Ako správne vypočítať kalorický deficit na chudnutie?
Ahojte ,potrebovala by som radu hlavne od tých ,čo sa chudnutiu rozumejú alebo teda majú aspoň prehľad a pojem o takých veciach ako je bazalny metabolizmus, kaloricky deficit a podobne . Celkom mi trvalo kým som si to naštudovala tak aby som to pochopila . Dodrziavam prerušovaný post lebo mi najviac vyhovuje pri chudnutí + som začala aj cvičiť (veľmi jemne 😁). Pri pôste je samozrejme dôležitý kaloricky deficit a keďže v poslednej dobe mi váha nejak stojí tak som použila rôzne kalkulačky na nete aby som si ten svoj príjem pri chudnutí vypočítala . Myslela som že prijímam veľa kalórií a preto nechudnem ,ale ja som zistila že ich prijímam práveže malo (používam kalorické tabuľky) . Počítala som asi na 4 kalkulačkach a vždy mi vyjde príjem pri chudnutí okolo 1600 ,ale ja toľko nezjem ani náhodou. Nechudnem len na šalátoch ,jem normálne jedlá ale ten denný príjem mám splnený len keď si dám vyprážaný syr 😁 prosím vás čo s tým mám robiť ? Nieje to vypočítané zle ?? Aktivitu dávam vždy podľa aktuálnej situácie ,buď žiadnu alebo miernu 1-2x týždenne . Neviem čo robím zle ale keď si všetko zapísem do tabuliek tak mám príjem 1000-1200 a som najedena . Viete poradiť kde by som mohla robiť chybu ? Snažím sa jesť vyvážené a pritom nedietovat ale niekde musí byť chyba 🤔
@viktoriasz chudnut o.3 az 0.5 kg tyzdenne je standard ,kym sa upravy reakcia tela na stravovanie trva tak tyzden dva na začiatku by som venovala hlavne prijmu bielkovin , dole tuky , neskor sa da uz aj balansovat
@renesance80 dakujem za reakciu. Budem sa vazit v sobotu, mam po menstruacii. Takze som zvedava ci sa nieco udialo za mesiac. Momentalne sme na lyzovacke, takze pohyb mam len lyze. Ale stravu si strazim aj tu na lyzovacke. A som hrda, lebo som mala suchy februar. Ani kvapka alkoholu, ani deci proseccca. 🤣 a chcem v tom zotrvat. Ja verim, ze to pride…len to chvilku bude trvat. A konecne mam energiu a ked prideme domov, chcem este viacej cvicit a hybat sa. Takze dufam, ze to vyjde. A ze nastane konecne zlom. Dakujem este raz
@viktoriasz treba vydržať ,pri menštruácii a pred ňou sa váha dvíha, tá nie je až taká smerodatná v tom čase , lebo ide zadržiavanie tekutín, alkohol je najväčší nepriateľ chudnutia , tak držím palce ,🙂
@viktoriasz ešte ti poradím odmeraj sa a zápis si miery, aj po fotiť sa je fajn. Lebo príde aj obdobie, že váha stojí, ale vďaka tým mieram/fotkám uvidíš ci to ide dole alebo nie.
@zazrak1991 daj tip jedálnička, ako mať príjem 1000kcal a byť najedena

@nataliik ten hummus jedavam na veceru napriklad. A nezjem to cele…dam si 50g (jednu stvrtinu) tj 15g tuku a s mrkvou..to mam na chrumkanie. A pesto si natriem na tortilu, aby som ju nemala taku suchu. Inak si na tortilu nedavam omacku. Vsetko je to v ramci normy. To som napisala ako priklad. Ze ake druhy potravin jedavam. Dakujem velmi pekne za povzbudenie. Niekedy staci aj par takychto povzbudivych slov a clovek sa hned lepsie citi. Riesime v rodine vazne zdravotne problemy mojej tety a uplne som sa upustila v tom zmysle, ze sa mi nic nechcelo, ani chodit von. Len to jedlo som si pripravovala. Ale neda sa to takto dalej. Musim mysliet aj na seba. Este raz dakujem. Trochu ma to nakoplo. Idem zajtra aj v nedelu cvicit. 😂