icon

Ako schudnutie ovplyvňuje psychiku a kvalitu života?

18. sep 2025

Aké zmeny živote vám prinieslo výraznejšia redukcia hmotnosti? Zdravie, psychika, kondícia okolie sa vám chovalo lepšie ? Zmenila sa vám nejak kvalita života? Podľa istého prieskumu časť ľudí ktorý výrazne schudli mali depresie pretože verili tomu že po schudnúťi nájdu partnera , lepšiu prácu , priateľov, nové zážitky. Ale nič sa nestalo . Verili že ich obezita je prekážkou plnohodnotné mu životu . No zmena nenastala. Ale naopak iným ľuďom porazenie obezity dali také sebavedomie a elán že naozaj dokázali výrazne zmeniť život. Zaujímali by ma vaše skúsenosti.

klarissa25
18. sep 2025

Ja sa citim lepsie, to sa neda porovnat. A to som neśla ze z obezity.. len 9 kg som schudla na 66 a citim sa ovela lepsie chudnut treba kvoli sebe nie kvoli okoliu

anonym_8775c4
18. sep 2025

@anonym_autor pre mňa bola obezita prekážkou. Išla som z cca 97kg na 60kg pri 170cm. Po schudnuti som si našla priateľov, lepšiu prácu a časom aj partnera. Cítila som, že sa ku mne ľudia správajú lepšie, milšie. Aj náhodný človek na ulici sa len tak na mňa usmial. Žije sa mi 100x lepšie. Práveže depresiu som mala keď som mala nadváhu. Teraz, je to úplne niečo iné.

biba_18
18. sep 2025

ja som pribrala na začiatku perimenopauzy - a neskôr mi zistili aj metabolické poruchy - teda ja som schudnutie brala iba ako bonus k zlepšeniu zdravia ... primárne som nechudla, chcela som byť zdravá .. .
nechcela by som chudnúť len kvôli tomu aby som dobre vyzerala - možno preto, že celý život som vyzerala dobre a chudnúť som nepotrebovala ...
teda chápem že keď sa človek k chudnutiu postaví takto, že mu to neprinesie uspokojenie ... ☹

simsalabim
18. sep 2025

Mensia zataz na klby, som lahsia, sviznejsia, ohybnejsia, mozem si kupit vselijake oblecenie a dobre v nom vyzerat, dostavam kopec komplimentov. A to potesi ☺️

anonym_110ce3
18. sep 2025

Obezita je choroba, tukove tkanivo samo o sebe je hormonalne cinny organ a vyvolava zapal v tele. To postupne vedie ku problemom so srdcom, cievami, klbmi a nie len z dovodu hmotnostnej zataze ale aj kvoli zapalu. Takze uz len tym, ze sa ho zbavis, ozdravis cely organizmus.
Ako to ovplyvni vztahy neviem, ale minimalne dostanes par rokov zivota navyse, aby si ich mohla budovat. A (zial) dobre vyzerajuce zeny aj viac zarabaju.

thereisabear
18. sep 2025

Tak ani všetci štíhli na svete nemajú partnera, dobrú práce, priateľov a nové zážitky. Ak je prekážkou povaha a nastavenie, tak samotné schudnutie nepomôže. Ale samozrejme, pre zdravie to má veľký význam.

anonym_67cb12
18. sep 2025
@klarissa25

Ja sa citim lepsie, to sa neda porovnat. A to som neśla ze z obezity.. len 9 kg som schudla na 66 a citim sa ovela lepsie chudnut treba kvoli sebe nie kvoli okoliu

@klarissa25 super..môj cieľ a tiež stačí 9kg..ako dlho ti to trvalo?

klarissa25
18. sep 2025
@anonym_67cb12

@klarissa25 super..môj cieľ a tiež stačí 9kg..ako dlho ti to trvalo?

@anonym_67cb12 4 mesiace

anonym_67cb12
18. sep 2025
@klarissa25

@anonym_67cb12 4 mesiace

@klarissa25 super👍👍a len stravou

klarissa25
18. sep 2025
@anonym_67cb12

@klarissa25 super👍👍a len stravou

@anonym_67cb12 ano, pohybu mam dost v praci

anonym_3e151d
19. sep 2025

@anonym_autor Vobec si nemyslím to co píšeš. Väčšina neočakáva zmeny hneď také radikálne ako si niekoho nájsť, ideálnu prácu a podobné veci..Ale človeka to zmení si myslím pozitívne. Sebavedomie určite. Naučí sa mať rád a tým pádom je určite aj viac príťažlivý pre svoje okolie.
ALE KTO JE NESPOKOJNÝ VO VEĽKOM TELE, NEBUDE SPOKOJNÝ ANI ŠTÍHLY.

zuzzkka
20. sep 2025

@anonym_autor schudla som 30 kíl po pôrodoch, tehotenskej cukrovke a neskôr aj prediabete. Nedá sa to porovnať, všetko je lepšie, zdravie sa dalo do poriadku, dobre vyzerám, cvičím veci, ktoré som ako tučná nemohla. Akurát okolie to niekedy nedáva, ľudia sa nevedia zmieriť s tým, keď niekto zrazu žije zdravšie

anonym_ed29b2
21. sep 2025

@anonym_autor ako? Som stihla, ale chut do jedla sa takmer stratila. Ked si chcem postavu udrzat, nemozem jest rozky s maslom a syr s hranolkami. No a taky cottage a strukoviny ti elanu nepridaju. Minus je, ze ludia okolo mna (kolegyne), ostali kde boli, tie tucne maju hlupe reci, ze som vychudnuta. Baby, ktore maju obezitu aj druheho stupna.
Plus je vacsia vydrz v oblubenom sporte.

bibianca1607
21. sep 2025
@klarissa25

@klarissa25 a ako sa Vám to podarilo a za aký cas prosím Vás?

klarissa25
21. sep 2025
@bibianca1607

@klarissa25 a ako sa Vám to podarilo a za aký cas prosím Vás?

@bibianca1607 za nejake 4 mesiace, stacilo upravit stravu a rozmyslat co si dam na tanier