale to už je na každom. Každému vyhovuje iné. Tiež som jedla prvý krát až o 11 a potom večer vyjedná chladničku. Teraz jem pravidelne 5 krát denne plnohodnotný, vyvážene jedla a váha šla dolu. A to zjem za deň toho viac ako predtým. Len rozdiel je čoho.
A je zas aj rozdiel s akej váhy chce ísť dolu. Ja som šla z váhy 60 kg dolu. Takže tam veľký úbytok nemám, keby idem s 90 tak to ide dolu zasa inak.

autor
2. mar 2025

@sissy27 ryža zemiaky mäso..prílohy si dávam menej , mastné mám raz z a mesiac a mám 104kg

autor
2. mar 2025

@araavdva mne skôr ako okolo 9 10 nechutí..niekedy je to kaša ovsena nie len pečivo 🙂

araavdva
2. mar 2025

Skús nahradiť zemiaky a ryžu niečím iným. Ja varím pohánku, ciroku, kuskus, amarant, quinoiu a keď tak ryžu tak celozrnnu. A nikdy nesmie chýbať zelenina, dusená, pečená.

autor
2. mar 2025

@araavdva také veci mi chlap nezje a v robote tiež také nevaria..ja sa snažím vychádzať z toho čo mám aby to bolo udržateľnejsie

araavdva
2. mar 2025

Tiež som to tak mala a skôr ako o 11 som do seba nedala nič okrem čaju. Trvalo minto asi tri dni prenášania sa a zvykla som si raňajkovať normálne ráno a teraz bez toho neodídem z domu.

araavdva
2. mar 2025

To chápem. Ja varím len pre mňa a dcéru takže to mám jednoduchšie trochu. V práci som si prestala objednávať jedlo takže varím doma. Aj keď spraviť dve prílohy mi nepríde náročné ale rozumiem každý vychádza s iných podmienok.

autor
2. mar 2025

@araavdva s čím tak jedvaas kuskis a quinou ? Tie by mi mohli doma prejsť 😅

dobryden
2. mar 2025

Tak v praci ked mas take obedy,jednoducho. Ud zjes len maso a nechas ryzu,alebo naopak,

nataliik
2. mar 2025

@araavdva aj ja jem viac ako predtým, ale raňajky mávam o 10 bežné, obed o14, večeru o 17 a hotovo. Hladná nie som a keby nemusím naplniť tabuľku, večer ani nejem. Každý to ma inak. Tiež jem ráno viac pecivo- ale pečiem si bielkovinove, urobím si nátierku, sunka, zelenina, poprípade sladké ako lievance z tvarohu , grecky jogurt, ale kase, tie nemusím a kg išli dolu. Ja som šla z vacsje váhy a áno išlo to super 20kg už je dole

nataliik
2. mar 2025

Tak si to uvariť iba pre seba. Mne to doma tiež ani deti ani muž nezjedla. Oni majú svoje a ja svoje. Do roboty si vieš brat z domu.

autor
2. mar 2025

@nataliik ahoj 🙂 vedela by si mi dať recept na to bielkovinové pečivo? Koľko to tak má kcal ?

dharmasanata
Autor odpoveď zmazal
nataliik
2. mar 2025

Jasne, máš rôzne a počet kcal záleží koľko si ho dáš na porciu. Hlavne sa neboj jest, zdravého jedla zjes viac ako nezdraveho. Neboj sa ani toho pečiva, len si kúp celozrne ako biele alebo kvaskovy chlieb je tirz lepsi. Inak v KT je plno dobrych receptov na hocičo, taktiež na gymbeam alebo fitrecepty.
Držím palce, nech sa ti darí v premene😊👍

dharmasanata
Autor odpoveď zmazal
zuzubb007
2. mar 2025

Na tú váhu čo si dosiahla musíš mať otrasné stravovanie, to nieje, že máš navyše 10 kilo, takže musíš mať mega príjem, piť aspoň 3 litre denne všetko bez cukru, zeleny čaj, bylinkové čaje, po cvičení nejesť hodinu ináč sa zastavi spaľovanie a cvičila si zbytočne, cvičiť aspoň 45 minut a riadne kardio, jesť môžeš všetko ale tie množstva musia byť male, počítať kalórie bez toho neschudnes ak prekročis príjem, pečivo tmavé celozrnné a podobne Max jeden rožok denne, nejesť samé mastné veci atď., sladkosti vyradiť, čipsy a podobne ani nekoštovat, je to životný štýl ak schudnes a vrátiš sa naspäť k jedeniu všetkého váha pôjde raketovo hore

autor
2. mar 2025

@dharmasanata pijem len vodu a sladké mám raz za 2 dni tyčinku do 100kcal

snowflakenel
2. mar 2025

Len nezacni rapidne znizovat prijem potravy. Lebo sa moze.stat, ze.si spomalis metabolizmus.Chod na to postupne. Vyrad zemiaky, ryzu, pecivo. Zo zaciaatku. Viac sa hyb. Ja som dala.dole 2 kg za mesiac a len preto, ze nejem prilohy. Este 5 kg do leta. Mozno stihnem. Ale ja mam taky problem, ze ma.boli hlava, ked sa nenajem.

dharmasanata
Autor odpoveď zmazal
dobryden
2. mar 2025

Tak to mas potom este poporodne kila? Ak je pravda co pises mas asi malo pohybu,ale podla mna ten jedálnom co opisujes a len 7000krokov denne to nie je na chudnutie,

xena_
2. mar 2025

@dobryden Veď preto sa pýta, čo má robiť a čo má jesť. Chudnúť chce začať teraz.

autor
2. mar 2025

@dharmasanata v pohode mysli si čo chces

autor
2. mar 2025

@dobryden nemám popôrodné kilá deti nechcem

zuzubb007
2. mar 2025

@dobryden popôrodné kila, ty kokos toto, keď čítam ma vystiera, to sú len výhovorky žien po pôrode aby sa uspokojili s vahou

Strana
z3