Ako schudnúť?
Poradte niekto kto ozaj schudol nie ziadnou tvrdou dietou,nikdy som nemusela chudnut ,ale teraz potrebujem dat dole 7kg,stravujem sa cca 3 krat denne ,jem malo zeleniny,ked len v uvarenom stave, cas na sport vela nemam teraz pri malom syncekovi 😒 da sa to vobec niejako docielit?
@cerez no ako pohybu mm dostatok ,cely densa nezastavim ,ale je to len bezne behanie po dome a dvore okolo maleho,nemam cas ist nikde civcit unas vdedine nic uz nieje pretym som chodila na zumbu ale aj ta uz neexistuje unas ,a maleho nemam kde nechat,to je problem umna ,ze surovu zeleninu a cistu vodu neviem do seba dostat.ete by som dokazala rozdelit stravu na 5krat za den ale ci sa donutim k vode neviem 😒
@lucia006 Ja som cvičila večer, keď mi malý zaspal. Dala som si polhodinku. Tiež nemám možnosť chodiť cvičiť inde, lebo manžel robí prevažne od poobedia do neskorého večera. Tak som si to poriešila takýmto spôsobom. 7kg nie je veľa, dá sa to zvládnuť. Vodu som ja tiež nikdy nemohla dostať do seba, ale naučila som sa. Začala som sirupovou vodou. 😀 Pomer som postupne zmenšovala až som sirup už vôbec necítila. Tak som si zvykla na vodu. Zelenina je najlepšia za surova, ale ak s ňou máš ako taký problém, stačí ju dať na chvíľku zohriať do vody alebo na olej, ale naozaj len na chvíľku. Výživové hodnoty nestratia. Zelenina nesmie stratiť farbu.
@lucia006 , suhlasim s cerez. Upravit stravu, dodrziavat pitny rezim. Ak ti nechuti voda, skus slaby caj - neochuteny, samozrejme, vychladeny. Strava 5x denne, vela zeleniny, pokial mozno, prilohy vynechaj. Ovocie len doobeda - ako pise cerez. To preto, lebo obsahuje vela sacharidov, ktore sa potrebuju spalit. Ak ho jes poobede, vecer, nevydas uz do spanku tolko energie, aby si sacharidy spalila.
Ak ti nechuti surova zelenina, jedz taku, ktoru treba uvarit - brokolicu, karfiol, baklazan atd. Vyhybaj sa tucnym syrom, majonezam, smotanovym omackam. Masko varene, dusene, grilovane.
Chce to aj pevnu volu, nezobkat NIC pomedzi jedlo, vyhnut sa sladkostiam - hlucha energia.
Verim, ze pri dietatku mas dost pohybu. Ale ak by sa ti podarilo trosku si vecer, ci hned rano zacvicit, urcite by si pre seba urobila dobru vec.
Mozno to vyzera narocne, ale da sa to. Pred 3 rokmi som schudla 17 kg, teraz si davam na hmotnost dost pozor, obcas uletim - hlavne v lete, ked sa grilovalo, papkalo, chodilo na pivko 🙂 . Teraz mam dost prisny stravovaci rezim, napriek tomu nie som hladna a hmotnost sa mi krasne upravuje. Mam ciel a ten je pre mna dolezitejsi ako chvilkove potesenie z nejakej neresti 🙂
@cerez no stou sirupovou vodou by sa to dalo,maly ked zaspi som happy a k.o. odpadne dopostele pretoze ma problem so spankom odnarodenia budi sa aj 20krat za noc,neviem ako sa dokopem este aj kcviceniu vecne som ako chodiaca mrtvola 😢 mne sa zda tie 7kil neskutocne vela a pomaly nemozme ale skusim ,lebo sa necitim takto dobre,a co konkretne ste cvicila?
@evelynm mate pravdu dakujem za podporu,musim to dt vzivote som nechudla ,ale santikoncepcii som pribrala tych nestastncyh 7kil ☹ a neviem co stym ,sladkosti nejem skoro vobec sem tam chipsi palive ale nie casto ,zeleninu varenu grilovanu dusenu vpohode mnam len surovu papriku paradajku a ladovy salat nezjem ,ostatne ako uhorka ,redkovka kapusta to este ano.hlavne asi budem musiet prestat pit sladene bublinkove vody! 😒
@lucia006 , nemusis mi vykat 🙂 , ak suhlasis
nuz veru tie sladke vody su plne kalorii aj chemikalii. Aj chipsy su zbytocna zataz.
Vies, co som prave dojedla? Karfiolove pyre (uvareny karfiol, rozmixovany na pyre s troskou vody, v ktorej sa varil, plus sol, korenie a mustakovy oriesok), k tomu kuracia fasirka (ciste kuracie masko pomlete so zeleninou "co dum dal", dnes s baklazanom, porom, cesnakom a hlavkovym salatom. Plus vajicka, sol a korenie. Upiekla som vcelku na plechu len podliate trochou vody). Som dooost najedena a zaroven som zjedla len same zdrave veci - masko a zeleninu.
Neboj sa toho, ze budes hladna, da sa to aj bez toho. Casom, ked si zvyknes na iny stravovaci styl, ti to uz pojde samo.
@lucia006
http://masaz.jagun.net/kalanetika-sformovanie-p...
http://zeny.e15.cz/clanek/cviceni/sestava-kalan...
Skús si to prečítať. To prvé ide o polhodinové cvičenie. Je to krátky program na denné cvičenie. To druhé je vysvetlenie čo je to kalanetika. Určite dostať aj knihu. Snáď ti to pomôže.
@lucia006 , suhlas, zacat treba hned, ked to tak citis, ze chces. Take ze od pondelka, od prveho, od Noveho roka atd vobec nemusi fungovat. Ak budes mat chut na nejaku zbytocnost, povedz si, ze ti to za ten blby pocit, ze si to nezvladla, nestoji. Pride cas, ked si budes moct obcas dat nejaku drobnost, ale zatial je potrebna vytrvalost 🙂
skus si dat rano nalacno pohar vody, o par dni pridaj este pol pohara 🙂, casom skus dat pol litra, je to dobre na precistenie organizmu a pomaha to pri chudnuti.
Drzim palce, daj vediet, ako sa ti dari.
@lucia006 mne veľmi pomohlo keď som začala dodržiavať pitný režim, najprv som začala s 2l a teraz vypijem aj 3l a niekedy aj viac...určite to skús s tou vodou...podľa mňa to dosť pomáha,
Pitný režiť, pravidelne jesť ale neprejedať sa, veľa veľa pohybu
@monika2606 j vypijem tiez denne cca 3l tekutin ale coly alebo inych sladkych vod 😒
mne sa za pol roka podarilo zhodit 11 kg a bez diety. zmenila som na zaciatku to, ze som prestala pit sladene napoje. pijem odvtedy iba vodu a nesladene caje. jediny sladky napoj je rano kava s mliekom. zakladom su ranajky to si vacsinou davam chlieb s maslom alebo rozok + kava. na desiatu mam jogurt. obed ak som doma tak normalny ale mensia porcia, ak som v praci tak vacsinou celozrnna kaiserka so sunkou a kopec zeleniny. poobede bud uhorka alebo jablko a ked som hladna tak si dam na veceru aj pizzu alebo cokolvek na co mam chut ale max do 18.00 potom uz len pijem. Takto som sa nastavila a funguje to. Uz mi ani sladkosti nechutia. Najtazsie bolo zacat pit vodu a nesladene vody. A velmi dolezite!!! Treba ist na to svojim tempom postupne. Nie ze z hodiny na hodinu zmenit xy veci. To ta prestane hned bavit a je to demotivujuce. Pohyb mam len normalny, okolo domacnosti, deti a v posteli 😀 😀 😀 na iny cas nemam.
@lucia006 no tak to by si práve asi nemala keď chceš schudnúť 😒 skôr tú vodu, alebo nejaký čas , minerálka
@potvorka88 dakujem za radu,tiez premne dost tazke nepit sladene vody,ale uz dnes som vynechala aspon vodu pila som nesladeny caj na chudnutie 😀 vodu scitronom a ladovy caj 😅
@lucia006 prve dni su najhorsie, ale potom si zrazu zvyknes. Drzim palce
@potvorka88 dakujem snad sa dostavi vysledok 😉

@lucia006 3x do dňa je málo stravovať sa. Nesmieš hladovať, daj si malé porcie ale aspoň 5x za deň. Zeleninu a ovocie v surovom stave, veľa pitného režimu najlepšie voda, nesýtené minerálky. Ovocie by sa vraj malo jesť doobeda. Základom obeda je mäso, zelenina a prílohu minimálne. Problémom je, že drvivá väčšina ľudí si dá k obedu mäso, ktorého je málo v tanieri a zabije to veľkým množstvom prílohy ako sú knedle, zemiaky, ryža. Viac mäsa, surovej zeleniny a prílohu minimálne. Alebo dať si zemiaky alebo ryžu ale zase len so zeleninou. V podstate je to akoby oddelená strava, ale so všetkých radikálnych diét mi príde takéto stravovanie najrozumnejšie.
Čo sa týka chudnutia, ešte nikto neschudol bez pohybu. Pohyb je základ. Mne veľmi pomohla kalanetika. Krásne tvaruje telo. Škoda, že nie je dvd - kalanetika, hneď by som si kúpila. Zatiaľ mi musí stačiť kniha alebo je polhodinové cvičenie krátkej verzie na nete.