icon

Ako schudnúť pri užívaní antidepresív?

15. apr 2026

Ahojte, beriem AD sertralin a mirzaten. Pred zacati ich uzivania som mala 54 kg. Nijako zasadne som sa v jedeni neobmedzovala, jedla som zaradom vsetko, s mierou aj sladke.
Bez nejakej velkej zmeny v jedalnicku som pribrala postupne na 64 kg. Samozrejme, pri AD vam chuti to treba povedat, hlavne vecer. A tak vaha isla na 74 kg, potom na 84 kg. Tu v tomto momente som vedela, ze toto takto dalej nejde. Vylucila som vsetky sladkosti, sladke vody, mastne veci, tucne veci, alkohol. Zaradila som fyzicku aktivitu a cvicim 4x tyzdenne kardio plu silovy trening. Ale-- schudla som na 68 kg. Nizsie ist neviem, ani keby som sa poskladala. Robim uz dlhe mesiace vsetko co treba, ale stale mam nadvahu 14 kg. Jest mi chuti, neviem, ci ste niekedy brali AD, ale pritom male priam zravost. Ja to zajedam mrkvou surovou, jablko, platok nizkotucneho syra, uhorka apd. S vahou nepohnem viac, som zaliata vodou. Pridala som aj chodu, denne nachodim viac ako 10 000 krokov... ale neviem zist s vahou dole.

anonym_e2c86d
15. apr 2026

z Ad sa nepriberá. to je na vine tvoj mlstný jazýček.

autor
15. apr 2026
@anonym_e2c86d

@anonym_e2c86d to ja viem, to netvrdim. Hovorim, ze pri uzivani AD som pribrala, lebo jest chuti.

anonym_ee1fbc
15. apr 2026

@anonym_autor nižšie ist vieš, musíš upraviť deficit. Schudne sa jedine kalorickým deficitom

reela
15. apr 2026
@anonym_e2c86d

@anonym_e2c86d predtym nez povies nieco hlupucke, tak si zisti fakty https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/...

anonym_ac684e
15. apr 2026

@anonym_autor z 84kg si schudla na 68kg už to tak rýchlo nepôjde dole, možno treba prenastaviť jedálniček, preto aj ta žravosť a vyjedanie, chudneš kalorickým deficitom, pohyb, tekutiny treba, mozno zmenit ad ?

autor
15. apr 2026
@anonym_ac684e

@anonym_autor z 84kg si schudla na 68kg už to tak rýchlo nepôjde dole, možno treba prenastaviť jedálniček, preto aj ta žravosť a vyjedanie, chudneš kalorickým deficitom, pohyb, tekutiny treba, mozno zmenit ad ?

@anonym_ac684e neviem, či si mala niekedy AD zažila tú chuť do jedla. Ja som už vylúčila všetko čo som mohla ( zemiaky, chlieb, pečivo, ryžu, sladkosti, tučné mliečne produkty, mäsové výrobky, salámy, klobásy, párky, všetky majonézy a omáčky, sladené nápoje, vyprážané. Jem kuracie na vode so zeleninou, vývary, nízkotučný tvaroh, cottage cheese, mrkvu, zeler, paradajku, brokolicu, petržlen, jablko, pomaranč, grep, čistú vodu, kávu bez mlieka, čaj bez cukru. Fyzickej aktivity viac mať momentálne neviem. 4x do týždňa cvičím, plus tá chôdza každý deň. Kvôli AD by som zjedla aj klince a snívam o sviečkovej na smotane s knedľou a o segedínskom guláši.

anonym_e2c86d
15. apr 2026

Brala som roky ad, nikdy ani kg som nepribrala.

anonym_e2c86d
Odpoveď bola odstránená
anonym_021bc1
15. apr 2026

@anonym_autor skús dopĺňať magnézium, elektrolyty... ich nedostatok spôsobuje zadržiavanie vody v tele.

anonym_ac684e
15. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_ac684e neviem, či si mala niekedy AD zažila tú chuť do jedla. Ja som už vylúčila všetko čo som mohla ( zemiaky, chlieb, pečivo, ryžu, sladkosti, tučné mliečne produkty, mäsové výrobky, salámy, klobásy, párky, všetky majonézy a omáčky, sladené nápoje, vyprážané. Jem kuracie na vode so zeleninou, vývary, nízkotučný tvaroh, cottage cheese, mrkvu, zeler, paradajku, brokolicu, petržlen, jablko, pomaranč, grep, čistú vodu, kávu bez mlieka, čaj bez cukru. Fyzickej aktivity viac mať momentálne neviem. 4x do týždňa cvičím, plus tá chôdza každý deň. Kvôli AD by som zjedla aj klince a snívam o sviečkovej na smotane s knedľou a o segedínskom guláši.

@anonym_autor ale nie je spravne toľko vecí vyhodiť z jedálnička, normálne mozes jesť, ale s mierou, vážiť si, aj rýžu aj zemiaky... tučné mliečne produkty nahraď nizkotučnými , vyprážanie za pečenie v rúre, mlieko si daj nizkotučne, jogurty - grecky jogurt je nizkotučný, aj syry možeš,

Ty normalne mozes jest, zapisovať si kalorie, nastavit si kaloricky deficit - viac vydať ako prijať, to, že si odpieraš jedlo, ťa nemoze ani zasýtiť preto vyžieraš hlúposti, tvoje telo je hladne a trápiš ho

anonym_0028db
15. apr 2026

Mirzaten podporuje chut do jedla a samozrejme telo drzi vodu. Brala som ho ked som schudla na 43kg v krize, aj som pribrala 12kg. Ked som ho vysadila, do polroka som schudla na normalnu vahu a nebola som uz taka nafuknuta. Tvrdit, ze z ad sa nepribera je scestne. A kazdy organizmus je iny a reaguje na lieky inak. Ale z mirzatenu priberie kazdy. On je vyslovene na to urceny, vacsinou sa dava vychudnutym zenam.

anonym_326037
15. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_autor Povedz o tom psychiatrovi. Mirzaten má takýto vedľajší účinok, že doslova prebudí žravosť a doslova vlčí hlad. Ak Ti vadí váha, sú dnes aj iné alternatívny. Jasné, že potom priberáš, keď tvoj príjem je väčší ako výdaj. Plus určite tvoje telo zadržiava vodu. Určite s lekárom nájdete riešenie.

autor
15. apr 2026
@anonym_326037

@anonym_autor Povedz o tom psychiatrovi. Mirzaten má takýto vedľajší účinok, že doslova prebudí žravosť a doslova vlčí hlad. Ak Ti vadí váha, sú dnes aj iné alternatívny. Jasné, že potom priberáš, keď tvoj príjem je väčší ako výdaj. Plus určite tvoje telo zadržiava vodu. Určite s lekárom nájdete riešenie.

@anonym_326037 menené lieky som mala paretin/seroxat, alventa, escitalopram, tiapentin, trittico, dulsevia, teraz sertralin. Ja vobec neviem spat a neviem zaspat. Bola som 6r zavisla na liekoch na spanie a vyslobodil ma az mirzaten. Bez neho moje telo zial nevie spat. Skusala som aj trittico, skusala som kventiax, chlorpritixen, moje telo to netolerovalo. Beriem iba 15 mg mirzatenu, uz som brala aj 45 mg, pred 15r.

anonym_ee1fbc
15. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_autor ty ale nemáš vylučovať potraviny. Ty máš jest všetko len obmedzene. Ja som schudla aj s mcdonaldom, pizzou, reštauráciám z 90 na 55

autor
15. apr 2026
@anonym_ee1fbc

@anonym_autor ty ale nemáš vylučovať potraviny. Ty máš jest všetko len obmedzene. Ja som schudla aj s mcdonaldom, pizzou, reštauráciám z 90 na 55

@anonym_ee1fbc jedla som obmedzene, cvicila som. Moja vaha sa nehybala. Tak som vylucila vsetky zbytocnosti a moje telo zacalo ist dole. Zadrziavam vodu, vela vody. Som naliata.

anonym_ee1fbc
15. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_ee1fbc jedla som obmedzene, cvicila som. Moja vaha sa nehybala. Tak som vylucila vsetky zbytocnosti a moje telo zacalo ist dole. Zadrziavam vodu, vela vody. Som naliata.

@anonym_autor a sleduješ si kcal? Makrá? Máš dostatok bielkovín? Piješ dosť vody?

autor
15. apr 2026
@anonym_ee1fbc

@anonym_autor a sleduješ si kcal? Makrá? Máš dostatok bielkovín? Piješ dosť vody?

@anonym_ee1fbc áno sledujem, mám dostatok bielkovín a živín. Som v deficite, váha nejde dole. Telo je naliate vodou.

anonym_ee1fbc
15. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_ee1fbc áno sledujem, mám dostatok bielkovín a živín. Som v deficite, váha nejde dole. Telo je naliate vodou.

@anonym_autor a máš to nejako potvrdené že ai zaliata? Lebo niekedy osobný dôjsť nieje správny . A pokiaľ máš deficit nieje možné aby váha nešla dolu

januska12323
15. apr 2026

Ak si naliata vodou treba to riešiť s lekármi.

autor
15. apr 2026
@januska12323

Ak si naliata vodou treba to riešiť s lekármi.

@januska12323 no a ako? Vysadim mirzaten a nespim.

anonym_af08aa
15. apr 2026

Ja som z AD pribrala 15 kg, potom som zacala brat aj AP a dalsich 10 kg islo hore. A stravujem sa pritom stale rovnako. Tie lieky spomaluju metabolizmus, kym to budes brat tak velmi neschudnes.

autor
15. apr 2026
@anonym_af08aa

Ja som z AD pribrala 15 kg, potom som zacala brat aj AP a dalsich 10 kg islo hore. A stravujem sa pritom stale rovnako. Tie lieky spomaluju metabolizmus, kym to budes brat tak velmi neschudnes.

@anonym_af08aa mam ak AP. Sice v malej davke ale mam. Cvicim, jem male davky, ziadne hluposti, kalorucky deficit a stale 14 kg hote.

anonym_915705
15. apr 2026

@anonym_autor omg ja som pribrala z antidepresív počas 6 mesačného liečenia okolo 70 kg takže ty sa neboj momentálne mám 149 kg a neviem sa toho zbaviť 😱

anonym_71ff75
15. apr 2026

Brala som AD, aj na spanie, na štítnu a chuť som zvýšenú nemala.

anonym_f729f5
15. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_e2c86d to ja viem, to netvrdim. Hovorim, ze pri uzivani AD som pribrala, lebo jest chuti.

@anonym_autor Z AD sa pribera, je to uvedene aj v pribalovom letaku, takze tie kecy zien, ktore s tym nemaju skusenosti si nevsimaj. A specialne z Mirzatenu sa pribera uplne brutalne, ten by som na tvojom mieste urcite nebrala.

anonym_6aeb10
Včera o 21:02
@anonym_f729f5

@anonym_autor Z AD sa pribera, je to uvedene aj v pribalovom letaku, takze tie kecy zien, ktore s tym nemaju skusenosti si nevsimaj. A specialne z Mirzatenu sa pribera uplne brutalne, ten by som na tvojom mieste urcite nebrala.

@anonym_f729f5 hlúposť beriem AD 13 r a nepribrala som.V pribalovom letáku sú napísané vsetky než.ucinky.
@anonym_autor ty si hladná a preto máš večer chuť na všetko.Vela športu, málo stravy.Triticco ti nepomohlo na spánok?Brala si už veľa liekov z ničoho si nepribrala až teraz?Za tie roky si aj zostarla nebudeš mať stále 54 kg.

anonym_f729f5
Včera o 21:28
@anonym_6aeb10

@anonym_f729f5 hlúposť beriem AD 13 r a nepribrala som.V pribalovom letáku sú napísané vsetky než.ucinky.
@anonym_autor ty si hladná a preto máš večer chuť na všetko.Vela športu, málo stravy.Triticco ti nepomohlo na spánok?Brala si už veľa liekov z ničoho si nepribrala až teraz?Za tie roky si aj zostarla nebudeš mať stále 54 kg.

@anonym_6aeb10 Ty si nepribrala, tak je to samozrejme hlupost 😅. Autorka pribrala a extremne vela. Kazde telo reaguje inak a samozrejme aj na kazde AD reaguje inak. Ja beriem AD 27 rokov, takze nejake tie skusenosti mam 😉. Z prvych som pribrala pri nezmenenej strave za 2 mesiace skoro 9 kil! Lekarka mi ich vymenila za ine, do 2 mesiacov som mala naspat povodnu vahu (bez cvicenia, bez zmeny stravy, len vymen9u AD) a z tych novych som nepriberala cele dlhe roky.

anonym_af575a
Včera o 21:53
@anonym_af08aa

@anonym_af08aa Bohužiaľ je to tak