Ako správne jesť počas dojčenia a nepribrať
Ahojte 🤗. Pri dcérke som vďaka kojeniu a radám mojej mamky pribrala 10kg lebo mi poradila jesť po každom kojení a teda aj v noci a to, čo mi chutí... Teraz by som sa tomu chcela vyvarovať ale zároveň sa bojím aby mlieko bolo kvalitné aby mne ani bábätku nechýbali vitamíny atď. Viem, čo by som mala jesť len neviem ako docieliť aby som nejedla priveľa alebo primálo..... 🤔 Počítanie kalórií sa mi zdá príliš náročné, najmä teraz.... keď budem dodržiavať 2/3h pauzy medzi jedením, v noci nebudem jesť a samozrejme žiadne sladkosti atď myslíte že to bude ok? Niektorí tvrdia že treba len piť, že so stravou to nemá nič spoločné... ale to je blbosť, nie? Odkiaľ tie vitamíny potom majú byť, z čistej vody?🧐
Tak takúto blbosť som nepočula za celý svoj život a to idem mat 50 rokov...mama mia. Nemusíš jesť po každom kojeni, a to som si myslela ze ma už nič na MK neprekvapí.
Ja som mala 10kg hned dole, to kedy stihate jest zeny moje 🤷♀️😀 Ja neviem, ja v noci nemozem nic, mne je od 21:00 zle z kazdej veci, iba co som pila riedeny hroznovy dzus a ten caj na kojenie. Bolo leto, tak co tam v tom teple. Ale kamoska nabrala 16kg a dalsia tiez. Len tie jedli a jedli
@abcmajacba jedz normálne ale nie preboha v noci, to ťa zdravý rozum pustil? 🙈, ja viem, že pri dojčení býva občas vlčí hlad ale treba sa ovládnuť, dať si pohár vody a ísť spať 🙂 dojčila som dlhodobo 2x a oba razy som sa dostala na svoju pôvodnú váhu bez problémov za krátky čas a to som si dopriala aj sladké a nijak extra som sa neobmedzovala, len som trošku rozmýšľala, čo jem. A mlieko budeš mať kvalitné vždy? Prečo? Lebo ho tvoje telo produkuje na mieru tvojmu dieťaťu. Takže nepočúvaj bludy z doby sociku, radšej si niečo aktuálne naštuduj 🙂
Stačí keď budeš jesť normálne, nepotrebuješ nič špeciálne.
Pri dojceni ti staci zvysit prijem bielkovin, ostatne jedz ako inokedy. A naozaj netreba jest po kazdom dojceni. Medzi zaludkom a prsnikmi je cele telo, ktore musi stravu spracovat, nie je tam priame prepojenie.
@denkabemommy presne tak, to sa niekedy az rozum zastavuje pri takychto radach z doby sociku 😀
@janci27 moja mama si ako pubertiačka vystrihovala hocjaké blbosti z časopisov z jej doby 😅 a tam presne takéto veci kolovali o rôznych diétach atd.. Ja fakt ale nechápem prečo v dnešnej dobe, keď je pretlak informácii a doslova nátlak na zdravý životný štýl, že sa tým niekto ešte riadi.
@abcmajacba hlavne vela pi, aj v noci a cez den jedz normalne porcie pravidelne idealne 5x denne. Ja som sa dostala dost skoro do povodnej vahy, ale napr.pri druhom, hoc som aj mala viac pohybu, lebo dve deti, tak mi to trvalo dlhsie a to som si na 100% ista, ze som menej jedla 🤣🤣. Slo len o nejake 3 kila, co mi ostali nad kedysajsiu povodnu vahu
@kiki68 no ono to je o tom nestíhaní že si nestihneš nič poriadné pripraviť tak ješ čo uvidíš 🤣 a teda keď som mala jesť čo mi chutí len zeleninka to nebola... ☺️
@denkabemommy no ja som vtedy nečítala každú jednu informáciu na internete, kde sa píše všeličo ako napríklad že to čo zješ neovplyvňuje mlieko ale na inej stránke nejedz veci, ktoré naduvaju lebo bábätko bude mať koliky... Tá čo je pravda? Niektoré lieky sa počas kojenia nemôžu ale na mamila píšu že môžu... Prvé bábätko som nekojila a dosť som to zle znášala a okrem toho čo mamka povedala bolo sväté veď ona kojila 2 deti a dosť dlho a aj mi to pasovalo že sa musím obetovať pre dieťa a vyzierat 🤣☺️.
@abcmajacba mamila pise blbosti skrz tie lieky, ta ich stranka je dobra iba na pozretie poloh na Kohlebürste, inak nula bodov. No proste si to nejako vtedy prehnala, dolezite je sa poucit a kila dat dole. Toto presne robili tie kamosky, jedli horalky, bars co nasli a hlavne to kupili. Ja mam taktiku nedrzat tieto veci doma, potom mozem jest tak jablko, hrozno, to aj keby spravim v noci, tak max. mi stupne kyselina a bude mi zle. Ale tych 60kcal nespravi taky bordel. Toto sa mi osvedcilo aj mimo tehu a kojenia. Mat minimum tych pokuseni doma okolo.
@abcmajacba o liekoch, ktoré môžeš užívať počas dojčenia čítaj vždy tu (robia štúdie na dane látky v liekoch) https://e-lactancia.org/ a teda naozaj sa veľké množstvo liekov môže užívať počas dojčenia.
A čo sa týka diéty, naozaj nerob žiadne extrémy, ani jedenie v noci, ani málo jedenia. Pridaj bliekovinu a zeleninu do stravy a súčasne viac pohybu, kilá zlezú samé 🙂.
jedz normalne, vyvazene, neprejedaj sa, sladkym uz vobec nie. zvys prijem bielkovin
@abcmajacba ďakujem každej z vás za radu 👌😍 už z toho nemám taký stres 😁👌

No keď si jedla toľko veľa, tak stačí ak budeš stravovať normálne a kilá idú dole.