Ako začať so športom?
Ahojte. Mám 24r, nikdy som nešportovala, necvičila (ak odrátam čas počas korony, ked som cvicila s fitshaker jednu vyzvu). No teraz cítim, že musím začať, len neviem ako. S čím začať? Ako?
Končím VŠ, učiteľstvo jazyka v kombinácii a zvažujem aj iné možnosti, kde by som sa mohla zamestnať. Predsa len u nás nájsť miesto v školstve je náročné. Jednou z možností je aj štátna správa, láka ma tá práca. Manžel tam pracuje, čiže viem, čo to obnáša. No potrebujem spraviť fyzické testy. S čím začať? Ako si postupne zvyšovať kondičku? Ďakujem 🙂
@luccija ano, aj preto. Namotivovali ma tiez reci, ze nemam sancu sa tam dostat, pretoze fyzicke nespravim. Nastvalo ma to 😀
Najlepšie je osvojiť si to/urobiť z toho zvyk doma, alebo v prírode a potom prejsť do fitka. Klasicky, nájdi na YouTube nejaké videá kde sa natiahnes, vonku si zabehas, môžeš si kúpiť stacionárny bicykel. A už keď z tohto urobíš zvyk, choď cvičiť do fitka.
@bajka16 má aj joga nejaký efekt alebo pilates? Myslím na to natiahnutie. Potom niečo silové, keďže doma máme činky, gumy, hrázdu... a beh. Čiže si mám zostaviť nejaký tréningový plán na celý týždeň?
Úplne najideálnejšie by bolo zaplatiť trénera a ten ti usije tréning na mieru, aby tvoja námaha mala význam...
Joga, pilates fajn, ale ty musíš asi skôr mať kondičku.Chces ísť k vojakom, polícii?,tam sú ťažké fyzické testy merané na čas aspoň boli...neviem či sa zmenili podmienky.
Samozrejme, veď o tom to je. Nie je to kardio, ani silové. Vidím že možnosti máš, dôležité je iba začať pomaly, lebo ťa to prestane aj rýchlo baviť a na telo to bude šok.
Dolezite je zacat teraz. Nie v pondelok. Nie zajtra. Teraz.
hned teraz si chod dat sviznejsiu prechadzku napriklad.
pises ze doma mate cinky, hrazdu… no v prvom rade ak si nikdy nesportovala, tak v ziadnom pripade nemozes teraz zacat hrr stylom..
zacala by som tymi prechadzkami vonku, potom pomaly postupne si najdi na youtube nejake videa na cvicenie, je toho plno - slovenske, zahranicne (napr. Caroline Girvan)
hlavne pomaly, postupne
Ehm, to kde v statnej sprave sa vyzaduju fulyzicke testy? To akoze pani na danovom alebo upsvar robila nejake kondicne testy pred prijatim? Sa mi nechce verit
@ada_alica plánujem aj to, no chcem skúsiť aspoň 2 týždne sama a od apríla si zaplatiť trénera. Už som jedného aj oslovila a dohodli sme sa.
@luccija áno, sú. Chcem skúsiť zvjs a cudzineckú políciu. Tam sú stále náročné testy, stiahla som si tabuľku a budem to musieť natrénovať. No niekde začať musím, keďže na hrazde sa ani nedvihnem :D
@kittykat22 nemám, žiaľ. Mám akurát manžela, s ktorým sme sa dohodli, že budeme behávať spolu. No mám z toho celkom stres, keďže on je športovec a v zbore už pôsobí. A ja som v tomto taká nemožná...
@zuzuliennka1 ďakujem za tip, áno, idem hneď dnes na prechádzku. 🙂

Chces športovať, aby si spravila testy?no tak mas fajn motiváciu.Zacni rýchlochôdzou postupne môžeš kúsok bežať a budeš zvyšovať čas behu..bicykel, plávať neviem čo Ta bavi...kardio vo fitku pád, orbitrek