icon

Ako schudnúť v ťažkých životných situáciách?

martina202223
Dnes o 13:36

Ahojte všetci, prosím, neodsudzujte ma. Mám 25 rokov, 156 cm a 91 kg. 😧 Veľmi chcem schudnúť, ale neviem sa nakopnúť. Zistila som, že som typ človeka, ktorý každý malý problém zajedá – jem vtedy veľa a neviem prestať.
​Posledné dva roky je toho na mňa priveľa. Všetko ťahám sama – manžela, ktorý nepracuje, dieťa aj celú domácnosť. Dostali sme sa do dlhov a neustále riešime peniaze. Už neviem, čo so sebou robiť, ako sa z toho kolotoča dostať a ako si nájsť čas pre seba. Chcem byť zasa tá usmievavá srandistka a nie byť stále na všetkých nahnevaná a brať všetko ako útok. Už nedokážem myslieť pozitívne.
​Som na tom tak, že keď prídem z práce (robím na dve zmeny), chcem sa len čo najrýchlejšie dostať do postele, zakryť sa a spať, lebo vtedy aspoň nemusím myslieť na to, čo bude ďalej. Keďže musím z jedného platu uživiť celú rodinu, nemám financie nazvyš na drahé diéty či fitko.
​Prosím vás o radu – čo vám pomohlo nakopnúť sa a začať riešiť seba a svoj zdravotný stav aj v ťažkej situácii? Ďakujem každému za odpoveď.

Strana
z2
anonym_d2dfc4
Dnes o 13:38

@martina202223 Ozempic, ale je to tak 100 eur mesacne. Ale za zdrave sebavedomie to stoji.

martina202223
autor
Dnes o 13:39

@anonym_d2dfc4 Ako sa to da vybaviť cez lekára či?

evuska32
Dnes o 13:39

podľa mňa treba navštíviť psychológa (nie psychiatra) a začať pracovať na sebe. Potom sa dostaneš do lepšej pohody a potom môžeš začať chodiť cvičiť. Keď bude v pohode myseľ aj telo začne spolupracovať.

anonym_d2dfc4
Dnes o 13:40
@martina202223

@martina202223 ano, opytaj sa obdovneho, povedz ze to chces na chudnutie, podla toho co pises je to uz velka obezita, mal by ti vyhoviet. A blbe reci, co za chvilu pribudnu do diskusie si nevsimnaj.

euka210
Dnes o 13:41

@martina202223 tu treba psychologa

anonym_0e75fb
Dnes o 13:42
@anonym_d2dfc4

@martina202223 Ozempic, ale je to tak 100 eur mesacne. Ale za zdrave sebavedomie to stoji.

@anonym_d2dfc4 naozaj je toto správna voľba chudnutia ? Najskor si treba naštudovať, čo všetko to spôsobi po jeho vysadení ! Je to sajrajt. V prvom rade si daj vyšetriť stitnu zlazu či za tvojim pribratím nie je ona.. v druhom rade zmeň stravu, začni pocitat kalorie a tak; aby si sa zmestila do tabuľky, dodržiavaj stravovanie, viac pohybu .. a poslať manžela do roboty, aby si si ty nasla cas aj pre seba, alebo ho zamestnat v domacnosti aby si netahala aj v praci aj doma ... ale naozaj by ma zaujimalo preco manzel nepracuje ??? A nestara sa o dieta a o domacnost ?

evuska32
Dnes o 13:42
@anonym_d2dfc4

Ozempic je návykový a nerieši problém...

majus2323
Dnes o 13:43

@martina202223 ozempicom by som sa neuberala úprimne , už som chudla , je to náročné ale keď máš dobré nastavenú myseľ pojde to od ruky. Aj ja som už objednaná k psychologičke. Už len to že píšeš sem to je dobry krok. Držím nám obom palce. Keď napíš ss

anonym_d2dfc4
Dnes o 13:44
@evuska32

Ozempic je návykový a nerieši problém...

@evuska32 Mne ozempic pomohol velmi, na xy problemov. Odvtedy je to uz 2 roky a drzim sa na vahe. Dakujem vesmiru za ten liek.

motylik2559
Dnes o 13:45

@martina202223 Ahoj a manzel preco nepracuje? Ved ty mas celu zataz vasej rodinnej existencie na pleciach😐 Pokial muz nepojde makat a neodbremeni ta minimalne polovicou z toho, tak ten cas na seba si len velmi tazko najdes a s nim aj väcsi vnutorny klud, co ti zas sposobuje prejedanie. Takze v prvom rade manzel nech zacne makat, nech si aj ty vydychnes. A inak autorka, neviem ci by nebolo dobre, aby si zasla aspon par krat na terapie, prip. ak to nestihas kedy, tak skus si doma dat, aj keby pred spanim dychove cvicenia, kde nebudes vnimat aspon 10-15min nikoho ineho len seba❤️ Drz sa a manzela kopni do prace.

sisa_s
Dnes o 13:46

Poslat manzela do prace, ak nema na to objektivny dovod nepracovat, tak ho poslat do... a namiesto hura ozempicu za tie peniaze nakupit zdravu stravu a sledovat si, co a kolko jes..psychologa si vies poriesit aj cez poistovnu

majus2323
Dnes o 13:48
@sisa_s

Poslat manzela do prace, ak nema na to objektivny dovod nepracovat, tak ho poslat do... a namiesto hura ozempicu za tie peniaze nakupit zdravu stravu a sledovat si, co a kolko jes..psychologa si vies poriesit aj cez poistovnu

@motylik2559
@sisa_s super komentáre 👍👍

anonym_2b79f9
Dnes o 13:50

@martina202223 kúp si peptidy retatruide, lepšie ako ozempic a mounajo a nepotrebuješ žiaden predpis

anonym_094581
Dnes o 13:54

Nejde vyriešiť to aby muž pracoval?

reanda
Dnes o 13:56
@martina202223

@martina202223 😀 zaujimave, ze na "drahe diety a fitko" nemas financie, ale pirule za stovku mesacne ta zaujali
myslis, ze tvoje problemy sa vyriesia schudnutim? a ze chudnutie sa carymaryfuk vyriesi tabletkou?

januska12323
Dnes o 13:59

@martina202223 zbaviť sa muža, respektíve ho dokopať do práce a nájsť šťastie v inom ako jedle, ak to nejde inak aj s odbornou pomocou.

procrastique
Dnes o 13:59

Vyriešiť muža, svoju finančnú situáciu, nájsť terapeuta a pozbierať sa z tohto mizerného života.
Ozempic za 100 e je v tvojom prípadne absurdná investícia. Najmä nie dlhodobo udržateľná, prídeš o svaly a naberieš ešte viac kg ako máš teraz.

anonym_d2dfc4
Dnes o 14:00
@reanda

@martina202223 😀 zaujimave, ze na "drahe diety a fitko" nemas financie, ale pirule za stovku mesacne ta zaujali
myslis, ze tvoje problemy sa vyriesia schudnutim? a ze chudnutie sa carymaryfuk vyriesi tabletkou?

@reanda ja si za seba myslim ze ano. Ja ked som schudla 30 kg bola som uplne novy clovek. V hlave, v sebavedomi, aj vyzorovo.

anonym_d2dfc4
Dnes o 14:01
@procrastique

Vyriešiť muža, svoju finančnú situáciu, nájsť terapeuta a pozbierať sa z tohto mizerného života.
Ozempic za 100 e je v tvojom prípadne absurdná investícia. Najmä nie dlhodobo udržateľná, prídeš o svaly a naberieš ešte viac kg ako máš teraz.

@procrastique prides o svaly ale aj o vela tuku.

anonym_e831ac
Dnes o 14:03

Na diety nie su peniaze, ale na ozempic ano? 🙂
Ja som aktualne na "diete" - snazim sa nejest somariny, jest viac bielkovin a vlakniny a vobec to nie je financne narocne. Co by som dala za sladkosti, to dam napr. za jablka a mam z toho lepsi pocit. Nekupujem si nic specialne, len viac zeleniny a ovocia.

anonym_c45927
Dnes o 14:04

nech ťa pošle lekár na odborné vyšetrenia - tam ti možno ponúknu ozempic. budeš to mať zadarmo

procrastique
Dnes o 14:04
@anonym_d2dfc4

@procrastique prides o svaly ale aj o vela tuku.

@anonym_d2dfc4 Hej a potom keď ho vysadí napr po roku sa túčik postupne vráti naspäť. A čo viac, bude na tom ešte horšie, lebo pri tom "chudnutí " stratí aj kopec svalov, čo bude mať za následok, že keď bude túžiť aspoň po postave, ktorú mala PRED ozempicom, bude musieť zjesť o cca 300-350kalorii menej :D skvelá situácia fakt.. a to hovorím ja, ktorá som predpísala doslova stovky balení týchto liečív.

reanda
Dnes o 14:06
@anonym_d2dfc4

@reanda ja si za seba myslim ze ano. Ja ked som schudla 30 kg bola som uplne novy clovek. V hlave, v sebavedomi, aj vyzorovo.

@anonym_d2dfc4 aha, takze ked schudne, zazracne zmiznu dlhy, nepracujuci manzel, aj vsetky ostatne problemy, kvoli ktorym vlastne pribrala, lebo sa ukludnuje emocnym jedenim

anonym_2a110b
Dnes o 14:06

No treba platit hlavne dlhy,nie ich davat za jedlo a tak sa prezierat.Miesto platenia dlhov,kupujes hlava nehlava,a tak sa aj prezieras.Ked su problemy,clovek nespi a prave vtedy chudne zo stresu,nie opacne.

luccys
Dnes o 14:07

Nemyslim si, ze schudnut je tvoj najvacsi problem...ked budes chudsia, tak muz zacne chodit do prace? Nemyslim si.

anonym_d2dfc4
Dnes o 14:16
@reanda

@anonym_d2dfc4 aha, takze ked schudne, zazracne zmiznu dlhy, nepracujuci manzel, aj vsetky ostatne problemy, kvoli ktorym vlastne pribrala, lebo sa ukludnuje emocnym jedenim

@reanda nepracujuceho manzela si bude musiet poriesit sama, ja som jej len poradila ako schudnut.

anonym_7ac5c6
Dnes o 14:17

poriešiť manžela aby pracoval aspoň na čiastočný úväzok ak teda môže

gaia14
Dnes o 14:20

No bud manzel do prace nech ty nemusis tahat v praci ako kon, alebo nech ta odbremeni od dietata a domacnosti ked sa vala doma, a bude cas a energia aj na chudnutie.

luccys
Dnes o 14:24
@anonym_d2dfc4

@reanda nepracujuceho manzela si bude musiet poriesit sama, ja som jej len poradila ako schudnut.

@anonym_d2dfc4 Akurat, ze u nej tieto 2 veci uzko suvisia.

anonym_d2dfc4
Dnes o 14:26
@luccys

@anonym_d2dfc4 Akurat, ze u nej tieto 2 veci uzko suvisia.

@luccys to uz si musi ona zvazit, co je pre nu priorita

Strana
z2