Ako správne vyvážiť jedálnyček v kalorických tabuľkách?
Ahojte,
uprimne som z tohto troska jelen a preto som si prisla radsej po radu. Nizsie posielam prehlad jedalnicka, je to OK, aj napriek tomu, ze mam Tuky v nizsom percente ako napr. Vlakninu alebo nie? Je potrebne nastavit jedalnicek tak, aby bolo vsetko vyvazene, aby sa dostavil efekt? Budem vdacna za info od niekoho skuseneho, ja som iba dnes zacala 😁!

skus orechy. teda videla som ti ich tam ak jedavas malo bielkovin a tukov, prave v orechocch ich je dost. asi tak najviac bielkovin maju mandle. no samozrejme tma pozor, lebo su dost kaloricke a obsahuju tych tukov naozaj vela.
@majamat Ano,mandle si davam tak za hrst denne. A este som sa chcela spytat, myslis, ze je problem ak sa limit vlakniny prekroci castejsie? Ked si planujem jedalnicek, tak mi to obcas vyskoci aj na nejakych 150%(teda uz ziadna zelena, ale cervena farba), ale teda pomer ostatnych je v norme? Nikde totizto nenachadzam, ze by bolo nejako kaloricky alebo zdravotne zle, ak je vyssi prijem vlaknin, ba naopak ...ale naozaj nemam nejake overene zdroje. Ja proste tych vlaknin davam denne asi najviac, i ked sa to snazim vacsinou vyvazit, ale obcas to nejako nevychadza 🫣. Dakujem!
Prosím ta, co jedávaš, ak máš cez 100% vlákniny a malo tuku? Lebo ja som dnes mala syr na grile a hneď mi vystrelili tuky, bielkoviny prekročí bežne, ale vláknina nehrozí... A to aj dosť báb rieši, ze vlakninu nenaplní 🤷♀️
@rude_baby Tak ja jem vela strukovin a zeleniny. Napr. aj dnes k obedu k rybe a sladkym zemiakom som si dala este humus 😁 a na veceru budem mat strukovinovy salat. U mna je zelenina gro stravy, co je na jednej strane super, ale na druhej sa trapim s bielkovinami a tukmy 🫤, takze si davam vecer protein, ktory to aspon ako tak vyrovna.
@rude_baby Dnesny den u mna bude vyzerat asi takto, akokolvek sa snazim, ale viacej bielkovin uz nedam 🫤.
Tak to hej, proteíny z jedného gréckeho jogurtu, ledva 70g tilapie a jedného proteínu naplnis ťažko...
Bielkoviny ja veru tiež musím naháňať. Ale robím to tak, že ked viem, že som zjedla málo, tak na večeru dohanam vajcami 🙈😅 Vajce má okolo 7g bielkovín, takže na večeru dohoď dve vajcia a máš splnené.
@akvi Oh ja nedokazem vecer zjest dve vajcia, mne je z nich extremne tazko 🫤. Ale uvazujem, ze este zbehnem do obchodu pre tofu, to by malo este pomoct 😁. Do buducna si ale budem musiet viacej zadelit tie bielkoviny...😮💨.
No ono ak nejes prilis mäso, tak tie bielkoviny sa ťažko naháňajú. Ja zjem málo mäsa, proste nevládzem ho do seba dostať. Tiež som sa snažila viac strukovín a pod. lenže to by si ich kilo musela zjesť, aby si to dohnala. Ja našťastie mám vajcia rada a mám domáce, tak ešte aj to je plus. A tiež som si dávala aj kolagén, aj to je bielkovina.
vlaknina vobec nei ej problem. vies an co sluszi vlaknina? je super, ez tov obec dokazes splnit, lebo pri beznej strave mame casto vlakniny malo, co zhorsuje travenie. vlaknina nema nic s priberanim/chudnutim. vlaknina sluszi na zlepsenie travenia.

@akvi Praveze sa mi obedy a vecere skoro vobec neopakuju, resp. mozno kazdy druhy tyzden, ja varim tak na 2 dni a casto vymyslam nove veci. Neviem si predstavit to vsetko aktualne vazit. Pri rocnom dietati na to moc nemam cas 😅. Som rada, ze som sa na toto vobec dala...uz som to riadne dlho odkladala.