Ako schudnúť pred operáciou pri zdravotných ťažkostiach?
Dobrý deň, poraďte prosim, žena, vek 60, momentálne v obmedzenom pohybovom režime kvôli 2 poškodeným platničkam, jednu uz ma vytecenu, druhu ma prasknutu, čaká ju operácia o 2 mesiace, ale ze ak neschudne, operácia nebude, ona sa ledva hýbe kvôli bolestiam, je to začarovaný kruh, momentálna váha okolo 87kg. Rozmýšľali sme aj nad keto diétou na tie 2 mesiace. Každú radu uvítame. Vdaka
Jedine úpravou stravy. Vypočítať bazal, a koľko kcal musí prijať aby schudla bez toho aby pohla prstom. Aj keď 10kg je dosť, tých 5kg za dva mesiace by sa ešte dalo, ale 10 pochybujem no nemožné to nie je
@pribinak to jej doktor tak povedal v piatok keď zas bola u lekára, ma to aj v správe napísané, že nutné schudnúť, dosť že minulý týždeň ked som bola u nej tak ju chytili také bolesti že s plačom ležala niekolko hodín v posteli a to si dala doretu a 2 novalginy
@lucia13022023 ideme to vygooglit, toto nám nič nevravi počítanie kalórií ale ďakujeme idem to pozrieť
Tukožrava polievka
Chápem že schudnut, o to ľahšia bude rekonvalescencia ale že odklad operácie? To má aj v lekárskej správe?
Inak krabicova diéta na tento účel môže byt fajn
@stanulienkat https://dobruchut.aktuality.sk/clanok/38986/sla...
Táto áno? Vďaka
@pribinak áno tak jej to povedal ten dr v ba a ze bol veľmi nepríjemný viac neviem
Povedať môže, ale má to aj v lekárskej správe? Pokial nie, tak zas netreba robiť hystériu
Zas schudnúť za 2 mesiace 10 kg nie je úplne najlepšie pre organizmus
@pribinak v správe ma tak ako som napísala, že nutnosť schudnúť, ako hystériu nikto nerobi, len sa pýtame na možnosti ako schudnúť bez pohybu, keďže tie bolesti sú ozaj hrozne a nechce aby jej posúvali termín kvôli tomu, ze nález ma veľmi zlý a ta váha je tam nejaká kontraindikácia k tomu, preto ju tlaci do schudnutia
Áno nutnosť schudnúť, ale nie že neurobia operáciu
To je sakra rozdiel
V ro to prípade naozaj len úpravou jedálničku
@pribinak akurat tu vidím tému na ozempic, čítala som o tom veľa ako aj celebrity schudli a dovod z lekárskeho hladiska nemali aby to brali, a ona cukrovku ma
Tak rýchlo konzultovať s diabetologom a držím palce
Doporucila by som skonzultovat s nutricionistom. Taketo diety existuju a su uplne realne a bezpecne, ale najlepsie je mat to od odbornika. Tym, ze si nemoze sama poberat a zobkat nezdrave veci je dost mozne, ze to bude mat uspech. Nizkosacharidova dieta byva najviac pouzivana, ale naozaj to skonzultujte, tie mnozstva budu individualne v zavislosti od vahy pacienta
Kaloricke tabulky, vsetko vazit a zapisovat, zvolit vhodny rezim a vydrzat ten hlad. Ale 5kg asi nedav tom veku a bez pohybu. Ale teda pri cukrovke neviem.
@pribinak to jej doktor povedal ze pokiaľ neschudne ju nezoperuje, ja ta presviedčať nemusím, hovorím ako je, nemáme ani jedna 20 ani 30 rokov, aby sme sa tu dohadovali o slovíčkach ako deti v materskej skole
Pozri, mne je to jedno, ale operater vie že je diabeticka? Lebo chcieť od diabetika aby dal za 2 mesiace dole 10 kg je dosť odvážne
Zo akurát tak rozhádže glykemie a to ju potom fakt nezoperuje
@tenerifka
@simsalabim ďakujem, tak skúsime vyhľadať nejakého odborníka, nech ju nastaví, aby to bolo aj vyzivovo správne keďže z rodiny sa v tom naozaj nikto nevyzná aby sme ešte viac neuskodili
@pribinak vie samozrejme ze vie
@autor skúsila by som krabickove stravovanie, tam ma presne nastavené kcal,nemusí si jedlo pripravovať, je to pestré, len nesmie jesť nič mimo. Za 2 mesiace bez pohybu a pri veku bude dosť ťažké schudnúť 10 kg ,tých 5 by mohla dať. Sú rôzne spoločnosti napr zdravé stravovanie, tam vie nastavit aj dia verziu
Chudne sa v kuchyni. Takze najst niekoho kto rozumie stravovaniu a nechat si poradit.
Leziaci clovek spotrebuje naozaj malo energie, tak je treba velmi opatrne, aby boli vo vyzive vsetky potrebne ziviny.
Plus skuste fyzio, ci neodporuci aspon nejake cviky pre pacientov co sa ledva hybu.
Zabudni na keto, to je zataz na oblicky jak svina, to choremu cloveku vobec nepatri (a ani zdravemu, ale o tom nic). Nechaj si poradit od odbornika, nie na nete.
(Zakladom je proste nejest nic sladke, ziadny pridany cukor. Druhe hned je maslo a ine (tucne) mliecne vyrobky a tretia kategoria su udeniny, sunky, a spracovane masa. Toto vypustit z jedalnicka neuskodi nikomu.
Ale na potrebny prijem energie a vyzivovych latok si daj odporucit.jedalnicek od niekoho kto sa tym zivi).
Tá váha nie je hrozivá.Zena trpí bolesťami a ešte jej toto povie lekár?Veď asi nemôže ísť ani na prechádzky.Nabuduce choď k doktorovi s ňou.Urcite je žiadúce pre platničky schudnúť, ale nie takýmto štýlom a pod nátlakom.Nechodi na infúzie od bolesti?do Ozempicu by som nešla.Normalne k diabetologovi ona musí chudnúť pod dohľadom, keď je diabeticka.
Ak to ma byt takyto rychlejsi efekt, tak s keto dietou urcite schudne. Ale ak ma cukrovku, urcite treba konzultovat s doktorom.
5kg reálne schudnúť môže, veď kľudne kg týždenne, v jej pokročilom veku a obmedzenom pohybe to môže byt tak 0,5kg týždenne takže ja si myslím že 4-5kg sa podarí úpravou stravy. Hýbať nech sa snaží al bude mať svetlu chvíľku bez bolesti. Da sa aj v ľahu nieco, popozerať na nete. Každý výdaj sa počíta. Držím palce
Ta… nejesť…
5 kg za 2 mesiace mi príde ešte v pohode, ale 10 kg je šialené. Cvičiť nemôže, čo je mínus... tak asi len diéta... Ja som pred 20 rokmi schudla 18 kg za 8 mesiacov, cvičila som ako šialená a riadne upravila stravu. Takúto váhu som si už držala ďalších 20 rokov, no teraz po 40-tke som začala cvičiť zasa, lebo kila sa opäť začínajú lepiť. Cvičím už druhý mesiac, no schudla som iba pol kila. Už to nejde tak ľahko dole.
Nie som expert na diéty a ani na cvičenie, ale veľa diét ak sa nesprávne držia môže viesť potom k jojo efektu.
Vies co? Nech to preberie s diabetologom ale ta nizkosacharidova by mohla byt. Ale sama by som s touto dg isto nič neriesila. Drzim palce.
Ma cukrovku a nevie co su kalorické tabuľky?,To potom ako kompenzuje cukrovku?-
Každý pacient s diabetes ma poučenie ako sa stravovať a co musí dodržiavať. Diabetická dieta ja dobrá, zdravá účinná, tam je štart.
Nech navštívi diabetologa on jej nastaví všetko a pozná jej stav tu nieje co vymýšľať.

Ak sa nemôže hýbať, tak len úprava stravy. Inak to čo je za lekárov? Veď pri váhe 87 kg sa platničky bežne operujú.