icon

Ako vybrať potraviny pri chudnutí?

zdenk2
13. sep 2024

Ahojte, začínam chudnúť chcem dať 15kg dole. Máte nejaké ,,superpotraviny" ktoré ste bežne kupovali v obchodoch?(Tesco,Lidl,..) ktoré majú dobrú výživou hodnotu. Hľadám aj nejaké náhrady, budem rada za vaše každé typy ☺️

lucia13022023
13. sep 2024

Ja odporúčam grécke milko jogurty - 0% tuku a tuším 12g bielkovín.
Bielkovinove Pecivo - v kauflande majú také žemle tuším.
To sú také potraviny ktoré som zamenila ja v mojom jedálničku, inak jem všetko 🙂

buberova
13. sep 2024

Akože zelenina, ovocie a knackenbrod?

veronicka1901
13. sep 2024

Napriklad polotucny tvaroh je super, skyr, cottage syr. Ako maly snack napr. Babybel protein, tofu, rastlinne zdrave natierky, vajcia, chude maso, ryby,... Pecivo len spaldove alebo celozrnne. A teda mliecne vyrobky odporucam kupovat polotucne. Inak, nic take, nejde len o kvalitu, ale aj kvantitu. Na zaciatok su uplne skvele kaloricke tabulky

kavasmliekom
13. sep 2024

Mozzarela, tvaroh, skyr, grécky jogurt, Horká čokoláda, údený losos, kuracia, morčacia šunka, kuracie prsia, morčacie...kuracia pečeň... sušené paradajky, cuketa, avokádo , Kuskus, bulgur, quinoa, Parmezán, Ricota, vajcia. A ovocie zelenina. Toto mávam bežné doma. Pecivo jem len občas, väčšinou keď si robím lečo 😄

pribinak
13. sep 2024

@kavasmliekom Avokado pri chudnutí? Skôr nie

lakebabe
13. sep 2024

@zdenk2 klasika, grécke jogurty, kupujem biely nízkotucny tvaroh do toho ovocie, a ako nizkokaloricky snack mam rada toto z lidlu na fotke. Mne to chuti a Bielkovinove pecivo a potom normálna strava len sledovat kalorie

kavasmliekom
13. sep 2024
tanyan
13. sep 2024

Pre mňa boli na trávenie lepšie ryžové cestoviny, najčastejšie sme kupovali mušličky v Tescu, ale asi ich už nemajú.

ssimusska
13. sep 2024

@zdenk2 Schudneš aj normálnym jedlom, stačí len kalorický deficit. Nemusíš kupovať žiadne “superpotraviny”.

buberova
14. sep 2024

@kavasmliekom veľmi by ma zaujímalo ako avokádo pomáha pri spaľovaní tukov 🤦🤦 a má kopec kalórií a tuku takže za mňa blbosť a od stránky ktorá píše o fit veciach by som to ozaj nečakala

kavasmliekom
14. sep 2024

@buberova ja nevravím, že je najzdravšie na svete, a schudneš keď ho budeš jest. Ale je len tak kalorické, ako maslo, či olej.
A bežné je zaradené v jedalnicku pri chudnití.

pinkmamba
14. sep 2024

@zdenk2 fínsky chlieb, quinoa, zelenina, cottage cheese, orechy, jablčný ocot (1x za deň 1 lyžica v pohári vody), strukoviny, ryby

dajana230
Odpoveď bola odstránená