icon

Ako začať s prerušovaným pôstom?

18. júl 2025

Ahojte rozhodla som sa vyskúšať tuto metódu, no moc nebiem ako začať. Čítala som že väčšinou ľudia používajú 16/8. Mám začať na tom? Alebo predĺžiť okno jedenia na začiatok. Popripadne potom ako pokračovať. Ďakujem

Strana
z2
billy_jean
18. júl 2025

Takže začneš tak, že budeš jesť iba v danom okne. Ak to aj nedodržíš, nič sa nedeje. Na druhý deň to skúšaš znova. Je to len o pevnej vôli. Inak aj počas toho okna sa je s rozumom, zdravo, bez sladkostí a dodržiava sa kalorický deficit - ak chceš schudnúť.

autor
18. júl 2025
@billy_jean

Takže začneš tak, že budeš jesť iba v danom okne. Ak to aj nedodržíš, nič sa nedeje. Na druhý deň to skúšaš znova. Je to len o pevnej vôli. Inak aj počas toho okna sa je s rozumom, zdravo, bez sladkostí a dodržiava sa kalorický deficit - ak chceš schudnúť.

@billy_jean ale aké dlhé okno na jedenie a post mať na začiatok, to je to čo netuším

billy_jean
18. júl 2025
@anonym_autor

@billy_jean ale aké dlhé okno na jedenie a post mať na začiatok, to je to čo netuším

@anonym_autor štandard je 16/8 a potom sa skracuje. Takí naozaj master fasteri majú 20/4.

goodidea
18. júl 2025

@anonym_autor môj tip, začni na začiatok tak že vynechas raňajky a prvé jedlo bude až obed

sszuzu8
18. júl 2025

16 neješ... 8 ješ... Počas 8 hodín papáš v podstate na čo máš chuť. Ale if je o zmene životného štýlu. Nevidím zmysel sa tam pchať slaninou alebo tortou. Viac zeleniny menej sladkého viac vlákniny menej tukov.. Vyvážene. Jasne môžeš mať jeden deň cheat day ze si dáš cokosku. Ale ver ze sa ti už nebude pýtať časom

autor
18. júl 2025
@goodidea

@anonym_autor môj tip, začni na začiatok tak že vynechas raňajky a prvé jedlo bude až obed

@goodidea neraňajkujem, väčšinou jem okolo 9:30 pred tréningom

autor
18. júl 2025
@sszuzu8

16 neješ... 8 ješ... Počas 8 hodín papáš v podstate na čo máš chuť. Ale if je o zmene životného štýlu. Nevidím zmysel sa tam pchať slaninou alebo tortou. Viac zeleniny menej sladkého viac vlákniny menej tukov.. Vyvážene. Jasne môžeš mať jeden deň cheat day ze si dáš cokosku. Ale ver ze sa ti už nebude pýtať časom

@sszuzu8 No to chapem, ale nieje to na začiatok moc šok? Neribieva sa tak, že je menšie okno nejedenia?

autor
18. júl 2025
@sszuzu8

@sszuzu8 ja som aj v deficite takže jem podľa tabuliam

sszuzu8
18. júl 2025
@anonym_autor

@sszuzu8 No to chapem, ale nieje to na začiatok moc šok? Neribieva sa tak, že je menšie okno nejedenia?

@anonym_autor vôbec. Začala som zo dňa na deň telo pekne zvyklo

autor
18. júl 2025
@sszuzu8

@anonym_autor vôbec. Začala som zo dňa na deň telo pekne zvyklo

@sszuzu8 super ďakujem

goodidea
18. júl 2025
@anonym_autor

@goodidea neraňajkujem, väčšinou jem okolo 9:30 pred tréningom

@anonym_autor to je skoro

autor
18. júl 2025
@goodidea

@anonym_autor to je skoro

@goodidea musím sa najesť pred silovym tréningom 🤷🏼‍♀️

goodidea
18. júl 2025
@anonym_autor

@goodidea musím sa najesť pred silovym tréningom 🤷🏼‍♀️

@anonym_autor nejedz ..časom si zvykneš

autor
18. júl 2025
@goodidea

@anonym_autor nejedz ..časom si zvykneš

@goodidea pár krát som sa nenajedla, počas tréningu som skoro odpadla, točila sa mi hlava. Viac to už nepotrebujem. Poznám svoje telo o viem, že pred tréningom musím do seba niečo dostať.

goodidea
18. júl 2025
@anonym_autor

@goodidea pár krát som sa nenajedla, počas tréningu som skoro odpadla, točila sa mi hlava. Viac to už nepotrebujem. Poznám svoje telo o viem, že pred tréningom musím do seba niečo dostať.

@anonym_autor ok tak potom neviem či je pre teba prerušovaný post to prave, keď začneš v priebehu dňa odpadavat z nedostatku energie?

poisonblu
18. júl 2025

kludne zacni so 14/10, ja som nabehla rovno na 16/8..nemala som problem...neranajkujem uz asi 5 rokov

autor
18. júl 2025
@goodidea

@anonym_autor ok tak potom neviem či je pre teba prerušovaný post to prave, keď začneš v priebehu dňa odpadavat z nedostatku energie?

@goodidea pracujem na Ho, takže po cvičení v podstate nebyvam toľko energie. Nevidím dôvod prečo nie

autor
18. júl 2025
@poisonblu

kludne zacni so 14/10, ja som nabehla rovno na 16/8..nemala som problem...neranajkujem uz asi 5 rokov

@poisonblu ďakujem, tiež neranajkujem

anonym_8dca3c
18. júl 2025
@poisonblu

@poisonblu 14:10 je dobrý nápad na zaciatok

mdse
18. júl 2025

Keď začneš v okne jesť, tak začínaj bielkovinou a tukom, nie cereáliami, alebo pečivom, potom už to je jedno. Ale pre anabolizmus je dôležité začať bielkovinou s tukom - napr.vajíčka, mäso.

autor
18. júl 2025
@mdse

Keď začneš v okne jesť, tak začínaj bielkovinou a tukom, nie cereáliami, alebo pečivom, potom už to je jedno. Ale pre anabolizmus je dôležité začať bielkovinou s tukom - napr.vajíčka, mäso.

@mdse nejem cereálie a podobné. Ani pečivo moc nie. Som v deficite

denkabemommy
18. júl 2025

Hlavne mysli prosím ťa na to, že pôstom sa nechudne 🙂. To je životný štýl. Ja som v pôste priberali (vedome). Takže stále platí kalorický deficit a nič iné, rovnako mysli na to, že ti to nemusí sadnúť, tento spôsob, takže keď to po mesiaci nebude pre teba ok, prestaň s tým

anonym_872544
18. júl 2025
@anonym_autor

@mdse nejem cereálie a podobné. Ani pečivo moc nie. Som v deficite

@anonym_autor v deficite sú ľudia a jedia aj cereálie, to bola len poznámka, ako sa k tomu správne postaviť, súhlasím stým komentárom. Pre mňa je IM aj o zdraví, ja jem napr. s vyrovnanou bilanciou.

autor
18. júl 2025
@denkabemommy

Hlavne mysli prosím ťa na to, že pôstom sa nechudne 🙂. To je životný štýl. Ja som v pôste priberali (vedome). Takže stále platí kalorický deficit a nič iné, rovnako mysli na to, že ti to nemusí sadnúť, tento spôsob, takže keď to po mesiaci nebude pre teba ok, prestaň s tým

@denkabemommy viem že je to životný štýl a ja sa na ho chcem dať. Inak by som nad tým ani nerozmýšľala

evcagabi
18. júl 2025

Zacni 12/12, po par dnoch 14/10, postupne na 16/8 . Niekto to zvladne hned, niekto potrebuje takto. Ja som striedala 16/8 s 20/4 a do toho 2x do mesiaca uplny post

biba_18
18. júl 2025

žiaden štandard 16/8 neexistuje - úplne v pohode ak budeš držať 12/12 … dôležité je aby si mala skutočne črevá bez prísunu jedla aby sa čistili… potom sam zistíš že vieš čas nejedenia zvyšovať… aj ak ostaneš na 14/10 bude to ok, aj tých 12/12 je ok…

ada288
20. júl 2025

@anonym_autor kazdy robi, ako vie..a ako sa citi, len nic netlac..casto si postom zeny pokazia hormonalnu rovnovahu a to je potom tazko opravit..skus len tak pocitovo predlzovat okno hladovania kazdy den o hodku..a ak sa budes citit dobre, jupiii, si v cieli 🙂 drzim palec

nelka93
22. júl 2025

Post dodrziava v podstate každý clovek, pokiaľ nechodi v noci rabovat chladničku. Ranajkujem o 8. A veceriam cca o 18. Čiže 10 hodín mam okno na jedenie, ale teda nenazyvam to postom. Kľudne sa najedz pred tréningom a posledné jedlo si daj do 19 a máš 14/10 úplne s prehľadom. A ak si v deficite aj normalne, tak nebudeš mať problem

mk1111111111
22. júl 2025
@goodidea

@goodidea aj ja som tak zacala, celkom ok. Nepriberam, ale neschudla som🙈🤣 ale, dovolenka sa bilzi, idem ubrat, nech tie 2 kilecka dam dolu 💪

mulm
30. aug 2025
@billy_jean

@anonym_autor štandard je 16/8 a potom sa skracuje. Takí naozaj master fasteri majú 20/4.

@billy_jean ahoj všetko chápem len jedno nie v akom čase mám začat držat ten post od akej hodiny sa to ráta môžeš mi pomôcť napríklad keď chcem mať tých 16:8 ďakujem

Strana
z2