Ako správne schudnúť s kalóriovými tabuľkami?
Zienky chudnem kalorickymi tabulkami (dari sa mi) zacala som ze som zadala svoje udaje a vypocitalo mi prijem 1500 kalorii, dari sa mi len ked aktualizujem svoje kg tak sa mi znizi aj prijem kalorii a uz som na 1350 kaloriach to sa mi zda strasne malo, chcem dalej chudnut co mam robit?
Koľko mas cm? No 1300kcal určite nie je dobre. Pod 1500 by som nikdy nešla.
ako je spomenute vyssie, cim si mensia a mas mensiu hmotnost telo potrebuje menej kalorii, plus sa vie telo na nizky prijem adaptovat.
takze ak nechces znizovat prijem treba zvysit vydaj
Koľko mas cm? No 1300kcal určite nie je dobre. Pod 1500 by som nikdy nešla.
@lucia13022023 mam 167, zacala som 80kg a teraz mam 62kg, ale ziadnu aktivitu, mam sedavu pracu cize 8 hodin presedim :/
Je to logicke, ked si lahsa treba ti menej kcal na krmenie zivotnych funkcii 🙂 ved nemusis klesat na prijatych kcal, pridaj nejaky pohyb
Prosim ta,za ako dlho sa ti podarilo schudnut s tabulkami? Ja som zacala druhy tyzden,po tyzdni minus 1,1kg ale este chcem aspon 15-18
Je to logicke, ked si lahsa treba ti menej kcal na krmenie zivotnych funkcii 🙂 ved nemusis klesat na prijatych kcal, pridaj nejaky pohyb
@vanilkovazmrzka cvicim velmi nepravidelne zial :( tak neaky tip ako neumriet od hladu?:(
Prosim ta,za ako dlho sa ti podarilo schudnut s tabulkami? Ja som zacala druhy tyzden,po tyzdni minus 1,1kg ale este chcem aspon 15-18
@petulda333 cca 9 mesiacov
Dakujem. Skvele. Drzim palce,nech sa ti dari
Dakujem. Skvele. Drzim palce,nech sa ti dari
@petulda333 dakujem 🙂 aj ja tebe 🙂
Určite neuberaj na kaloriach. 1500 minimálne, pridaj pohyb. Aký je tvoj bazalny metabolizmus? Radila by som sa s odborníkom. 1350kcak je nebezpečných.
Ako máš nastavené tabuľky? V nastavenie jedálnička? Máš danú miernu aktivitu?
Ako máš nastavené tabuľky? V nastavenie jedálnička? Máš danú miernu aktivitu?
@panda21 mam len lahku aktivitu-co je realita lebo mam sedavu pracu, cvicim len vtedy ked mi to cas dovoli, velmi malo :/
Určite neuberaj na kaloriach. 1500 minimálne, pridaj pohyb. Aký je tvoj bazalny metabolizmus? Radila by som sa s odborníkom. 1350kcak je nebezpečných.
@lucia13022023 bazalny mam teraz 1323, aj to mi automaticky znizuje ked znizim kg. Pohyb mam len obcasne. 8 hodin mam sedavu pracu a potom idem po dceru, max navarim, pohrame sa a ideme spat lebo som na nu sama. V kt mam nastavenu len lahku aktivitu. Tiez si myslim ze je to malo a som v rozpakoch ze co teraz :/
Jojo efekt zaručený, ak klesáš takto nízko...si predstav, že takto budeš jesť, žiť celý čas ak si chceš udržať váhu...poraď sa s nutričným poradcom, trénerom atď.
No určite pod bazal neísť, byt minimálne 200kcal v pluse. Ty si musíš zistiť tdee (udržiavace kalórie) a podla toho sa riadiť. Poviem príklad na sebe.
Moje tdee je 2200kcal (nepriberam/nechudnem)
Ak chcem schudnúť, musím byť v deficite, čiže budem prijímať 1700kcal.
Ak budeš prijímať dlhodobo 1300kcal, nie len ze je to tvoj bazal, to, čo tvoje telo potrebuje na správne fungovanie orgánov, budeš unavená, hladná, a s tým idu ruka v ruke ďalšie nepríjemnosti.
No určite pod bazal neísť, byt minimálne 200kcal v pluse. Ty si musíš zistiť tdee (udržiavace kalórie) a podla toho sa riadiť. Poviem príklad na sebe.
Moje tdee je 2200kcal (nepriberam/nechudnem)
Ak chcem schudnúť, musím byť v deficite, čiže budem prijímať 1700kcal.
Ak budeš prijímať dlhodobo 1300kcal, nie len ze je to tvoj bazal, to, čo tvoje telo potrebuje na správne fungovanie orgánov, budeš unavená, hladná, a s tým idu ruka v ruke ďalšie nepríjemnosti.
@lucia13022023 odkial zistim udrziavacie kalorie? Cize ked mam bazal 1323 ..idealne je prijmat 1523? Ale to je na udrzanie, ja by som este rada neake to kilecko dala dole :(
Skús sa spýtať chát gpt. A nie, 1500kcal nie je udržiavanie, to je deficit. Pokiaľ nemáš 150cm, je to deficit. Ved 1300kcal jedia malé deti, nie dospelá žena.
Skús sa spýtať chát gpt. A nie, 1500kcal nie je udržiavanie, to je deficit. Pokiaľ nemáš 150cm, je to deficit. Ved 1300kcal jedia malé deti, nie dospelá žena.
@lucia13022023 gymbeam ma online kalkulacku mas pravdu tdee mi vypocitalo na 1500 cca tak si mam podla teba riadit tymto? Prepisat si neako hodnoty v kalorickych tabulkach?
Mne kalorické tabuľky (stránka) vypočítali na tvoju výšku a váhu príjem na chudnutie 1560. Niečo máš zle nastavane v aplikácia. Máš iPhone alebo android?
Mne kalorické tabuľky (stránka) vypočítali na tvoju výšku a váhu príjem na chudnutie 1560. Niečo máš zle nastavane v aplikácia. Máš iPhone alebo android?
@panda21 android, tiez mi to pride divne, zadavala si lahku aktivitu?
@panda21 pozeram ze mas pravdu stranka mi dava ine udaje ako aplikacia tak ja uz tomu nerozumiem teda vobec
Ak máš v nastavení jedálnička vypnuté trávenie, vypnuté aktivity v DDD a mierny rezim. Tak skús vlastne ciele, denný príjem a klikni na predvolená hodnota. Malo by to zresetovat.
Ak máš v nastavení jedálnička vypnuté trávenie, vypnuté aktivity v DDD a mierny rezim. Tak skús vlastne ciele, denný príjem a klikni na predvolená hodnota. Malo by to zresetovat.
@panda21 no ked idem podla toho tak mi hodi 1350 kcal :/

Ak mas nizsiu hmotnost, tak logicky potrebujes menej kalorií k jeho dobrému fungovaniu. Takže ak si nemenila nic ine, tak sa drž aktuálneho výpočtu od KT.