Ale žiadne počítanie kalórií s kalorickymi tabuľkami. Ďakujem
Ja napíš, výšku a koľko vážiš, stačí pravidelne cvičiť a jesť normalne
@zuzubb007 174 cm 73 kg
Sama si musíš pomôcť, nikto nič za Teba neurobí ... chce to sebadisciplínu, sebazaprenie ... nič viac, nič menej ... pokiaľ to nemáš nastavené v hlave, fungovať to nebude.
@dzulli1980 ja by som potrebovala pomôcť so stravou. Mam pocit ze jem velmi malo a preto nechudnem
Tak napíš, čo ješ ... ja som išla z váhy 78 kg pri výške 180 cm ... sladké nemusím, môj problém bolo pečivo a tučné mäsko ... postupne som pečivo nahradila tortillou, tučné mäsko hydinou, rybami, salámu šunkou a za 14 mesiacov som dala dole 13 kg ... bez trápenia v posilňovni, vytipovala som si 8 cvikov, ktoré cvičím dodnes večer pri televíznych novinách ... momentálne mám 64 kg, doprajem si aj pečivo, aj tučné mäsko občas ... a váhu si držím ... pokiaľ ješ málo, nečuduj sa, že nechudneš, telo je v strese, proste si to málo, čo zješ ukladá na "horšie časy".
@dzulli1980 ranajky celozrnna kaiserka, plátok šunky, plátok syra a zelenina. Obed klasika pečene kuracie stehná, ryza nejaký salat k tomu. Alebo rezeň s kašou, mäso so šťavou a ryžou alebo zemiakmi. Proste taka klasika co sa vari doma a večera už nič pripadne iba mozarela s paradajkou alebo nejaký zeleninový salat
Čo znamená obed "klasika"? ... lebo taký rezeň Ti vie naplniť takmer celý denný príjem.
Kolko mas rokov?😊
no niektore jedla vedia nabuchat dost kalorii.
kavu, ci caj ci sladene napoje nepijes? kava s mliekom?
vela sa o tom pise, ze ked sa malo je, ez sa nechudne. ja jem malo a chudnem. kedysi som sledovala jedneho youtubera, tusim bol aj trener, ze je to enzymsel, ze sa enchudne.
ak tovje telo potrebuje na cinnost 1800kcal a zjes len 1200kcal, tak si tie soatne kalorie nema odkial vyrobit, pouzije tie zo zasob.
klasika... a okrem toho, že ješ, aj sa hýbeš?
To máš ešte dobre. Ja som to po***la na plnej čiare.
Pri váhe 78kg som povedala že nedopustim aby som bola na osmičke 😭. Dopustila... 😩
Mám 89kg. A to som drobna. Som sama zo seba zhrozená no hlava blba to nechce zastaviť a netuším prečo .
Som závislá na sladkostiach, mám rada dobre jedlo ( rozumej vyprážané, hranolky,pizza....)
Keď sa aj spamätam tak mi to vydrží dva dni.
Už neviem ako mám ísť sama na seba.
Páni. Teda ja som chudá, ale takto málo keby jem, tak by si telo za chvíľu spravilo zásobu už aj z vône . Aj moja 4ročná dcérka zje viac. Ja učím deti jesť veľa a hlavne absolútne v presný čas. Náš jedálniček: 07:00 vločky s mliekom a ovocím 10:00 1xrohlìk s vysokoprocentnou šunkou - ideálne 4 plátky +uhorka, rajčina resp. zelenina. 12:30 obed (veľa polievky) 15:00 jogurt s ovocím 17:00 toust so šunkou/rohlík s rybou/párky/omeleta/vločky s mliekom/morské plody 20:00 niečo ľahké - ovocie so šunkou/jogurt/zelenina s omeletou ....cez vikend pizza/morské plody .....možno pomôže. Hlavne treba čas dodrźať max +-5 min
určite pridaj zeleninu. obmedz vyprážané a sladké nápoje a prílohy…
existuje pomer dlaň-hrsť-2 hrste-3x denne
dlaň - množstvo bielkovín
hrsť - množstvo sacharidových príloh
2 hrste - zelenina a šaláty
nemusíš si vážiť, ale zo začiatku si vyskúšaj premerať koľko masa je napr. tá dlaň - teda okolo 150 g masa v surovom stave. koľko je hrsť ryže alebo zemiakov a koľko 2 hrste zeleniny. ja ku 150g masa jem 150- 180 g zeleniny a 1 zemiak alebo 50 g ryže (vážené pred varením) alebo 45 g chleba…
ráno tiež pridať bielkoviny - keď sladké raňajky tak k vločkám pridať mlieko ako jogurt, na slano ku kajserke trochu viac ako 1 plátok šunky potrebuješ - alebo nejakú praženicu alebo omeletu a kopec zeleniny k tomu…
ak chceš jesť viac ako 3x denne, primerane rozdeliť horenapísané
a dobré je mať dopredu ak nie nachystané jedlo na celý deň - tak aspoň vedieť a naplánovať čo budeš jesť - a dodržať to…
a ešte mi napadlo - čo najviac obmedziť spracované potraviny - žiadne musli na raňajky, žiadne ryby v omáčke, namiesto kúpených musli si urob doma vlastné a ryby používaj vo vlastnej šťave. jedz veľa strukovín - aj z konzervy ak sa ti nechce varit, ale tie premy. obmedz dresingy a kečupy. samozrejme údeniny len výnimočne, šunku keď tak s nízkym obsahom soli. syry radšej obmedziť na 80-90 g na porciu kvôli tuku. pravidelne jesť vajíčka…
Ja viem ze jem malo ale proste viac mi nechuti.
Podľa mňa je to somarina, že keď jes malo, nechudnes.ked nemas príjem, z coho si ma telo ukladat? Nejde mi to do hlavy. Keď si v kalorickom deficite , tak schudneš. Bud máš veľké porcie, alebo skryte kalórie.
V tých "klasických" jedlách je proste príliš veľa tukov a sacharidov a to je potom problém. Píšeš, že nechceš KT, lenže bez nich naozaj nezistis, kde máš problém. Môžeme tu len tipovať. Ja si KT zapisujem úplne poctivo a veru, veľakrát sa divím, že na pohľad v pohode jedlo aj porcia primeraná, ale reálne má toľko kalórií, že až sa mi veriť nechce. Ak sa ti zapisovať nechce, tak skús najjednoduchší krok, ktorý vieš spraviť - vyhoď prílohy typu zemiaky, cestoviny a nahraď ich zeleninou. Vydrž týždeň, dva a uvidíš, či váha pôjde dole.
Ono možno ješ malo čo sa objemu týka ale nie čo sa kalórií týka....takže ak nechudnes nie si v deficite. Taký "normálny obed" môže mať až 1000 kalórií . Takisto nepíšeš nič o pitnom režime, o"zobani po mimo", spánku , pohybe. Je mýtus že keď malo ješ tak si telo ukladá. Telo potrebuje na svoje fungovanie určite množstvo kalórií ak ich nedostane tak berie z rezervy.
nemáš jesť ani málo ani veľa ...
Problem moze byt vo velkosti porcii, lebo je rozdiel 100g ryze a 200g ryze, omacka 40ml a 200ml, zavazi aj mnozstvo oleja, masla ci muky v jedle… viem, ze nechces pocitat kalorie, ale tym by som zacala - tyZden-dva- mozno uvidis, kde je chyba.
@petkavka bud rada za taky metabolizmus. Ale mozno aj teba vek dobehne…
@fadama mam rovnaky problem. no obcas sa mi podari nastartovat a rozbehnem sa. chce to silnu motivaciu a rozhodnutie. no trva to len nejaky cas, potom opat nedrzim dietu.
pred par rokmi sa mi podarilo dat dole cez 20kg za 2r. bolo to viac, ale cez sviatky jednoducho sla vaha hore.no potom z roka na rok vyssie a vyssie.
chcela som dat ete nieco dole, ale doma ako tak vydrzim a v robote uz je problem. no teraz som doma a aj doma mam problem, ale teraz mam nastastie motivaciu a kaloricky deficit som si dala nizsie.jedna vec je, ez som chcela schudnut intenzivnejsie a druha, ze mam aspon rezervu. asi 2x som ju prekrocila ( tu rezervu ) za 2,5t. no nikdy som aj tak nezjedla tolko, ako predtym, ked som mala den zlyhania vdaka tomu mam dole tak 2-2,5kg za toto obdobie.
mame stretavku, vedela som to asi 2,5m dopredu a nedokazala som sa rozbehnut, az teraz. snad to uz pojde.
takze uplne chapem ako na tom si, poznam to.
@simsalabim ved to, ludia zabudaju an detaily - hoci aj mlieko v kave, cukro. a napr v restike late ma viac kalorii, ako kava s mliekom doma. ja osobne robim s 1dcl mlieka a steviou, ma to okolo 50kcal. keby dam cukor, tak este viac a to tych kav vypijem viac za den. cize v pohode 200kcal na kave.
minule som si nahadzovala latte a 75kcal. bez cukru
@lasona nie je to tak celkom, aj v kalorickom deficite môže človek nechudnúť nejako výrazne - telo zapne núdzový režim a všetku jedlom získanú energiu využije na základné funkcie a vypne funkcie ktoré nie sú dôležité pre aktuálne prežitie - výživa klbov, zubov, vlasov, pokožky, menštruácia, imunita atď ... pokiaľ teda nehovoríme úplne o drastickom obmedzení príjmu potravy ako anorexia, alebo pri extrémnej obezite ...
Ja som si včera stiahla KT ,reku vyskúšam si pozapisovat co jedávam a bola som zhrozená koľko kalórií majú moje jedla . Mam 167cm a 56kg a najlepšie sa cítim keď mam 54kg tak som si to tam tak nahodila ,necvicim, takže počet prijatých kalórií mam značne obmedzené a zmestiť sa do toho je pre mňa problém , bola som hladna a denný ciel som aj tak o kúsok prekročila. Najmä v tukoch . A to som si ani žiadne sladké nedala, čo ja jedávam po každom jedle niečo, to by mi tam sacharidy vybuchli😄 už len moje 3 kávy s mliekom a cukrom mi zožerú 1/3 denných prijatých kalórií.
@20erika07 a preto by možno stálo za to skúsiť piť malé espresso bez ničoho 🙂 pri zdravej a vyváženej strave sa upravia aj chute - a aj tú kávu bez mlieka budeš inak vnímať ... ja som pila kedysi nie že kávu, ale kakavko - aj mlieko, aj cukor, veľa, veľa ... a teraz sa čudujem ako som to mohla dať do úst niekedy 😂
@lasona áno je to tak. V kalorickom deficite sa chudne. Len ten sa neodporúča dodržiavať dlhodobo. Je to kvázi na rýchle schudnutie, nakopnutie a potom sa odporúča prechod na IF, buď 16:8, alebo 17:9..proteíny, cvicenie-netreba nutne chodiť do posilky, stačí obyčajná chôdza, ale aspoň 10-12 tis krokov denne.
@20erika07 no presne, človek si povie, že veď "len" káva a neráta to, ale reálne, tri kávy s cukrom a smotankou a si tam, kde nechceš byť. Toto je podľa mňa aj autorkin problém. Na pohľad totiž človek nevidí, že tých kalórií je tam proste príliš. Mňa minule prekvapilo, keď som si nahodila špagety do KT, dala som si do nich aj fazule, kúsok syra a v omáčke bola aj smotana, skoro ma vykotilo, keď mi KT narátali cca 700 kalórií 😅 Deň predtým som mala 2x tak plný tanier, ale okrem grilovaného encianu tam bola samá zelenina a nemalo to ani 400 kalórií. Takže ono je to fakt mega klamlivé, človek si myslí, že veď to nie je veľká porcia a pritom to je pomaly polka denného príjmu len v jednom jedle.
Schudla som 10kg ale jem 5x denne, maso takmer kazdy den, a ak nie, bielkoviny doplnam inymi jedlami. Cvicim len doma, kazdy druhy den, predtym to bolo kazdy den. Cvicenie je doplnok, ale jedlo je zaklad. Tot moja skusenost
Máme za Teba cvičiť, behať a diétne sa stravovať?