Ako vybrať potraviny pri chudnutí?
Ahojte, začínam chudnúť chcem dať 15kg dole. Máte nejaké ,,superpotraviny" ktoré ste bežne kupovali v obchodoch?(Tesco,Lidl,..) ktoré majú dobrú výživou hodnotu. Hľadám aj nejaké náhrady, budem rada za vaše každé typy ☺️
Akože zelenina, ovocie a knackenbrod?
Napriklad polotucny tvaroh je super, skyr, cottage syr. Ako maly snack napr. Babybel protein, tofu, rastlinne zdrave natierky, vajcia, chude maso, ryby,... Pecivo len spaldove alebo celozrnne. A teda mliecne vyrobky odporucam kupovat polotucne. Inak, nic take, nejde len o kvalitu, ale aj kvantitu. Na zaciatok su uplne skvele kaloricke tabulky
Mozzarela, tvaroh, skyr, grécky jogurt, Horká čokoláda, údený losos, kuracia, morčacia šunka, kuracie prsia, morčacie...kuracia pečeň... sušené paradajky, cuketa, avokádo , Kuskus, bulgur, quinoa, Parmezán, Ricota, vajcia. A ovocie zelenina. Toto mávam bežné doma. Pecivo jem len občas, väčšinou keď si robím lečo 😄
@kavasmliekom Avokado pri chudnutí? Skôr nie
Pre mňa boli na trávenie lepšie ryžové cestoviny, najčastejšie sme kupovali mušličky v Tescu, ale asi ich už nemajú.
@kavasmliekom veľmi by ma zaujímalo ako avokádo pomáha pri spaľovaní tukov 🤦🤦 a má kopec kalórií a tuku takže za mňa blbosť a od stránky ktorá píše o fit veciach by som to ozaj nečakala
@buberova ja nevravím, že je najzdravšie na svete, a schudneš keď ho budeš jest. Ale je len tak kalorické, ako maslo, či olej.
A bežné je zaradené v jedalnicku pri chudnití.

Ja odporúčam grécke milko jogurty - 0% tuku a tuším 12g bielkovín.
Bielkovinove Pecivo - v kauflande majú také žemle tuším.
To sú také potraviny ktoré som zamenila ja v mojom jedálničku, inak jem všetko 🙂