icon

Ako schudnúť a získať sebavedomie v tínedžerskom veku?

26. okt 2025

Ahojte, mam 16 rokov a už dlhú dobu trpím nadváhou(obezitou) už od malička som chcela chcela schudnúť a byť ako moje kamošky, často som sa vážila a nejedla ale to nepomáhalo. Dnes meriam 163cm a vážim 83,5 kg. Keď som bola malá hrávala sim futbal no zlomila som si nohu a už som sa k tomu nevrátila. Nikto z rodiny nie je tučný len ja a možno jedna babka. Cítim sa naozaj zle pre to ako vyzerám. Ah keď to na prvý pohlad možno nevyzerá že mám tolko kg tak keď sa vyzlečiem je to strašné tie hnusné tučné stehná nenávidím. V lete s kamosmi už nechodím ani na kupko ani nikam pretože sa neskuročne hanbim. Na ďalší týždeň ma čaká preventívka a už mám z toho hrôzu ( z vazenia). Máte nejaké rady ako schudnúť?prosiiim

januska12323
26. okt 2025

Pozri sa na to čo a koľko ješ a ako sa hýbeš. Žiadne extra diéty nedrž, to ti môže len uškodiť.

anonym_e33c64
26. okt 2025

@anonym_autor je tu na MK skupina Cesta k mojej premene, veľa sa tam dozvieš, minimálne to, že nejesť nie je cesta k štíhlej línii. Si mladučká, keď si upravíš stravu a pridáš pohyb - bicykel, plávanie, pôjde to raz dva

anonym_fa9a6a
26. okt 2025

Nauc sa na pohyb. Cvic. Kombinuj, chod do fitka, na zumbu, skupinovy trening, plavat. Kam mozes ist pesi chod pesi. Hlavne prosim ta jedz normalne. Diety nedrz. Jedz co ti chuti. Samozrejme len tolko aby si bola syta. Neprejedaj sa. Pokial budes mat dostatok pohybu mozes si dat kludne cokolvek v rozumnom mnozstve. Strava musi byt pestra. Musis mat aj dostatok tukov lebo niektore vitaminy sa viazu prave na tuky. Sleduj na nete influencerov ktori sa tomu venuju a hlavne vysvetluju co preco a ako funguje. Bylinne caje napriklad urologicky si nasad na par dni, precistis oblicky, zihlavovy na par dni precistis krv. Harmancek ti upokoji travenie. Potom aj to chudnutie pojde hravsie.

anonym_e33c64
26. okt 2025
@anonym_fa9a6a

Nauc sa na pohyb. Cvic. Kombinuj, chod do fitka, na zumbu, skupinovy trening, plavat. Kam mozes ist pesi chod pesi. Hlavne prosim ta jedz normalne. Diety nedrz. Jedz co ti chuti. Samozrejme len tolko aby si bola syta. Neprejedaj sa. Pokial budes mat dostatok pohybu mozes si dat kludne cokolvek v rozumnom mnozstve. Strava musi byt pestra. Musis mat aj dostatok tukov lebo niektore vitaminy sa viazu prave na tuky. Sleduj na nete influencerov ktori sa tomu venuju a hlavne vysvetluju co preco a ako funguje. Bylinne caje napriklad urologicky si nasad na par dni, precistis oblicky, zihlavovy na par dni precistis krv. Harmancek ti upokoji travenie. Potom aj to chudnutie pojde hravsie.

@anonym_fa9a6a slečna má na svoj vek pomerne slušnú nadváhu, to bez rozumnej úpravy stravy, píšem úpravy, nie drastickej diéty len pohybom nedá. Ani v jej veku.

anonym_fa9a6a
26. okt 2025
@anonym_e33c64

@anonym_fa9a6a slečna má na svoj vek pomerne slušnú nadváhu, to bez rozumnej úpravy stravy, píšem úpravy, nie drastickej diéty len pohybom nedá. Ani v jej veku.

@anonym_e33c64 vsak ale ja pisem vlastne to iste. Neprejedat sa ale normalnej stravy. Dodrzat kaloricky deficit. Na nete je tolko receptov. Krasne plnohodnotne sa da vystravovat bez stresu. Ona sa vyvija takze jest musi lebo potom jej pojde do prdele cyklus a kortizol jej vyskoci tak ze ju to akurat tak demotivuje. Hladna nebude vladat cvicit ani zit. Cize vitaj jojo efekt.

iwesska
26. okt 2025

Napis svoj bezny jedalnicek a povieme ti,kde je problem. Nejedenim neschudnes.

cimage
26. okt 2025

Mas preventivku, nemusis sa bat, ale opytaj sa lekarky, nech ti poradi. Mozno ti zoberie aj krv na rozbor, ci nemas problemy napr so stitnou zlazou.
Inak zvysit pohyb a uprava stravy je zaklad. Uprava stravy nerovna sa nejedenie, ale obmedzenie mastneho a sladkeho. Mala som spoluziacku na zs, ktora bola vacsia od nas a teraz po 20r vyzera lepsie ako polovica spoluziacok. Zacala pravidelne cvicit v posilovni a jogu. Upravila stravu a hned to vidiet.

anonym_d1e403
26. okt 2025

Musis aj mame povedat nech vari zdravo,alebo si var sama.Uz mas dost rokov,net vo velkom funguje,cvicenie,pohyb,kruzky.
Ale aj doktor,stitna zlaza.

ljmmm
26. okt 2025

dam ti okrajovy tip, nie radu. Moje dieta 10 r ide cochvila "uzivat" injekcie Saxenda ( obmedzuju apetit) . Nebudem sa rozpisovat o dovodoch, je to ale posledna moznost a samozrejme od lekara. Aj taketo teda existuje, ale u teba to nevyzera, ze by si vycerpala vsetky cesty k zdravej vahe.

anonym_531aad
27. okt 2025

@anonym_autor ako vyzerá tvoj jedálniček ako sa u vás doma varí? Kľudne začni tak že na raňajky si dáš grécky jogurt s ovocím v škole na desiatu toast so šunkou syrom zeleninou obed normálny len menšiu porciu a pridaj zeleninu a na večeru cottage tvaroh..šalát..