icon

Ako schudnúť bez kalorických tabuliek?

23. jan 2025

Ahojte, potrebujem schudnúť. Už som to niekoľko krát skúšala, no nevyšlo to, vždy vyhralo jedlo. Mám 95kg pri výške 160cm, čo je extrémne veľa, viem to. Ako začať a nevzdať to? Vždy som začala kalorickými tabuľkami, no vždy ma to prestalo baviť a vždy vyhralo jedlo. Dá sa to aj bez tabuliek? Ako začať a ako to udržať?

Strana
z2
ada_alica
23. jan 2025

Na koľko si si nastavila denný príjem? Nebude problém v tom,že ideš na to príliš zhurta?

januska12323
23. jan 2025

Nenapísala si čo konkrétne ješ ale najlepšie je prestať postupne. Napríklad keď piješ sladké vody prejdi na džúsy, sirupy, a postupne zmeň pomer viac k čistej vode. Nemôžeš čakať zázraky.

deti95060810
23. jan 2025

pohyb máš? na začiatok každý deň prechádzka , menšia turistika - to je jedno ako to pomenujeme - začni 2-3 km
a po 18 hod. nič nejesť
sladkosti vylúč úplne.

ana_s
23. jan 2025

Najdôležitejšie je nastaviť si hlavu. Ak si sa doteraz stravovala určitým spôsobom a zo dňa na deň to chceš hneď zmeniť, je pravdepodobné, že zlyháš. Tak, ako píšu baby nado mnou, meň si to postupne, pomaličky, dopraj si čas zvyknúť si.

denkabemommy
23. jan 2025

No začni tak, že si dáš menšiu porciu a k tomu viac zeleniny.. úplne pozvoľna a postupne prejdeš na potrebný príjem a úplne v pohode si môžeš dopriať aj sladké aj slané ale dať tomu mieru.. 🙂 žiadne extra rýchle a striktné zmeny životného štýlu, lebo ťa to vždy omrzí po chvíľke

autor
23. jan 2025

@januska12323 sladké vody som vysadila, tak uvidím, že čo to spraví. Lenže ja zjem aj dosť sladkého, aj pečiem rada. Môj deň vyzerá asi takto ráno 2x toasty so šunkou a syrom desiata káva s mliekom obed naložím si prose plný tanier toho, čo varím. Segedín s knedľami, koložvársku, perkelt, špagety ... proste bežné jedlá čo jeme všetci, potom sladké tam mám brutálne chuť hneď zajesť obed sladkým, olovrant som už hladná, niekedy si nedám nič, niekedy tyčinky, chipsy, chlieb s niečím, párky atd a večera je to isté čo na obed

autor
23. jan 2025

@deti95060810 pohybu mám málo, kroky denne asi 5tisíc podľa hodiniek a máme doma rotoped ale nepoužívam ho, možno začnem

autor
23. jan 2025

@ana_s ja si hlavu nastavím, no po pár dňoch si idem svoje po starom a to ma štve

ana_s
23. jan 2025

A nie je to niečo psychického rázu? Nezajedáš napríklad stres?

mey8
23. jan 2025

Ahoj🙂 môžme písať cez správy? Ja som tiež momentálne v chudnucom programe a ak chceš môžme sa podporovat...len napíš súkromnú spravu🙂

enmery
23. jan 2025

No ty nechudneš, lebo ješ nezdravo. Neskutočne množstvo zbytočných kalórií, zvlášť ak sa prakticky nehýbeš. Ak nemáš problémy so štítnou žľazou, nefunguje nič iné ako príjem<výdaj. Vtedy si v kalorickom deficite.

fadama
23. jan 2025

😭😭 ja mám to isté, vždy som rozhodnutá začať a večer už hľadám čo sladké zjesť. A sladké nápoje a káva je môj problém 😭 vyzrala som sa na 86kg😭

autor
23. jan 2025

@ana_s Nie, stres nemám, skôr som pažravá, uvedomujem si to. Najviac si vyčítam to, že som v obchode s oblečením a nemôžem si kúpiť to, čo je pekné ale to, čo je proste veľkosti 48 a viac.

autor
23. jan 2025

@enmery Nie, štítna je asi v poriadku, nebola som u lekárky, no proste ja zjem toho veľa a tam je môj kameň úrazu. Jem preto, že mi to chutí, že som stále hladná a aj si doprajem sladké.

lila246
23. jan 2025

Ja som na tom bola velmi podobne, sice som vyssia (cca 175) ale isla som doel z 96kg, aktualne cca 83kg, bez zvyseneho pohybu (kroky nie, skoro vobec nechodim von, obcas fitko) , jedine co tak fakt zapisovat tabulky… a poviem ti,ze sa neuveritelne lepsie citim, obleciem mensie cislo nohavic, ked lezim vidim bedra, je to pocit na nezaplatenie… a stale si dorpajem cipsiky,aj cokoladu, dnes som zhltla 150g pikao (481 kalorii) ale vzdy tak, ze sa mi to vojde do tabuliek a som v deficite a preto chudnem… zakony termodynamiky sa oklamat nedaju a musis proste prijimat menej kalorii,inak vaha dole nepojde, taky tip je davat si pozor na pouzivanie oleja (ten ma cez 800kalorii na 100ml), pozor aj na maslo… ale napriklad kavu pijem s mliekom (150ml polotucneho ma 68 kalorii) s lyzickou cukru (7g cukru bieleho ma 28 kalorii) , takze sladka kava ma vyjde do 100 kalorii! Co je neico co si absolutne enmam preco odopierat a preto sa mi dobre chudne,lebo sa neobmedzujem a neutinam sladke

schauma123
23. jan 2025

Presne ja to isté 🙈😢

zarnocaid
23. jan 2025

Ahoj, som po pôrode bola veľmi nešťastná vo svojom tele , skúsila som fasting , skúsila som nejesť po 18 ( čo je úplná blbosť , ak si v kalorickom deficite je úplne jedlo či vecerias o 18 alebo 20tej ) .
Každý deň prechádzka minimálne hodinu rýchlejším tempom bol pre mňa začiatok , teraz cvičím už 2 mesiace s trénerom vo fitku3x do týždňa kombinujeme silový tréning s kardiom mám -6 kg , samozrejme som musela zmeniť jedálniček , vela bielkovin aby svaly rástli , nebola taká chut na sladké v takom veľkom množstve . Čím viac svalov máš , tým rýchlejšie sa spaľuje tuk aj pri bežnom živote . Moja rada , nájsť si trénera na ktorom je vidieť ,že vie čo robí .
Teraz si viem tak pochutiť na sladkom koláčiku ktorý je úplne zdraví , netreba si kupovať spracované sladkosti vyrob si sama .

enmery
23. jan 2025

Veď si si sama odpovedala. Prijímas viac kalórií a nie si v deficite. Ak človek neustále pociťuje hlad a doslova tlačí všetko do hlavy, také bomby, nie je to ok. Niekto to robí z nudy, niekto niečo zajedá. Daj si "cheat" day a v tej deň si dopraj tie kalorické veci. Ostatne dni si to starostlivo sleduj. Ak uvidíš prvé výsledky, možno Ťa to nakopne konečne poriadne. A rozbehne sa to.

januska12323
23. jan 2025

Tak odporučím naložiť si na menší tanier a piť veľa veľa vody a postupne zmeniť klasické "Segedín s knedľami, koložvársku, perkelt, špagety ... " na zdravšie verzie a časom menej kalorické recepty.

idamia
Autor odpoveď zmazal
eliska13
23. jan 2025

Pokým nezmenis radikálne stravu neschudnes.Takze mäso, zelenina surová, dusená, zapekaná, žiadne sladkosti.Je rozdiel byť hladná a mať chuť byť pazrava.Ziadne knedle, halušky, lekár, keď schudnes príležitostne si môžeš dopriať.To koľko vážis za to môže tá zlá strava☹️toust môže byť aj celozrnný, skús ryžu,mäso, ešte ta koložvárska nie je zlá, ale určite nie aj na večeru ty nemáš čas to spalit

misana84
23. jan 2025

Objednávať krabicky kde máš už všetko navazene…a dodržiavať fasting

sense
23. jan 2025

Nemas v strave uiadnu zeleninu, minimum bielkovin niet sa comu cudovat ze mas hned hlad a chut na sladke ked ti cukor lieta hore dole....a pridaj pohyb

atasina
23. jan 2025

Ja som zacala pouzivat tabulky, dnes 2 den. Ale zatial iba pozorujem, kolko kalorii zjem a ake macro. Takze by som mala ma 25% uhlovodiky, 25% tuk a 50% protein. Zatial vidim, ze mam 50% tuk a 30% uhlovodiky, a to sa snazim. Ked sa nesnazim, urcite ovela viac kalorii a viac tuku. Mam nastavenych 1670 kalorii na den. Dnes som sa nehybala, tak mi vysla analyza, ze ked budem takto jest, za 6 tyzdnov schudnem 1 kilo 😃. Tak sa musim zacat hybat, 10,000 krokov za den a tak.

lila246
23. jan 2025

@atasina a kolko merias a vazis? 1670 mi tride celkom malo, nemas zapnute travenie? Odporucam sa ked tak pridat do skupinky “ Cesta k mojej premene”, je tm pripnuty prispevok ako si spravne nastavit KT, ale ked si malicka tak beriem spat a mozes to mat dobre :D

bludna
23. jan 2025

@autorka toasty, segedin, knedle, chipsy, parky denne? Na tvojom mieste by som sa skor snazila edukovat nez chudnut. Ten jedalnicek je tragicky a ak mas deti, tak je to pre ne velmi velmi zly priklad.

biba_18
24. jan 2025

v prvom rade musíš chcieť. čo je tvojou motiváciou k chudnutiu?

biba_18
24. jan 2025

a ja tie jedlá čo píšeš vôbec bežne nejem…

biba_18
24. jan 2025

@lila246 ja mám 164 a na chudnutie mi vychádza pri nízkej aktivite niečo málo nad 1500, pri cvičení 3x do týždňa niečo málo nad 1700

taktotedanie
24. jan 2025

Mne nikdy, jest intuitivne ked mas evidentne problem s jedlom- to sa autorka rutis rovno do zahuby a o tyzden si zase vo svojom rezime prejedania sa
Ja som to urobila razne, z dna na den, zorientovat sa mi v tabulkach a vazeni a zvyknuti si na tabulky mi trvalo asi 2 tyzdne, nevzdala som to, za cca 6mes mam dole
21kg
Vsetko sa da len treba chciet a ty az tak nechces ked vzdy nad tebou vyhra jedlo
Uprimne bez tabuliek na zaciatku to nezvladnes

Strana
z2