Ako schudnúť viac pri kalorickom deficite?
Baby ja už neveim. 2 týždne dodržujem deficit ( ano je nadstavený správne ), všetko si vážim, zapisujem, chodím 3/4x týždenne silovo cvičiť potom na pás kardio.
No váha sa mi pohla len o 0,90kg dolu. Teraz mám 93 kg 😪 ja už neveim čo mám robiť
Podla mna chce vsetko cas a byt vytrvaly
@sweet20 mám váhu, ktorá mi ukazuje koľko % mám tuku, koľko kg svalov , skóre tela atd. Preto sa vážim
Chapem... ale stale si stojim za tym, co som povedala vyssie
@sweet20 no len keď som chudla pred operaciou čo som bola dlhodobo pn, tak mi váha išla dolu oveľa rýchlejšie… 😪 a robila som presne to isté
Už tu taká téma bola, ale presne ako Ti píše kočka vyššie, odváž sa po 2-3 mesiacoch ... Telo ma zrazu "šok" príjmaš menej kcal, tým pádom telo si ukladá zásoby ... Ja som začala chudnúť 6.1 a reálne 0,5kg išlo dole až skoro začiatkom marca, dovtedy sa mi váha neposunula ani o deko ...
Treba sa aj odmerat.
Čas cas čas a ešte raz čas. Nepolavuj, pokračuj a výsledky uvidíš. Ale nie po dvoch týždňoch zena🙈
@lucia13022023 nepoľavujem a určite pokračujem. Ja nečakala že za 2 týždne schudnem 10 kg preboha. Ako som vyššie písala, predtým to ušlo ľahšie a hneď.
@nikoleta999 práve že keď som chudla pred operáciou, tak sa mi váha posúvala hneď a oveľa rýchlejšie
Kilo za dva týždne je ok, pol kila týždenne je optimálny úbytok váhy. Ani na 94 si nepribrala za mesiac, takže určite sa toho za mesiac nezbavis. Takze pokracuj v tom, čo robíš, nevaz sa každý deň, ak ťa to rozrusuje. Domáce váhy, ktoré ukazujú tuky a svaly a podobne sú aj tak extrémne nepresné, takže na to číslo sa vobec neupinaj.
@klara351 ano na 94 som pribrala za mesiac 🙃 a ani neočakávam, že sa toho za mesiac zbavím. Vôbec sa nevážim každý deň, ale raz za týždeň. A nemám domácu váhu, no kupovanú vo fitnescentre
Kolko mas rokov?
A z koľkých kíl si pribrala na 94 za mesiac?
Už dva týždne....moje zlato. Za dva týždne si len telo začne všímať, že je zmena. Je dokonca úplne normálne chudnúť dve kilá mesačne - moja segra popôrodné kilá chudla rok a to začala na 80kg. Lenže tu neexistujú skratky, hlavne ak si už niekedy dietovala, telo sa logicky brani. Tu je jediná rada vytrvať a byť konzistentný ☝️ A dávať si bacha na skryté kalórie - toto veľa ľudí podceňuje.
@la_dolce_vita 22
@klara351 79
@michaela329 žiadne skryté kalórie neprijímam, všetko mám navážené a zapísané
Tak to si mladucka, cize vekom to nebude.
A ostatné, čo som napísala? Už si dietovala, asi aj tak tvrdšie a vtedy išla váha rýchlo dole - lebo telo sa s tým ešte nestretlo. Ale s každou ďalšou diétou je to ťažšie a ťažšie - telo sa bráni. Preto veľa ľudí chudnutie vzdáva, lebo ďalšie a ďalšie diéty majú menší a menší efekt. Musieť jednoducho vydržať a v budúcnosti si dať pozor, aby si sa opäť nedostala do tejto situácie - pretože by chudnutie bolo opäť ťažšie.
Ak si pribrala 15 kíl tuku za mesiac, musela si prijať minimálne 105000 kalórií nad svoj príjem, čo je extrémne množstvo jedla. Takže ak si to znížila na deficit, tak je telo zjavne v šoku, musíš vydržať. Ale stále platí, pol kila tyzdenne je ideál.
@michaela329 deficit som mala taký istý, lebo som cvičila ešte o 1/2x viac za týždeň. A nepraktizujem zmiešané diéty, pre man nieje kaloricky deficit žiadna diéta. Keby nejdem na operáciu z ktorej sa soamatavam ďalšie mesiac a pól tak by som normálne pokračovala
@klara351 nemyslím si že to bol všetko tuk, boli to aj svaly.
Že pre Teba to nie je diéta, to je Tvojmu telu jedno. Jednoducho sa bráni, je to normálne, tam je jediná odpoveď vydržať - a dúfam, že stravu Ti robil odborník a máš dobre nastavené aj makrá a nie len kalórie.
@michaela329 neboj, mám dobre nadstavené všetko. 🙂
Svalov bolo minimálne, ja cvičím silovo 5 krát týždenne, mám nastavený jedálniček na rast svalov a za posledný polrok som pribrala 400 gramov svalov, čo mi trénerka pri vážení povedala, že na ženu je veľmi dobre. Takže kila svalov to asi neboli.
Ak máš nastavené všetko dobré a vieš, čo robíš, tak určite vieš, aj aké sú ideálne úbytky.
Však kilo za mesiac je úplne ideálne, koľko by si chcela?
@klara351 to že mám niečo nadstavené dobre automaticky neznamená že som nejaky profík čo sa tomu rozumie..
ako píšu vyššie nevážiť sa každý týždeň, alebo sa aspoň nerúcať z výsledkov, veď váha sa môže meniť už len na základe cyklu ženy a neviem čo je zlé na 0,9 kg za 2 týždne, ešte aby to náhodou neskočilo budúci týždeň len a 0,4 kg:D
@janka_266 👍🏻

2 tyzdne.... povaz sa kazde 2-3 mesiace... nie po 2 tyzdnoch