icon

Ako schudnúť po cisárskom reze?

amelia_24
26. jún 2024

Ahojte žienky 😊
Som cca 3 a pól týždňa po cisárskom reze , stále sa cítim ako tehotná , zdá sa mi že mi odišla z tela iba prebytočná voda ale váha stále rovnaká :( Za aký čas sa vám postava vrátila naspäť ako pred tehotenstvom? Alebo sa vám podarilo zhodiť aspoň pár nadbytočných kíl . PS. pred pôrodom som mala 55kg počas pôrodu 75kg , teraz si netrúfam stúpiť na váhu 😂

zuzikak
26. jún 2024

gratulujem k babatku. Minimalne 6 tyzdnov necvicit z dovodu, ze ty si nemala porod ale cisarsky rez je vlastne operacia a mas 2 rany. Jedna na maternici a druha na bruchu. S chudnutim sa neponahlaj. Vela schudnes aj kojenim a este budes potrebovat energiu k nocnemu vstavaniu dietatka. Pomaly a postupne mozes zacat cvicit po tych 6 tyzdnoch. Uvidis ako sa ti bude darit.

luciaruz
26. jún 2024

Bože ja to isté. Som 5 týždňov po cisárskom mam 75 kilo a pripadam si ako vorvaň v objemovke 😆 ja napríklad ani nekojim, nemam mlieko, cize touto cestou neschudnem. Čítala som, ze po cisárskom sa nesmie cvičiť 4 až 6 mesiacov. Tak jedine ta strava 🤷🏻‍♀️

zuzikak
26. jún 2024

@luciaruz mesiacov ? to neviem ale rozhodne lepsie opatrne. Uprava stravy samozrejme a potom odporucam aspon dlhe prechadzky s kocikom.

struhanka
26. jún 2024

@amelia_24 Pred tehotenstvom som mala 58, končila som ho so 72 kg. Pôvodnú váhu som mala späť po pár mesiacoch.

luciaruz
26. jún 2024

@zuzikak ano, mesiacov. Som zvedavá co povie doktor, ci to je pravda

zuzikak
26. jún 2024

@luciaruz ano drzat sa rad lekara, ktory pozna tvoj stav je najlepsie ale ako som napisala - niet sa kam ponahlat a prechadzky zo zaciatku budu postacujuce. Niektore mamicky si myslia, ze schudnu do mesiaca. Ved minimalne 7 mesiacov sa pribera, tak sa nemoze za mesiac schudnut. Alebo ano moze ale potom ta pokozka je cela popraskana. Su to obrovske zmeny.

majlo1234
26. jún 2024

Ja som skoro 6 tyzdnov po cisarskom, na povodnej vahe, alebrucho ovisnute🤨 pocitam minimalne pol roka, kym sa da telo dokopy, ale obavam sa, ze uz to nikdy nebude take ako pred

amelia_24
autor
26. jún 2024

@luciaruz presne ! Ani ja nekojim bohužiaľ som stratila mlieko hneď po týždni , lekár vraví že to kôli stresu pretože som mala veľmi ťažký pôrod .
Hahahah cítim s tebou , ešte k tomu v týchto horúčavách 🥹 človek sa chce už aj pekne obliecť , natiahnuť na seba šaty z číslom S 😂 len to nejak nejde 🥴

luciaruz
26. jún 2024

@amelia_24 ja som mala tiež strasne ťažký porod. Takze to z toho neni mlieko? Teraz mi to uz dava zmysel.

amelia_24
autor
26. jún 2024

@luciaruz áno tak mi to lekár vysvetlil , ak sú pri pôrode komplikácie alebo bolo podané veľa medicíny na utlmenie bolesti + stress tak laktácie sa stopne ( ale aj nemusí , každá žena je iná ) ži začiatku mi bolo veľmi ľúto že maličkej musím dať hneď UM ale terás som s tým úplne v pohode keď vidím aká je kludnučka po papani a ten krásni mali úsmev na tvárička 🥹❤️ no každopádne terad len sa modliť a čakať na zázrak že brucho a kg pôjdu dole 😂

tejana
26. jún 2024

@amelia_24 ahoj, prosím ťa aké mliečko tvoja papa? Ja som tiež po cisárskom a dávam umelé mlieko ale teda moc jej nesedí.. a som nejak 2 a pol týždňa po cisárskom a už som na svojej pôvodnej váhe... Ale nejak veľa stresu a tak ... Tak možno aj zato..

amelia_24
autor
26. jún 2024

@tejana Ahoj , moja papa Aptamil Pronutra PRE , z tým ju prikrmovali aj v nemocnici tak jej to sadlo hneď od začiatku . Alebo skús Aptamil Anti-reflux ten je tiež veľmi dobrý