Ako vyzerá stravovanie pri prerušovanom pôste 16:8?
Prosim, tie čo dodrzujete fasting 16:8, a jete cca 11.00-19.00, a chcete schudnúť, respektíve chudnete, ako cca vyzerá strava počas dňa, čo jete? Schudla som dosť kg vďaka kalorickym tabuľkám, pomaly , zdravo. Posledných cca 8 kg ísť dole dako nechce, chcem skúsiť toto 🙂 ďakujem za rady
@anonym_autor stravovacie návyky som nezmenila, jem to co predtým. Prvé jedlo dňa mam okolo 11.30h posledné cca o 19h. Jem len obed a večeru, čokoľvek na čo mám chuť. Pomedzi to občas ovocie, nič viac.
a ako vyzerá jedlo pri fastingu? niekto vynechá raňajky a má len 2 jedlá denne a niekto je aj 5x 🤷♀️
@anonym_autor stravovacie návyky som nezmenila, jem to co predtým. Prvé jedlo dňa mam okolo 11.30h posledné cca o 19h. Jem len obed a večeru, čokoľvek na čo mám chuť. Pomedzi to občas ovocie, nič viac.
@anonym_624479 a čo jedavas?
Zalezi aj od veku, robis aj dost pohybu, alebo plan je iba menej jest? Niekedy to bez dodatocneho cvicenia a vela pohybu nepojde.
https://www.idnes.cz/onadnes/zdravi/jak-zhubnou...
Ahoj - skúšala som od januára fasting, prvé jedlo o 12:00.. cyklus sa mi rozhodil z 28 dni ma 33 dni a k tomu hnusne PMS. Ženy sú citlivejšie na hormóny a fasting ti vie MS rozhodiť. Ja som to skusila skrz toho že si to kamošky chválili a keď som to spomenula jednej kamoske tak tiež potvrdila že aj jej sa posunul cyklus odkedy fastuje.
Schudla som síce asi 2kg za 3 mesiace ale už som ich aj nabrala naspäť. Mne to nevyhovuje, radšej si dám 3 plnohodnotne jedla denne
@anonym_92c69d ja držím fasting 8/16 - 10/14 a jem normálne 3 plnohodnotné jedlá denne 😒 fasting nie je o to koľko jedál denne zješ - ale kedy ...
@anonym_624479 a čo jedavas?
@anonym_a9ab8a co ta napadne. Cez víkend doma varíme vždy mäso, buď len na panvici na prírodno, na šťave, alebo pečené, nič nezahustujem. Prílohy ryža alebo zemiaky. Cez týždeň sa stravujem v školskej jedálni v práci a jem všetko. Knedle, omáčky, sladké koláče, buchty, aj polievky.
@anonym_a9ab8a co ta napadne. Cez víkend doma varíme vždy mäso, buď len na panvici na prírodno, na šťave, alebo pečené, nič nezahustujem. Prílohy ryža alebo zemiaky. Cez týždeň sa stravujem v školskej jedálni v práci a jem všetko. Knedle, omáčky, sladké koláče, buchty, aj polievky.
@anonym_624479 a porcie si nezmenila, normálne porcie si dáš a len dve jedlá, áno?
@anonym_624479 a porcie si nezmenila, normálne porcie si dáš a len dve jedlá, áno?
@summer23456 zo začiatku som porcie nemenila (no váha išla aj tak dole) ale neskôr mi stačila taka väčšia polka z pôvodných porcií. Prišlo to ale úplne samo, asi sa mi stiahol žalúdok alebo neviem. No keď som po čase zjedla bežnú celú porciu, cítila som sa prepchata ako balón. Na základe tohto som potom zmenšila aj tie porcie obeda a večere.
@summer23456 zo začiatku som porcie nemenila (no váha išla aj tak dole) ale neskôr mi stačila taka väčšia polka z pôvodných porcií. Prišlo to ale úplne samo, asi sa mi stiahol žalúdok alebo neviem. No keď som po čase zjedla bežnú celú porciu, cítila som sa prepchata ako balón. Na základe tohto som potom zmenšila aj tie porcie obeda a večere.
@anonym_624479 a koľko si schudla prosím? Za aký čas?
@anonym_624479 a koľko si schudla prosím? Za aký čas?
@summer23456 cca 2kg mesačne. Zastavila som sa na -10kg, vtedy som pridala raňajky a začala som sa aj hýbať. Váhu si udržiavam takto rovnakú dlhodobo.
@summer23456 cca 2kg mesačne. Zastavila som sa na -10kg, vtedy som pridala raňajky a začala som sa aj hýbať. Váhu si udržiavam takto rovnakú dlhodobo.
@anonym_624479 wau, super, ďakujem

fasting nie je na chudnutie. tí čo s tým schudli vačšinou schudli tak ako ty bez fastingu - že ak vynechali raňajky, jednoducho menej zjedli 😏
fasting je nástroj upravujuci inzulinovú rezistenciu, napomaha ďalšie hormonálne a enzymatické regulácie, správnu peristaltiku a obnovu buniek. teda aj to by ti mohlo pomôcť trochu znova naštartovať chudnutie… ale nebude to to čo si myslíš proste 🤷♀️