icon

Ako schudnúť zdravo v 12 rokoch?

michaelach329
25. jún 2025

Ahojte,mám 12 rokov a chcela by som schudnúť. Nemyslím si že som nejaká moc tučná ale kilá na vyše mám. Schudnúť sa mi furt nedarí,poradíte mi prosím? Chcem schudnúť zdravo. A taktiež vás poprosím,neviete ako si tu postavu potom udržať?

balerina2025
25. jún 2025

@michaelach329 a co na to tvoja mama, rodicia?

deti95060810
25. jún 2025

výška , váha...

spanielka44
25. jún 2025

Neodporúčam chudnut 12 ročnému dievčaťu vo vývine. Môže to viac uškodiť ako pomôcť

michaelach329
autor
25. jún 2025
@balerina2025

@michaelach329 a co na to tvoja mama, rodicia?

@balerina2025 mamina sa tiež snaží schudnúť a jaj to ide

balerina2025
25. jún 2025
@michaelach329

@balerina2025 mamina sa tiež snaží schudnúť a jaj to ide

@michaelach329 ale ty mas len 12 rokov. to je velky rozdiel.tvoje telo sa bude este menit.

michaelach329
autor
25. jún 2025
@spanielka44

Neodporúčam chudnut 12 ročnému dievčaťu vo vývine. Môže to viac uškodiť ako pomôcť

@spanielka44 dobre, ďakujem za odpoveď. Jem veľké porcie tak si dám menšie viac krát denne a budem behať po vonku

lucia13022023
25. jún 2025

Mamina nech chudne, je dospelá žena. Ty si dieťa vo vývine, pokial nemáš obezitu, tak si užívaj detstvo a vykašli sa na chudnutie.

aurinia
25. jún 2025
@michaelach329

@spanielka44 dobre, ďakujem za odpoveď. Jem veľké porcie tak si dám menšie viac krát denne a budem behať po vonku

@michaelach329 nepotrebujes behat...papaj vsetko ako doteraz. Pi vela vody, na nete si vies vygooglit, kolko litrov na tvoju vahu. Skus sa vyhnut sladkemu. Inak papaj vsetko. Na chudnutie je lepsia chodza ako beh. Možes s mamkku niekde vybehnut na prechadzku.

michaelach329
autor
25. jún 2025
@aurinia

@michaelach329 nepotrebujes behat...papaj vsetko ako doteraz. Pi vela vody, na nete si vies vygooglit, kolko litrov na tvoju vahu. Skus sa vyhnut sladkemu. Inak papaj vsetko. Na chudnutie je lepsia chodza ako beh. Možes s mamkku niekde vybehnut na prechadzku.

@aurinia ďakujem ale ten beh som myslela vonku s kamarátmi atď.

balerina2025
25. jún 2025
@michaelach329

@michaelach329 12 rocne sme sa nahanali pri vybijani, pri hre santili a nie niekde behat kolecka okolo skoly.

patress112
25. jún 2025

@michaelach329 nechudni, začni cvičiť silový trening radšej 😊

lujza123
26. jún 2025
@michaelach329

@michaelach329 prihlás sa na nejaký športový krúžok, alebo tanečnú. Vyhybaj sa sladkostiam, chipsom, sladeným vodám. Nauč sa jesť zeleninu ku každému jedlu

Ono je to v tvojom veku normálne, veľa dievcatiek sa pred pubertou/ na začiatku tak trochu zaguľati, telo sa proste pripravuje na poslednú fázu rastu a zmien

louise
26. jún 2025

Moja dcéra bude mať 14 a trápi ju postava už pár rokov. Nie je tučná, je plnšia. Tancuje od 4 rokov, veľa sa hýbe s kamarátmi, denne doma cvičí (lebo ju to baví). Stravuje sa zdravo, dokonca si sama vymýšľa jedlá podľa inšpirácie z webu. Doktor jej raz ročne kontroluje aj tuky v tele a podľa výsledkov má všetko v norme a má byť rada, že je zdravá. Presne jej povedal, čo my doma, že v tomto veku sa telo vyvíja a že o rok môže vyzerať úplne inak. Chápem, že v tomto veku je rok dlhá doba a čakať na zmeny veľmi ťažké, ale všetko má svoj čas. 🙂

michaelach329
autor
26. jún 2025
@lujza123

@michaelach329 prihlás sa na nejaký športový krúžok, alebo tanečnú. Vyhybaj sa sladkostiam, chipsom, sladeným vodám. Nauč sa jesť zeleninu ku každému jedlu

Ono je to v tvojom veku normálne, veľa dievcatiek sa pred pubertou/ na začiatku tak trochu zaguľati, telo sa proste pripravuje na poslednú fázu rastu a zmien

@lujza123 ďakujem za odpoveď už tomu rozumiem ale všetko čo ste napísali dodržiavam. A tancujem street Dance

patress112
26. jún 2025
@louise

Moja dcéra bude mať 14 a trápi ju postava už pár rokov. Nie je tučná, je plnšia. Tancuje od 4 rokov, veľa sa hýbe s kamarátmi, denne doma cvičí (lebo ju to baví). Stravuje sa zdravo, dokonca si sama vymýšľa jedlá podľa inšpirácie z webu. Doktor jej raz ročne kontroluje aj tuky v tele a podľa výsledkov má všetko v norme a má byť rada, že je zdravá. Presne jej povedal, čo my doma, že v tomto veku sa telo vyvíja a že o rok môže vyzerať úplne inak. Chápem, že v tomto veku je rok dlhá doba a čakať na zmeny veľmi ťažké, ale všetko má svoj čas. 🙂

@louise presne tak, človek s trošku plnšou postavou môže byť kľudne zdravší ako chudý človek. Ja mám napr 140kg, tiež mám problem s väčšími stehnami (genetika) ale nemám problem za deň spraviť 30 000+ krokov, vo fitku úplne v pohode spravím 4 x 20 kľukov, s čím majú problem niekedy aj o 50% ľahší ľudia... 😊😁 + slečna sa ešte vyvíja, pokiaľ do seba neláduje mekáč každý deň a hýbe sa, absolútne by som nehrotil žiadne chudnutie. Aj sladké je v pohode, ak to vybehá, vycvičí alebo vytancuje 😊

patress112
26. jún 2025
@spanielka44

@spanielka44 presne tak, pokiaľ nemá 90 kg kvôli nezdravej strave a fast foodu samozrejme 😊

taktotedanie
26. jún 2025
@michaelach329

@michaelach329 naberaj si mensie porcie zatial staci
Ak cvici mamka mozes sa k nej pridat

natalifatali
26. jún 2025

@michaelach329 športuj s kamarátkami alebo s mamkou, korčule, bicykle, lopta a pi veľa vody. Telo sa ti mení, vyrastieš z toho

mirabela888
27. jún 2025

Zacni sledovat na youtube alebo facebooku. Michal Hafo. Posle ti komplet navod - knihu ako schudnut zdravo a ako robit silovy trening v pohodli domova. Odporucam. Ziadny sarlatan,ale pomocou vedy dokazes schudnut, pekne pomaly a zdravo. A hlavne treba cvicit silovo, aby si si vybudovala peknu postavu. vela krat to nie je o tom, ze mame vela tuku len malo svalov. Drzim palce!

johanka21
27. jún 2025

@michaelach329 Diéty nedrž žiadne, cez deň jedz normálne, ale jedz, len keď budeš hladná a na večer oklam žalúdok nejakou zeleninou. No a k tomu pohyb, keď píšeš, že nie si tlstá, toto by ti mohlo pomôcť.

natiblaskova
27. jún 2025

Keď som mala 13 , tak som bola na leto u tety.prisla som domu jak guľa . Mama mi zmenila jedálniček veľa zeleniny,mäsa a keď ma naháňala mlsna tak ovocie alebo jogurt . Plus som veľa nechávala po vonku ale pri dnešnej generácií....schudla som naspäť v priebehu chvíľky

natiblaskova
27. jún 2025

A úprimne neverím,že sem písala 12 ročná ..