Ako schudnúť 4 - 5 kilogramov za dva mesiace?
Ahojte potrebovala by som za 2 mesiace schudnúť 4-5 Kiko. Viete poradiť? Týždeň nejem sladké, ani pečivo, po 17 už nejem. Robím dlhé prechádzky. Poradíte prosím? Ďakujem
Výdaj > príjem. Žiadne skratky nehľadaj
Odporúčam Schudni s DaVe, parádne jedálničky prisposobene tvojej vahe, zivotnemu stylu a pod.., kopa videí s cvičeniami, super komunikácia cez ich stranku, live videa s nimi a tak.. len stojí to asi 50€ ale určite to stojí za skúšku ;) ja som za mesiac schudla vtedy nejaké 3kg a to som len držala ten jedalnicek, nevicila som, bola som rok po porode a vážila som vtedy 62kg
Tvoje telo neregistruje o ktorej ješ, ale čo-príjem a výdaj. Nič iné.
@enmery tak pre niekoho je lepšie o istej hodine prestať, lebo napr. mne najviac chutí večer, takže keby ja si nedám o nejakej hodine stopku tak mám tak 120kg
@enmery dovolim si toto tvrdenie trochu doplnit. Tiez mi volakedy davno trenerka povedala, ze telo nema hodinky, nevie kolko je hodin...ale nase tela to vnimaju, uz len najzakladnesia orientacia podla slnka. Nejde o "ukladanie tukov" pri neskorom jedeni. Ide o to, ze mame nechat odpocinut aj organy. Idealne je, ked zaludok pri spanku nemusi travit. Preto je podstatne aj co je na veceru. Ked vezmeme lahku veceru, s 3 hodinovym travenim, je idealne mat ju o 18, max 19. A uplne super je ist o desiatej spat potom.
@enmery dovolim si toto tvrdenie trochu doplnit. Tiez mi volakedy davno trenerka povedala, ze telo nema hodinky, nevie kolko je hodin...ale nase tela to vnimaju, uz len najzakladnesia orientacia podla slnka. Nejde o "ukladanie tukov" pri neskorom jedeni. Ide o to, ze mame nechat odpocinut aj organy. Idealne je, ked zaludok pri spanku nemusi travit. Preto je podstatne aj co je na veceru. Ked vezmeme lahku veceru, s 3 hodinovym travenim, je idealne mat ju o 18, max 19. A uplne super je ist o desiatej spat potom.
@veltraud aj ja si dovolim dopnit, to, ze sa moze jest kedykolvek, lebo telo nema hodinky je pravda, ale samozrejme to pravidlo nejest 2hod pred spanim plati sucasne, a plati to nech sa stravujeme akokolvek.
o zas nevhnyutne to nie je. zavisi od kazdeho z nas co zvlad aa ted aaj ake ma podmienky, kedysi som chodila do fitka tak, ze som sa najedla o 17hod, nez sme zacali s cvicenim, nez sme docvicili, sprcha, zastavilis me sa este na nakup a domov sme prisli pokojne aj po 21hod.
este nez som sa vybalila a pripravila nieco na jednie, bolo 21,30hod.
chodim do postele neskor, urcite minimalne o 23hod, cize po 6hod bez jedla s vysokou spotrebou energie by som asi nezaspala.
@veltraud Podstatne je to, kedy ideš spať. Kvôli tráveniu, spánku atď. Zbytočne budú ženy hladovať a nejesť po 16stej a 17stej, keď dovtedy prijíma buď veľa kalórií alebo prázdne. Alebo naopak hlasuje.
Je kopec ľudí, ktorí robia nočné a hladovť teda isto nehladujú.
@veltraud aj ja si dovolim dopnit, to, ze sa moze jest kedykolvek, lebo telo nema hodinky je pravda, ale samozrejme to pravidlo nejest 2hod pred spanim plati sucasne, a plati to nech sa stravujeme akokolvek.
o zas nevhnyutne to nie je. zavisi od kazdeho z nas co zvlad aa ted aaj ake ma podmienky, kedysi som chodila do fitka tak, ze som sa najedla o 17hod, nez sme zacali s cvicenim, nez sme docvicili, sprcha, zastavilis me sa este na nakup a domov sme prisli pokojne aj po 21hod.
este nez som sa vybalila a pripravila nieco na jednie, bolo 21,30hod.
chodim do postele neskor, urcite minimalne o 23hod, cize po 6hod bez jedla s vysokou spotrebou energie by som asi nezaspala.
@majamat pohladov je samozrejme mnoho. Tak isto ako je milion pohladov na rozne diety. Je pravda, ze sa aktualne dost zaoberam studiom ajurvedy, ktora ma ovplyvnuje. A dava mi velmi zmysel. Podla mna su 2 hodiny malo na stravenie jedla, pokial nebolo na veceru jablko 🙂. Treba si uvedomit, nielen pri chudnuti, ale vlastne vo vsetko, ze kazdy jeden clovek je iny, a kazdemu robi dobre/zle nieco ine, ine nanho funguje. Prave ajurveda pozmenila ono zname "si to, co jes" na "si to, co stravis". Ale to je o inom. Nijaka rada nie je univerzalna. Pardon, beriem spat, pre chudnutie musi ozaj vydaj prevysovat vydaj. Spravne zvolenej stravy.
poradime ti sa riadit fyzikalnymi zakonmi a to je ze musis mat vyssi vydaj ako prijem a byt v kalorickom deficite.
dokonca mozes jest aj sladke, aj pecivo, aj po 17:00 ak v tom kalorickom deficite budes 😀
Mne pomohli prechadzky, ale riadne dlhe aspon 6 kilometrov a v pulze od 120 do 135. A kazdy den.
Začni používať kalorické tabuľky, fakt veľká pomoc, tisíce ľudí schudlo vďaka ním
Pridaj šport. Prechádzky sú super, každý pohyb sa ráta, ale uvidis ako sa to pohne ked pridáš aspoň 2 x tyzdenne poriadny silový trening.
Nejesť po 17 (alebo prerušovaný pôst) aj menej lepku (chleba, cestoviny, všetko z muky), žiadny cukor za mňa super, pokračuj, isto pomôže.
Niekto síce hovorí ze je jedno čo ješ, dôležité sú iba kalorie, ale podľa mňa treba treba aj zdravo a pravidelne
@veltraud s tymto len suhlasim. Ja už som druhý rok na prerušovanom pôste + stravujem sa veľmi intuitívne a je zaujmave sledovat ako si telo samé žiada určite potraviny či časy jedla v závislosti od ročného obdobia. V zime jednoznačne veceriam skôr než v lete, fakt je to telo prebudenejsie kým svieti slnko
Či jesť/nejest po 17 podľa mňa záleží od biorytmu človeka, niekto je ranné vtáča a niekto zas nočná sova.
Ja som to druhé, viac energie mávam večer a úplne mi vyhovuje jesť medzi 12.00- 20.00, veceru mávam ľahkú polievku či šalát a spat idem okolo 23.00.
Celý život som sa nútila do raňajok lebo “sú zdravé a má sa tak jesť” tak som rada ze som to konečne pochopila ze nie, nemusím niečo robit lebo by sa to tak malo.
Týždeň je krátka doba nejaké výsledky. Jednoducho vyšší výdaj ako príjem. Prechádzky moc ten výdaj nezvýšia. A nie je ani tak podstatné po koľkej hodine nejes, ale koľko toho zjes predtým . A aj zdravé potraviny majú kalórie.
... niekedy telu chvíľu trvá, kým registruje,ze dostalo menej kalórií a začne si brať zo svojich zásob.Ja som prvý pokles váhy videla po cca 2 týždňoch po zmene životného štýlu.Vo vseobecnosti platí, že váha sa redukuje, keď je väčší výdaj, než príjem.Velmi dôležitý je aj dobrý pitný režim/dostatok vhodnych nápojov -voda, čisté minerálky a nesladené čaje/. Držím palce... výdrž aj keď si myslíte,ze nic sa nedeje...ono sa deje 😀
@enmery to si nepočula o cirkadiánnych rytmoch? Telo veľmi dobre vie koľko je hodín (aspoň by malo, je fakt, že v neprirodzenom prostredí majú mnohí telo "zblbnuté") a veľmi záleží, čo kedy ješ.
@zuzanaam Telo vie kedy je deň a noc vďaka tvorbe melatonínu. A keď baba bude jesť do 17stej hlúposti a potom nič, nijak jej to nepomôže schudnúť. Často vidím, že sa opakuje, po 16stej už nejem, po 17stej. Ok, ak ide spať o 20tej a vstáva a funguje od 3tej rána.
Chvalabohu fakt nič iné ako príjem a výdaj nefunguje. Ak táto rovnováha funguje, funguje všetko.
Schudol som 8 kg za 4 tyzdne úplne v pohode. Aplikácia kolotoče tabuľky a ideš všetko poctivo značiť a športovať. U mňa to bol beh, fitko, bicykel
Dnes je 11 týždňov čo chudnem s KT.. necvicim.. mám dole 4,5 kila.. takže možné to je.. pokračujem dalej
Ja som si stanovila zhodiť za jún 8 kíl , na 65. Jem iba mäso (akékoľvek, mastné vyrezávam, pečiem na kontaktnom grile) so zeleninou (paradajky, šalát, karfiol, brokolica, mrkva), žiaden olej , žiadne prilohy. Idem pridať ešte najmä tvaroh, sem tam, na zvýšenie bielkovin, no nemôžem povedať,že by som bola nejako hladná, skôr je to zo zvyku večer, že by to chcelo niečo zobať. poobede chodím behať 3 až 5 km.
Schudol som 8 kg za 4 tyzdne úplne v pohode. Aplikácia kolotoče tabuľky a ideš všetko poctivo značiť a športovať. U mňa to bol beh, fitko, bicykel
@michal711 a koľko si mal na začiatku? Lebo schudnúť 8kil za mesiac z vysokej váhy je iné ako 8 kg z normálnej váhy. Navyše zdravé chudnutie bez jojo efektu je 1-2 kila mesačne ak netrpí človek obezitou
Úplne vysadiť všetko sladké, ale naozaj všetko, ultraspracovane potraviny (salámy, párky, treska v majonéze, dressingy, atď.) menej soliť, piť len vodu ideálne neperlivu, maximálne nesladeny bylinný čaj, jesť veľa zeleniny, menej ovocia, minimalizovať mliečne výrobky alebo ich úplne vysadiť. Toto všetko nejem ja (ja by som ale rada jedla a kľudne aj pribrala no nemôžem 🙄) a schudla som oveľa viac ako by som chcela 😆 teda takto schudnes bez problémov aj viac ako máš za cieľ. A samozrejme ak si chces váhu udržať k pôvodnej strave sa už nevracat. Inak ja jem normálne aj po 17, večeru mávam okolo 19-19:30. Pečiva jem dostatok.
Ja som si stanovila zhodiť za jún 8 kíl , na 65. Jem iba mäso (akékoľvek, mastné vyrezávam, pečiem na kontaktnom grile) so zeleninou (paradajky, šalát, karfiol, brokolica, mrkva), žiaden olej , žiadne prilohy. Idem pridať ešte najmä tvaroh, sem tam, na zvýšenie bielkovin, no nemôžem povedať,že by som bola nejako hladná, skôr je to zo zvyku večer, že by to chcelo niečo zobať. poobede chodím behať 3 až 5 km.
@trisha_r 8 kil za mesiac?? Prehnane a nezdrave
A takato otazka. Ako to riesite, ked chcete ist s niekym na veceru? Alebo obed? Ja mam s tymto priblem, doma a v praci sa snazim, ale potom ideme na veceru a co im poviem, ja uz po 18h nejem? A teda, uprimne, len sa mam prizerat, ako pojedaju nieco dobre? Toto ja nedavam 🙈
@trisha_r 8 kil za mesiac?? Prehnane a nezdrave
@terina25 aj vcelku neralne, vychadza to, ze by musel nastat deficit cez 1800kcal.
mnohe maju tolko denny vydaj cize by museli drzat cely mesiac hladovku.
islo by to snad len pri velkom objeme tela ( vyssi vzrast aj vysoka hmotnost - skor uz tazka obezita )
no a teda na zaciatku sa da aj viac schudnut, ale cast z toho je voda, ktora bola zadrzana.
dokonca sa moze stat, ze ak sa zacne v urcitej faze cyklu, hmotnost vtedy nie ej realna, lebo moze byt navysena aj o 2kg.
voda sa zadrzuje nespravnym stravovanim,nadvahou, neustalym preplnenim criev a pod. po odlahceni dietou sa telo odvodni a hmotnost klesne. moja mama ma velke zadrziavanie a zo dna na den 7kg dole. no nie tuku,a le vody.
A takato otazka. Ako to riesite, ked chcete ist s niekym na veceru? Alebo obed? Ja mam s tymto priblem, doma a v praci sa snazim, ale potom ideme na veceru a co im poviem, ja uz po 18h nejem? A teda, uprimne, len sa mam prizerat, ako pojedaju nieco dobre? Toto ja nedavam 🙈
@mk1111111111 ja som nikdy nedrzala dietu tak, ez som v urcity cas nemohla jest. jedals om kedykolvek a chudla som v zovote viackrat a ked som chudla fakt dobre, tak vysledny efekt 2-ciferne cislo a citila som sa lahka, jedlo mi travilo dobre a rychlo, jedla som aj medzi 21-22hod a stale som chudla. co musim podotknut, ja chodim spavat urcite az okolo polnoci. cize tie 2hod pred spanim som uz nejedla.
@mk1111111111 ja som nikdy nedrzala dietu tak, ez som v urcity cas nemohla jest. jedals om kedykolvek a chudla som v zovote viackrat a ked som chudla fakt dobre, tak vysledny efekt 2-ciferne cislo a citila som sa lahka, jedlo mi travilo dobre a rychlo, jedla som aj medzi 21-22hod a stale som chudla. co musim podotknut, ja chodim spavat urcite az okolo polnoci. cize tie 2hod pred spanim som uz nejedla.
@majamat mne to jednoducho nejde, jem za misu pisu a furt nic dolu, jem normalne, aj tak nic dolu len sa to drzi na jednej cislici a konec.... ale tak hormony nepustia, musim trocha pockat. Kedysi som mohla zjest aj hrocha, to bol zivot 😋🤣
@terina25 aj vcelku neralne, vychadza to, ze by musel nastat deficit cez 1800kcal.
mnohe maju tolko denny vydaj cize by museli drzat cely mesiac hladovku.
islo by to snad len pri velkom objeme tela ( vyssi vzrast aj vysoka hmotnost - skor uz tazka obezita )
no a teda na zaciatku sa da aj viac schudnut, ale cast z toho je voda, ktora bola zadrzana.
dokonca sa moze stat, ze ak sa zacne v urcitej faze cyklu, hmotnost vtedy nie ej realna, lebo moze byt navysena aj o 2kg.
voda sa zadrzuje nespravnym stravovanim,nadvahou, neustalym preplnenim criev a pod. po odlahceni dietou sa telo odvodni a hmotnost klesne. moja mama ma velke zadrziavanie a zo dna na den 7kg dole. no nie tuku,a le vody.
@majamat ale nekecajte. Veľa športu zdravá strava a kg idú dole samé a mal som 102 kg aktuálne 93lg

Kaloricky deficit… jednoducho mat vyssi vydaj ako prijem… ziadne ine zazraky nie su