icon

Ako schudnúť počas dojčenia?

patuska00
6. jan 2026

Ahojte prosím potrebujem radu chcem schudnúť vahu mám 99kg výška 158 to je strašné veľa ale problém je že kojim 1,5 mesačné dieťa on strašne závislí chce stále iba k prsníku a mňa strapi že ako si mám upraviť jedálniček neviem ako ďalej ďakujem pekne

123369
6. jan 2026

Možno stravu nejako extra neupravuj( momentálne), maximálne zmenšiť porcie,a viacej pohybu, prechádzky a tak

anonym_e60d66
6. jan 2026

@patuska00 a aký máš teraz jedálniček, že ti ho nedovoluje kojenie upraviť?

a0
6. jan 2026

Ak dieťa nemá vyslovene nejaké alergie, kde musíš držať jedálniček aj ty, tak si kľudne môžeš upraviť ako tebe vyhovuje. O mlieko neprídeš, môžeš znížiť kcal o 100-200 na začiatok v pohode (nie drasticky). Môžeš pridať prechádzky, kým dieťa spí (nosič,kočík). 🙂 Ono to postupne pôjde, len sa nefixuj na “lebo dieťa, lebo domácnosť, lebo dojčenie, lebo toto tamto…” lebo sa nepohneš a zacyklíš sa v tom, prečo to teraz (a ani potom) nejde.

anonym_1c2110
6. jan 2026

@patuska00 stiahni si kalorické tabuľky, pridaj su tu na MK ku skupine Cesta k mojej premene, veľa sa tam dozvieš. Kojenie nie je problém, aby si nemohla jesť chudé mäso, hydinum ryby, tvaroh, syty, ovocie a zeleninu odskúšaš, spočiatku vylúč kapustu, kel, citrusové ovocie. Vylúč úplne sladké nápoje, iba čistú vodu a nesladený čaj, nemusíš sa prelievať zapraženými polievkami, daj si vývar, zeleninové zahustené rozmixovanou zeleninou alebo zemiakom. So strukovinami opatrne, veľa deťom nevadia, niektorým môžu. Každý deň pridaj rýchlu chôdzu s kočíkom, aj dva krát denne a pre chudnutie je dôkežitý aj spánok, viem, že je to s bábätkom zložité, ale požiadaj o pomoc, mamu, tetu, susedku, kamarátku, samzrejme muža.

midka
6. jan 2026

Ja som práveže vďaka kojeniu schudla , presne platilo to, ako sa povie, že to dieťa tá zje....nech som čokoľvek zjedla, stále váha išla dole

anonym_1c2110
6. jan 2026
@midka

Ja som práveže vďaka kojeniu schudla , presne platilo to, ako sa povie, že to dieťa tá zje....nech som čokoľvek zjedla, stále váha išla dole

@midka ja bohužiaľ nie, síce dom nepribrala, ale kg sa ma držali až do odstavenia

anonym_d99c9b
6. jan 2026

Uz tolko vydrz, kym bude dieta trochu starsie. Predpokladam ze ked mas 100kil pri 160cm, nie je to teraz cerstva zalezitost ale asi tam bola vyrazna nadvaha aj predtym. Chvilu sa venuj babatku kym bude mat par mesiacov a prve prikrmy (nech to nejak nezblbnes) a hor sa do chudnutia.

anonym_b06215
6. jan 2026

@patuska00 ja som kojila a váha sa mi upravila na pôvodnú do polroka. Ale ja som bola na dieťa sama, a bol to kolotoč, lebo syn bol fakt náročný, malo spal, max v kočíku, keď som ho tlačila dopredu… stat a kočíkovať hore-dole sa mu nerátalo. Navyše príkrmy z obchodu nechcel, čiže len doma varené.. no, váha išla dole sama…

domka222
7. jan 2026

@patuska00 tak to je ozaj veľa. Schudla som ešte kým som kojila. Ja som na začiatku aj menej jedla,lebo v tom kolotoči som akosi ani nemala čas. Ale nepísala, si,čo všetko ješ. Ak ješ mimo normálnej stravy aj sladkosti,slané blbosti,sladkú vodu,tak skončiť najskôr s tým.

patuska00
autor
7. jan 2026
@anonym_e60d66

@patuska00 a aký máš teraz jedálniček, že ti ho nedovoluje kojenie upraviť?

@anonym_e60d66 pardon práve kojim 15 mesačne dieťa on papka všetko ja stravu tiež do teraz normálne ale chyba bola v Tom že večer keď malý spinkala a ja stále niečo musela som jesť hocičo aj sladké niekedy večer 🤦

patuska00
autor
7. jan 2026
@domka222

@patuska00 tak to je ozaj veľa. Schudla som ešte kým som kojila. Ja som na začiatku aj menej jedla,lebo v tom kolotoči som akosi ani nemala čas. Ale nepísala, si,čo všetko ješ. Ak ješ mimo normálnej stravy aj sladkosti,slané blbosti,sladkú vodu,tak skončiť najskôr s tým.

@domka222 jedla som do teraz všetko malý má už 1.5rok od začiatku vôbec som nejedla strukoviny ovocie zelenina niektoré kapustu... Od začiatku keď malý mal meciac ja som tiež schudla ale dosť viac ako 15kg. A teraz neviem ako som pribrala

patuska00
autor
7. jan 2026
@anonym_1c2110

@patuska00 stiahni si kalorické tabuľky, pridaj su tu na MK ku skupine Cesta k mojej premene, veľa sa tam dozvieš. Kojenie nie je problém, aby si nemohla jesť chudé mäso, hydinum ryby, tvaroh, syty, ovocie a zeleninu odskúšaš, spočiatku vylúč kapustu, kel, citrusové ovocie. Vylúč úplne sladké nápoje, iba čistú vodu a nesladený čaj, nemusíš sa prelievať zapraženými polievkami, daj si vývar, zeleninové zahustené rozmixovanou zeleninou alebo zemiakom. So strukovinami opatrne, veľa deťom nevadia, niektorým môžu. Každý deň pridaj rýchlu chôdzu s kočíkom, aj dva krát denne a pre chudnutie je dôkežitý aj spánok, viem, že je to s bábätkom zložité, ale požiadaj o pomoc, mamu, tetu, susedku, kamarátku, samzrejme muža.

@anonym_1c2110 klávesnica stále preskakuje malý má už 1.5 roka jasné pomáhali mu aj pomáhajú naši...

anonym_e60d66
7. jan 2026
@patuska00

@anonym_e60d66 pardon práve kojim 15 mesačne dieťa on papka všetko ja stravu tiež do teraz normálne ale chyba bola v Tom že večer keď malý spinkala a ja stále niečo musela som jesť hocičo aj sladké niekedy večer 🤦

@patuska00 ja som teraz začala mierne zhadzovať kilá popôrodné, aj keď nevážim vôbec veľa, ale chcem sa cítiť komfortnejšie a základná vec čo robím je, že blbosti ani nekúpim. Čo nekúpim, to nezjem😆 podľa mňa pri tvojej váhe pri normálnom vyváženom jedálníčku musí ísť tá váha dolu. Proste nekupuj zbytočné sladkosti, jedz normálne vyvážene a to pôjde.
Potrebuješ nejaké konkrétne tipy na zdravšie jedlá? Alebo zdravšie jedlá, ktoré môžeš snackovať, keď na teba príde moc chuť?

maryetta
7. jan 2026

Ja som prave pocas dojcenia schudla. Este sa dostala pod svoju prvotnu vahu.
Babo bolo velkou motivaciou varit a jest zdravsie cviac sa hybat.

anonym_1c2110
7. jan 2026
@patuska00

@patuska00 a, máš potrebu večer jesť a najmä sladké, tak máš počas dňa nízky príjem, možno len málo biekovín. Práve preto som ti navrhla kalorické tabuľky, lebo často si človek myslí, že jeho stravovanie je správne, no nie je to tak. Sladkým môžeš zaháňať aj únavu, ktorá je pri tvojej váhe pchopiteľná, to bude každým zhodeným kg menšia a menšia. Treba vydržať aspoň týždeň, dva, po večeri si vyčistiť zuby a už si okrem vody nedať nič. A ako písal niekto vYššie, sladkosti domov vôbec nekupovať, nemáš, nezješ

patuska00
autor
7. jan 2026
@anonym_1c2110

@patuska00 a, máš potrebu večer jesť a najmä sladké, tak máš počas dňa nízky príjem, možno len málo biekovín. Práve preto som ti navrhla kalorické tabuľky, lebo často si človek myslí, že jeho stravovanie je správne, no nie je to tak. Sladkým môžeš zaháňať aj únavu, ktorá je pri tvojej váhe pchopiteľná, to bude každým zhodeným kg menšia a menšia. Treba vydržať aspoň týždeň, dva, po večeri si vyčistiť zuby a už si okrem vody nedať nič. A ako písal niekto vYššie, sladkosti domov vôbec nekupovať, nemáš, nezješ

@anonym_1c2110 áno súhlasím v tom skúsim túto aplikáciu kalorické tabuľky ale malého tiež treba už od naučiť od prsníka

patuska00
autor
7. jan 2026
@anonym_e60d66

@patuska00 ja som teraz začala mierne zhadzovať kilá popôrodné, aj keď nevážim vôbec veľa, ale chcem sa cítiť komfortnejšie a základná vec čo robím je, že blbosti ani nekúpim. Čo nekúpim, to nezjem😆 podľa mňa pri tvojej váhe pri normálnom vyváženom jedálníčku musí ísť tá váha dolu. Proste nekupuj zbytočné sladkosti, jedz normálne vyvážene a to pôjde.
Potrebuješ nejaké konkrétne tipy na zdravšie jedlá? Alebo zdravšie jedlá, ktoré môžeš snackovať, keď na teba príde moc chuť?

@anonym_e60d66 ja niekedy vôbec ani nekúpim ale niekedy na sladké tak ma ťahá ako droga 😅 ale som povedala že už dosť už stačí od včera stále myslím keď som išla na vahu

anonym_1c2110
7. jan 2026
@patuska00

@anonym_1c2110 áno súhlasím v tom skúsim túto aplikáciu kalorické tabuľky ale malého tiež treba už od naučiť od prsníka

@patuska00 kojiť môžeš kľudne ďalej, ak teda nie si hore päť krát za noc, vtedy by som asi zvažovala odstavenie. Tvoje dieťa v 15 mesiacoch potrebuje zdravú maminu viac, ako materské mlieko a s tvojou váhou si na zdravotné problémy zarábaš. S odstavením by som al ešte zo dva, tri mesiace počkala, dieťa bude staršie, bude teplejšie, vac sa vonku unaví, bude lepšie spať.

domka222
7. jan 2026

Ja že má ozaj dieťa len jeden a pol mesiaca. Tak to môžeš už kľudne držať normálnu diétu, keď konzumuje už plnohodnotnú stravu. Ja som teraz pribrala tiež na 58kg a mám tvoju výšku,ale teda už sa necítim komfortne. Ale teda 99kg musí byť masaker.

nevenka
7. jan 2026
@midka

@midka u mna to napriklad platilo len pri prvom dietati a pri dalsich 3 absolutne nie.

patuska00
autor
7. jan 2026
@anonym_1c2110

@patuska00 kojiť môžeš kľudne ďalej, ak teda nie si hore päť krát za noc, vtedy by som asi zvažovala odstavenie. Tvoje dieťa v 15 mesiacoch potrebuje zdravú maminu viac, ako materské mlieko a s tvojou váhou si na zdravotné problémy zarábaš. S odstavením by som al ešte zo dva, tri mesiace počkala, dieťa bude staršie, bude teplejšie, vac sa vonku unaví, bude lepšie spať.

@anonym_1c2110 cez deň katastrofa snim stále iba tričko ťahá mi večer tak isto

anonym_1c2110
7. jan 2026
@patuska00

@anonym_1c2110 cez deň katastrofa snim stále iba tričko ťahá mi večer tak isto

@patuska00 snaž sa ho navyknúť, že dostane len pred spaním, alebo odstav