Ako schudnúť po pôrode bez pevnej vôle?
Som 5 týždňov po pôrode a začala som “chudnúť” pred pôrodom som mala 100kg týždeň po pôrode 90kg a pred štyrmi dňami, keď som sa vážila, tak som mala 87kg a dnes zase 90,5kg. Ja viem, že nemôžem čakať, že mi pôjde hneď dole váha a ešte po takej krátkej dobre od pôrodu, ale môj problém spočíva v tom, že už pred tehotenstvom som sa snažila chudnúť (lebo po prvom pôrode som už nemala nikdy takú váhu, ako predtým) ale vždy to po pár dňoch stroskotalo. Pár dni v pohode dodržiavala som stravu, cvičenie, pitie len čistej vody všetko ok, ale potom to prišlo, povedala som si, že si dám len pohár malinovky a už z jedného pohára boli tri poháre, keksik, pizza a už to išlo. Preto sa chcem opýtať bola ste na tom niektorá takto, že ste nemali tu pevnú vôľu dodržiavať všetko čo sa týka chudnutia a nakoniec sa vám to podarilo? Lebo začínam sa báť, že už nikdy neschudnem a nebudem vyzerať ako pred prvým tehotenstvom.
Ešte dodám vždy pridaj novú zmenu keď budrš sa cítiť pripravená pri niečom to môže byť po 2-3dňoch pri inom kľudne až po týždni ale nesil to zbytočne ak chceš dlhodobý efekt a nie jojo efekt.
Nepotrebuješ neviemaké diéty keď ich aj tak nevieš dodržať. Stravuj sa ako bežne len vymeň jednu časť na zdravšiu verziu. Dokonca nemusíš ani prestať jesť pizzu a piť malinovky, len nezješ celú ale polovicu a k tomu šalát, dáš si pohár malinovky a potom aj čistú vodu.
Mne pomáhajú kalorické tabuľky. Pekne vidím, kde robím chyby a co mam na ďalší den urobiť lepšie. Plus kazdy den som zaradila do jedálnička 2 vajcia, najčastejšie varené.
Zamen si veci, mas chuť na malinovku? Daj si 0kcal, colu, mirindu atd. Mas chut na sladke? Peč s erythritolom + umele ochucovadla. Mas chut na puding? Správ si z gréckeho 0% jogurtu + chia semienka + protein a mlieko na 4h do chladničky a mas dokonalý puding na to šľahačka a ma to výborné makra. Musis rozmýšľať co sa da s cim nahradiť. Ja milujem piect, klasická zemlovka ma 500kxal+ na 300g.Moja? 87kcal na 100g cize aj ked zjem 1kg je to len 870kcal
A pizza? Rozomel kuracie prsia daj 1 vajíčko a sprav pizza formu na 15 min do trúby následne vytiahnes das svoje toppingy ako je mozarela, par pretlak, korenie, sunka a budeš tak sýta na prasknutie. A zase to ma výborne makra+low cal
. Ja som takymto štýlom schudol z 105kg na 70kg
Zamen si veci, mas chuť na malinovku? Daj si 0kcal, colu, mirindu atd. Mas chut na sladke? Peč s erythritolom + umele ochucovadla. Mas chut na puding? Správ si z gréckeho 0% jogurtu + chia semienka + protein a mlieko na 4h do chladničky a mas dokonalý puding na to šľahačka a ma to výborné makra. Musis rozmýšľať co sa da s cim nahradiť. Ja milujem piect, klasická zemlovka ma 500kxal+ na 300g.Moja? 87kcal na 100g cize aj ked zjem 1kg je to len 870kcal
@ekrazit66 prosím ťa, dáš recept na tú svoju fit zemlovku?
@ekrazit66 prosím ťa, dáš recept na tú svoju fit zemlovku?
@piroska_ Najprv si pripravíme zálievku, a to zmiešaním mlieka a erytrotholu. Jablká umyjeme a najemno nastrúhame. (ja mam rad toastove chlebíky od k klasic ale dajte celozrnné rozky) v zapekanej mise ukladám najprv toasty nastrúhame jablká a tvarohy ktoré som zmiesal a ukladám do dovtedy do kym mo vrstva nekončí jablka alebo tvároh.. Dam do rury na 170C medzitým si vyšľahám z vajecnych bielok a erytrotholu sneh vytiahnem po pol hodine dam na to sneh a nechám to tam ďalších 10 min.
Ingrediencie
Tvaroch jemny 250g
Odtucneny tvaroh 250g
Mlieko polotučné 300g
Tesco unsweetened drink (nieco ako alpro len lacnejšia znacka)
Erytrothol 100g
3 vajcia
Jablko červené 715g
Škorica 4g
Toustovy chlieb viaczrnny k klasic kaufland 137g
Dokopy 2016g
1678kcal
B 130G
S 219
T 39
Takýmto štýlom som. Prerobil xy receptov ako je puding, rozne cheesecake, "smotanova torta" ryzovy nakyp atd atd. Nemôžete sa limitovať "toto nemôžem toto nemôžem" môžem všetko ale s rozumom co sa dokáže nahradiť chuťovo aby to bolo takmer identické? Nedam smotanu dam grecky jogurt. Nedam muku do palaciniek namiesto toho si rozomelem ovsene vločky. Namiesto mlieka neochutene almond mlieko atd nedávam cukor davam erytrothol. 2 ku 1 aby som mal podobnú chut ako je cukor. Venujem sa tomuto 7 rokov
Nepotrebuješ neviemaké diéty keď ich aj tak nevieš dodržať. Stravuj sa ako bežne len vymeň jednu časť na zdravšiu verziu. Dokonca nemusíš ani prestať jesť pizzu a piť malinovky, len nezješ celú ale polovicu a k tomu šalát, dáš si pohár malinovky a potom aj čistú vodu.
@januska12323 čo sa týka jedla tak to nejem veľa napríklad aj pizzu, ked si dám tak maximálne dva kúsky aj na obed keď si naberiem jedlo tak len na malý tanierik a v pohode sa z toho najem, len ako som už písala vyššie problémy mi skôr robia sladkosti a sladké vody😩 niekedy ani pohár čistej vody nevypijem stále len sladkú vodu až teraz posledné dni som sa zacala snažiť piť čistú vodu aj nie len sladké tak že to striedam raz sa napijem sladkej a potom keď som zase smädná tak čistú
Takýmto štýlom som. Prerobil xy receptov ako je puding, rozne cheesecake, "smotanova torta" ryzovy nakyp atd atd. Nemôžete sa limitovať "toto nemôžem toto nemôžem" môžem všetko ale s rozumom co sa dokáže nahradiť chuťovo aby to bolo takmer identické? Nedam smotanu dam grecky jogurt. Nedam muku do palaciniek namiesto toho si rozomelem ovsene vločky. Namiesto mlieka neochutene almond mlieko atd nedávam cukor davam erytrothol. 2 ku 1 aby som mal podobnú chut ako je cukor. Venujem sa tomuto 7 rokov
@ekrazit66 super, vďaka, určite vyskúšam. Tiež robím podobne zámeny, kopu veci mi už aj viac chutí takto "upravených", ako pôvodne kalorickejsie verzie.
@ekrazit66 to je aka 0% Cola a Mirinda? Ved je to blbost. Malinovky su kaloricke. Dufam, ze neveris tym bull shitom, ze su bez kalorii?
Autorka, naco mas doma sladkosti a sladene vody? Ja take doma nemam a tym padom to nejem. Musis mat velmi zly jedalnicek, ked si sa vyjedla na 100kil. To su 2 dospele zeny. Toto ucis aj svoje deti, ktore budu tiez obezne. Davas im zly zaklad. Sladkosti nepotrebujes mat doma. Pizzu tiez nepitrebujes. Lahke jedla a maso na stave-to je osožnejsie. Zelenina, ovocie a cista voda.
@ekrazit66 to je aka 0% Cola a Mirinda? Ved je to blbost. Malinovky su kaloricke. Dufam, ze neveris tym bull shitom, ze su bez kalorii?
Autorka, naco mas doma sladkosti a sladene vody? Ja take doma nemam a tym padom to nejem. Musis mat velmi zly jedalnicek, ked si sa vyjedla na 100kil. To su 2 dospele zeny. Toto ucis aj svoje deti, ktore budu tiez obezne. Davas im zly zaklad. Sladkosti nepotrebujes mat doma. Pizzu tiez nepitrebujes. Lahke jedla a maso na stave-to je osožnejsie. Zelenina, ovocie a cista voda.
@anonym_d404b6 ty "bullshit" ukaz mi kalorie https://www.kaufland.sk/product/507663410/
https://www.coca-cola.com/sk/sk/offerings/coca-...
Chceš ďalej? Fyziku neoklames. Dá sa aj "zdravo" vyjest na 100kg 🙂
Vela veci človek "nepotrebuje" pokiaľ nemáš "food noise" v hlave nevies si ani predstaviť ake to je počas jedla myslieť na jedlo a človek aj ked je plný tak ma furt chuť na niečo. Nepoznáš, nevieš, neveríš.
@anonym_d404b6 ty "bullshit" ukaz mi kalorie https://www.kaufland.sk/product/507663410/
https://www.coca-cola.com/sk/sk/offerings/coca-...
Chceš ďalej? Fyziku neoklames. Dá sa aj "zdravo" vyjest na 100kg 🙂
Vela veci človek "nepotrebuje" pokiaľ nemáš "food noise" v hlave nevies si ani predstaviť ake to je počas jedla myslieť na jedlo a človek aj ked je plný tak ma furt chuť na niečo. Nepoznáš, nevieš, neveríš.
@ekrazit66 nie, neda sa zdravo vyzrat. Kazdy clovek ma mozog, tak ho treba pouzivat. Ked musis stale zrat, tak chod miesto toho robit nieco uzitocne. Nie sediet na riti a zrat.
Hyb sa. Ja som nikdy nebola aktivnejsia ako na materskej, denne som nachodila hodiny, ved prechadzky s malym babom su na to idealne. A kedze som mala tehot. cukrovku, cele tehu som vysadila vsetko sladke, cize si vies predstavit ze som si to po porode chcela dopriat 😁 Bola by som dnes ako buchta nebyt toho pohybu. Cize za mna - pohyb, pohyb, pohyb, A samozrejme nejest/nepit sprostosti typu malinovka…to je naozaj uplne zbytocne. Ale ked tak citam, rozmyslam, ci nebude tvoj problem aj to, ze zjes normalneho jedla malo a potom to dotlacis sladkostami. To treba tiez zmenit.
@ekrazit66 nie, neda sa zdravo vyzrat. Kazdy clovek ma mozog, tak ho treba pouzivat. Ked musis stale zrat, tak chod miesto toho robit nieco uzitocne. Nie sediet na riti a zrat.
@anonym_d404b6 vies ohľadom fitness, jedla, celkovo stravovaní 0 bodov. S tebou nema zmysel viesť ďalej konverzáciu. Ja ti dokážem napríklad zjesť bez problémov 1.5kg masa 🙂 kuracom + 1kg ryze na 1 posedenie. Je to zdravé? Ano je toho vela? Ano. Tak som sa vyjedol cez 100kg.Lebo sak "zdravé"
@anonym_d404b6 vies ohľadom fitness, jedla, celkovo stravovaní 0 bodov. S tebou nema zmysel viesť ďalej konverzáciu. Ja ti dokážem napríklad zjesť bez problémov 1.5kg masa 🙂 kuracom + 1kg ryze na 1 posedenie. Je to zdravé? Ano je toho vela? Ano. Tak som sa vyjedol cez 100kg.Lebo sak "zdravé"
@ekrazit66 nie je to zdrave. A je toho mega vela. Mas rozum? Asi nie.
Alebo ked furt priberate skuste ozempic, glp-1, semalglutid. Jedna známa tak zhodila 45kg
@piroska_ Najprv si pripravíme zálievku, a to zmiešaním mlieka a erytrotholu. Jablká umyjeme a najemno nastrúhame. (ja mam rad toastove chlebíky od k klasic ale dajte celozrnné rozky) v zapekanej mise ukladám najprv toasty nastrúhame jablká a tvarohy ktoré som zmiesal a ukladám do dovtedy do kym mo vrstva nekončí jablka alebo tvároh.. Dam do rury na 170C medzitým si vyšľahám z vajecnych bielok a erytrotholu sneh vytiahnem po pol hodine dam na to sneh a nechám to tam ďalších 10 min.
Ingrediencie
Tvaroch jemny 250g
Odtucneny tvaroh 250g
Mlieko polotučné 300g
Tesco unsweetened drink (nieco ako alpro len lacnejšia znacka)
Erytrothol 100g
3 vajcia
Jablko červené 715g
Škorica 4g
Toustovy chlieb viaczrnny k klasic kaufland 137g
Dokopy 2016g
1678kcal
B 130G
S 219
T 39
@ekrazit66 No, nic v zlom, ale umele sladidla asi nie su az take zdrave.
https://www.startitup.sk/1-000-nasobny-narast-v...
Fakt asi len raz za cas a skor to striedat s hnedym trstinonvym cukrom, bielym cukrom, menej cukru a tak. Nesypat do seba len sladidlo.
idealne nekupovaz nezdrave veci :D ked ich nemas doma, nejes blbosti: https://www.stvr.sk/novinky/tipy-z-programu/453...

Začni pomaly a postupne nie zo dňa na deň voda, strava aj cvičenie to telo pochopiteľne nezvládne dlhodobo začni tým, čo pre teba bude najlahšie napr cvičenie najprv 2x do týždňa potom 3, 4 a postupne pridávaj koľko chceš cvičiť, strava postupne najprv len zdravé raňajky, potom pridaj obed, večeru a nakoniec sladké slané obmedz najprv 1deň v týždni bez toho, potom 2, 3, 4, 5... Čo sa týka vody tiež postupne nie hneď naraz sladené nápoje vyhodiť ale postupne obmedzovať. Toto celè môže trvať aj mesiac aj viac ale takto máš väčšiu šancu, že telo si zvykne na zmenu a adaptuje sa dlhodobo ako keď ho z ničoho nič šokuješ zdravým životným štýlom