Ako schudnúť a formovať postavu bez trénera?
V skratke pribrala som , chcem schudnúť ale chcem si to už udržať a pokračovať v tomto smere života . Proste byť ok aj fyzicky, mať super postavu . Začala som teda fitko podľa inštrukcií na videách na čo ake cviky su plus pomoc chat GPD ale to he take žeci napíšeok no . A však radšej si nechám poradiť chcem proste zhodiť zo 66/65 kg (157 cm -37rokov ) na 55/56 kg no ale zároveň chcem tvarovať takže v skratke chcem 10 až 12 kg schudnúť ale zároveň pribrať cca 3 kg svalu. Trener je strašne dráhy 10 tréningov za 280e .
Viem že veľa z vás bude vedieť poradiť a verím že neporadia len mne ale aj ine sa priklonia a začnú chudnúť . Vopred veľmi pekné ďakujem
@anonym_autor ahoj ja ti viem poradit ohladne cvicenia aj stravy, ak mi povies co presne by si chcela vediet, cvicim uz niekolko rokov a da sa povedat ze uz co to mam odskusane aj na sebe, tiez som najskor zacala cvicit kvoli tomu, aby som schudla
Ja som schudla pomocou kalorickych tabuliek. Neodopierala som si potraviny ako ryza, zemiaky, cestoviny, muka, cokolada, len som sa snazila splnit denny limit a mnozstvo bielkovin. Pohyb som mala aj pred tym, tak v tom som pokracovala a stale pokracujem, i ked uz len udrziavam vahu. Doma, bez trenera, na nete je toho dost. Mimo domu len bicykel a plavanie.
Ja som schudla pomocou kalorickych tabuliek. Neodopierala som si potraviny ako ryza, zemiaky, cestoviny, muka, cokolada, len som sa snazila splnit denny limit a mnozstvo bielkovin. Pohyb som mala aj pred tym, tak v tom som pokracovala a stale pokracujem, i ked uz len udrziavam vahu. Doma, bez trenera, na nete je toho dost. Mimo domu len bicykel a plavanie.
@simsalabim podľa mňa to máš súper nastavené, z dlhodobého hľadiska udržateľné s dostatočným prísunom živín a aj pre psychickú rovnováhu
Ahoj, mne tiež pomohli kalorické tabuľky - spravilo mi to poriadny obraz o mojom stravovaní a o tom, že aj keď si myslím, že zdravo jem, vôbec to tak nie je. Hneď som videla, že prijímam minimum vlákniny a bielkovín (obe su nutné ale ty bielkoviny obzvlášť potrebuješ, keďže chceš naberať svaly) a nadmerne vela cukrov a tukov. Pekne uvidíš aspon na začiatok, koľko prijímaš, aspoň orientačne. Na šport som mala appku s takým tým hrudnikovym pásom, ktorý mi snímal aj pulz, takže to meranie spálených kcal bolo omnoho presnejšie, keďže som si vedela efektívne ustrážiť pulz a napr nebežať na 200/min. Ale tie KT sú fakt super, za 9 mes mínus takmer 10kg - bez trápenia, hladoviek, odopierania a diet, šlo to samo.
Čo sa týka trénera - je síce drahý ale odporúčala by som ti ho na začiatok - investícia, ktorú nebudeš ľutovať. Okrem toho, že ti vie efektívne ukázať čo, kedy, koľko a ako cvičiť, ako si zostaviť plán (aby si vo fitku len nependlovala medzi strojmi ktoré si myslíš, že vieš používať), hlavná výhoda je, že podľa YT alebo ChatGPT sa správnu techniku nenaučiš a môžeš si pri tom cvičení dosť ublížiť z dlhodobého hľadiska. Áno, prečítaš a na videu kukneš ako dať nohy, ako vystrieť chrbát atď, ale len tréner vidí, či cviky robíš správne a vysvetli ti, keď niečo robíš zle. Napr ja som na začiatku nevedela technicky správne ani obyčajný drep - keby ma na to nemal kto upozorniť, časom by si to pekne ,,odsrali" moje kolená a chrbát (keďže som neskôr drepovala s váhami). A tak je to aj s viacerými cvikmi. Takže skús porozmýšľať, dá ti info, ktoré sa ti zídu a podla mňa fakt nebudeš ľutovať. Aspoň pár hodín s ním.
@simsalabim podľa mňa to máš súper nastavené, z dlhodobého hľadiska udržateľné s dostatočným prísunom živín a aj pre psychickú rovnováhu
@vikisisi myslim, ze ano, lebo dosiahnutu vahu uz viac ako rok a pol drzim. Nedokazala by som zit s pocitom, ze si uz nikdy nedam pizzu alebo pernik.
@anonym_autor mne pomohol beh do kopca, intervaly plus doma činky, drepy a také tie veci, čo sa dajú robiť doma. Ja som síce schudnúť nechcela, ale stalo sa, a myslím, že pri takomto tréningu schudne každý 😂 plus teda strava samozrejme ... Výsledky viditeľné po 3 mesiacoch ... Hlavne nohy a brucho mám super 🙂